• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Lorenzo μιλά για το μέλλον του, για την Yamaha, τον Rossi και την Ducati!
Νέα 27/01/2021 - 14:12

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Sky Sport έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Jorge Lorenzo, ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα GP.

 

Ο Jorge μίλησε για πολλά θέματα, ξεκινώντας πρώτα από το μέλλον του. Ένα μέλλον με πολύ λιγότερη πίεση γι’ αυτόν και πολλούς ορίζοντες ανοιχτούς εμπρός του!

 

«Είμαι καλά. Έκανα και πολλές μέρες διακοπές στο Dubai (σ.σ. στη φωτό). Περάσαμε καλά με τους φίλους μου. Μόλις πριν λίγο επέστρεψα στο Lugano».

 

«Για την ώρα δεν έχω κάτι άμεσο για το μέλλον μου. Δεν θα είμαι δοκιμαστής της Yamaha. Υπήρξαν συζητήσεις και με την Aprilia βέβαια».

 

«Είμαι καλός φίλος με τον Massimo Rivola. Καθίσαμε και συζητήσαμε το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε, αλλά στο τέλος επέλεξαν να μείνουν με τους οδηγούς που έχουν».

 

«Τώρα είμαι πιο ήρεμος κι έχω αρκετά πλάνα στο μυαλό μου. Δεν έχω την πίεση του MotoGP. Σκέφτομαι να γίνω σχολιαστής στην τηλεόραση, να μεταδώσω την εμπειρία μου σε νέα παιδιά ή να γίνω μάνατζερ σε νέους αναβάτες».

 

Στη συνέχεια μίλησε για την Yamaha M1, τη μοτοσυκλέτα με την οποία γεύτηκε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

«Από μικρός είχα την ικανότητα να προσαρμόζομαι πολύ γρήγορα και να κατανοώ αμέσως μια μοτοσυκλέτα. Στην Yamaha με εμπιστεύτηκαν στην εξέλιξη και κάναμε μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα».

 

«Πάντα ακολουθούσαμε το μονοπάτι του να κάνουμε μια μοτοσυκλέτα που να είναι εύκολη για τον οδηγό. Μια μοτοσυκλέτα που να την οδηγούν όλοι».

 

«Το ίδιο κάναμε και στην Ducati. Τώρα όμως, για μένα η Yamaha δεν έχει την πιο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα όπως όταν αγωνιζόμουν μ’ αυτούς».

 

Μίλησε και για την απόφαση της Yamaha να μην περιμένει τον Valentino Rossi και τελικά να τον στείλει στην Petronas.

 

«Μου έκανε έκπληξη. Δεν το περίμενα. Πάντως δεν νομίζω ν’ αλλάξουν πολλά για τον Valentino. Άλλωστε ο Morbidelli και ο Quartararo απέδειξαν πως μπορείς να κερδίσεις και με μια μοτοσυκλέτα θεωρητικά κατώτερη».

 

«Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Θυμάμαι πάντως το 2008 που έλεγαν ότι ο Valentino ίσως πάει στην F1, η Yamaha αντέδρασε και με έφερε στην ομάδα κοιτώντας το μέλλον».

 

«Και τώρα, με τον Valentino στα 41 του, είναι λογικό για την Yamaha να κοιτάει προς νεαρούς αναβάτες, όπως ο Quartararo. Λογική απόφαση αλλά δεν παύει να είναι έκπληξη».

 

Τέλος, αναφέρθηκε και στην Ducati και ειδικά στη σχέση Dovizioso και DallIgna.

 

«Όταν χαλάει μια σχέση, είναι λογικό και οι δύο πλευρές να θεωρούν ότι ο άλλος έκανε το λάθος. Πάντα θα υπάρχουν δύο πλευρές σε κάθε ιστορία».

 

«Ο Andrea υπερασπίζεται τη γνώμη του, την εικόνα του κτλ ενώ και ο DallIgna κάνει το ίδιο. Στο κάτω-κάτω είχαν έναν επιτυχημένο γάμο».

 

«Ο Andrea τερμάτισε δεύτερος επί τρία χρόνια και η Ducati επέστρεψε στη μάχη για τον Τίτλο μετά από πολλά χρόνια. Επομένως και οι δύο πρέπει να είναι χαρούμενοι».

 

«Σίγουρα υπήρχαν προστριβές μεταξύ τους… πράγματα που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς απέξω και στο τέλος οδήγησαν στη ρήξη των σχέσεών τους».

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Μπορώ να κερδίσω με την Pramac!

« Προηγούμενο άρθρο

Η συμβουλή του Dovizioso στον Bagnaia!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα