• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Διπλός Αγώνας στο Qatar, επιστρέφει το Portimao!
Αλλαγές στο Ημερολόγιο Αγώνων 2021
Νέα 23/01/2021 - 08:57

Το φετινό Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με δύο διπλούς Αγώνες στην ίδια πίστα, σε αυτή του Qatar, ενώ το Portimao - που ήταν ο τελευταίος Αγώνας του 2020 - επιστρέφει στο Ημερολόγιο ως το GP νο3 για το 2021!

 

Αυτές οι αλλαγές στο Ημερολόγιο Αγώνων ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ώρες και ύστερα από την επίσημη είδηση ότι τα GP σε Τέξας και Αργεντινή αναβάλλονται.

 

Σύμφωνα με το ανανεωμένο Ημερολόγιο, το Πρωτάθλημα ξεκινάει στις 28 Μαρτίου και όχι μία εβδομάδα νωρίτερα όπως αναμενόταν, ενώ ο δεύτερος Αγώνας στην Losail θα γίνει το αμέσως επόμενο Σ/Κ. Και οι δυο θα είναι βραδινοί Αγώνες.

 

Το GP στο Porimao θα λάβει χώρα στις18 Απριλίου, ενώ η Jerez - που υπό νορμάλ συνθήκες θα ήταν ο πρώτος Ευρωπαϊκός Αγώνας - μένει στην αρχική ημερομηνία της 2ας Μαΐου.

 

Στο προηγούμενο Ημερολόγιο είχαμε έναν "To Be Decided" Αγώνα που θεωρητικά θα ήταν το Brno. Στο νέο Ημερολόγιο όμως αυτό δεν υπάρχει πια, κάτι που σημαίνει ότι το ιστορικό Brno δεν θα είναι κομμάτι των Αγώνων φέτος.

 

Όσο για το Τέξας και την Αργεντινή, επισήμως αναβάλλονται έως το τελευταίο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Dorna και της FIM.

 

Το θετικό είναι ότι το ανανεωμένο Ημερολόγιο διατηρεί τα 19 Grand Prix του αρχικού, κάτι που σημαίνει ότι είμαστε μόνο ένα μείον σε σχέση με τα 20 που θα είχαμε υπό κανονικές συνθήκες.

Επόμενο άρθρο »

Προπονήσεις αλλά και κοσμικά του MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Pirro: Η Honda μπορεί να ακολουθήσει την Ducati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα