• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H ΚΤΜ παραμένει στο MotoGP έως το 2026!
Νέα 14/01/2021 - 13:22

Η KTM έγινε το πρώτο εργοστάσιο που και επίσημα ανανέωσε την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με την Dorna έως το 2026!

 

Οι Αυστριακοί είχαν από την πρώτη στιγμή εκφράσει τη διάθεσή τους να μείνουν στο MotoGP, με το στόχο τους να παραμένει απαράλλαχτος: η κατάκτηση του Τίτλου!

 

Φυσικά και τα υπόλοιπα πέντε εργοστάσια – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – θα ανανεώσουν την παρουσία τους στο Πρωτάθλημα για τα επόμενα χρόνια.

 

Η ανακοίνωση της KTM έγινε χτες και έρχεται ύστερα από την καλύτερη χρονιά των Αυστριακών στη μεγάλη κατηγορία, όταν και κατέκτησαν τις 3 πρώτες τους νίκες.

 

Επιπλέον, με τη συμφωνία αυτή έγινε γνωστό πως συνεχίζεται και η συνεργασία του εργοστασίου για άλλα πέντε χρόνια με την Tech 3 Racing.

 

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω αυτή τη νέα συμφωνία με την Dorna», έλεγε χαμογελαστός ο Pit Beirer.

 

«Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω την Dorna και τον κύριο Ezpeleta για τα 4 χρόνια που είμαστε μαζί και έχουν αποδειχθεί πολύ επαγγελματίες συνεργάτες».

 

«Μετά από μόλις μια σεζόν καταφέραμε να θέσουμε γερές βάσεις στο project μας και γι’ αυτό είναι θετικό βήμα το ότι συνεχίζουμε έως το 2026».

 

Η KTM έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη κατηγορία το 2017 και στην 4η χρονιά της κατάφερε να πάρει τρεις νίκες: δυο με τον Miguel Oliveira και μία με τον Brad Binder.

 

Συνολικά έφτασε τα πέντε βάθρα ενώ πήρε και την 4η θέση στη βαθμολογία των Κατασκευαστών, ενώ ήταν 3η στις Ομάδες.

 

Το σχετικό Δελτίο Τύπου που μας έστειλε η ΚΤΜ δεν κάνει αναφορά για τα πλάνα της εταιρείας στις δυο μικρότερες κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Στην Moto2 οι Αυστριακοί έχουν αποσύρει το πλαίσιό τους αλλά συνδράμουν την ομάδα του Aki Ajo, ενώ στην Moto3 συνεχίζεται η μεγάλη τους αντιπαλότητα με την Honda.

 

Εκεί, τη νέα σεζόν που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, η KTM θα έχει και την GASGAS – Husqvarna, δύο brands που της ανήκουν.

Επόμενο άρθρο »

To Instagram του MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Η Sepang δεν αντικαθίσταται

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα