• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Joan Mir ή Jorge Lorenzo;
Πως η Suzuki αποφάσισε να επιλέξει τον Mir
Νέα 28/01/2021 - 09:48

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Davide Brivio – ο άνθρωπος πίσω από τη σπουδαία επιτυχία της Suzuki πέρυσι – μίλησε για αρκετούς αναβάτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

 

Αποκάλυψε μάλιστα και λίγο από το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση της Suzuki το 2019 να επιλέξει τον Joan Mir αντί του Jorge Lorenzo.

 

Η ομάδα είχε νωρίτερα αντιμετωπίσει ένα άλλο δίλημμα, καθώς για το 2017 είχε συμφωνήσει σε αρχικό επίπεδο τόσο με τον Alex Rins, όσο και με τον Johann Zarco.

 

Οι δυο τους είχαν ξεχωρίσει στο Πρωτάθλημα της Moto2, με την Suzuki τελικά να επιλέγει τον πρώτο, κάτι που αρχικά δεν τους βγήκε.

 

Ο Rins αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού την πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Zarco έκανε εντυπωσιακά πράγματα με την Tech3 (τότε με Yamaha).

 

Δυο χρόνια αργότερα, το 2019, η Suzuki είχε άλλο ένα δίλημμα: να πάρει στην ομάδα τον Joan Mir που είχε εντυπωσιάσει κυρίως στην Moto3, ή τον έμπειρο Jorge Lorenzo;

 

«Αρχίζαμε να σκεφτόμαστε και τον Mir, ενώ είχαμε επιλογή να υπογράψουμε τον Jorge. Δεν ήταν όμως μια επιλογή ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο. Ήταν επιλογή φιλοσοφίας».

 

«Ήταν επιλογή της κατεύθυνσης που θέλαμε να πάρουμε: είτε θα πηγαίναμε με έναν βετεράνο είτε με έναν νεαρό και ταλαντούχο οδηγό για να τον εξελίξουμε».

 

«Όσο πιο πολύ γνωρίζαμε τον Joan, τόσο πιο πολύ καταλαβαίναμε ότι επρόκειτο για έναν πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο».

 

«Τότε είχε επιλογή να πάει στην ομάδα της Honda και ο μάνατζέρ του μου είπε ότι αυτό αποτελούσε πρόβλημα».

 

«Έτσι τον ρώτησα ευθέως: θέλεις να έρθεις σ’ εμάς, παρά το ότι έχει option με την Honda; Μου απάντησε: Ναι, γιατί η Suzuki ταιριάζει στο στυλ μου».

 

«Αμέσως το πρόσωπό μου φωτίστηκε και σκέφτηκα ότι είχαμε βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για εμάς».

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Δεν ήμουν σαν τα εταιρικά «ρομπότ»

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Φόρεσε την αγωνιστική του φόρμα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα