• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MiniGP World Series: Ο δρόμος για επίδοξους… Marquez!
Υπό την αιγίδα της FIM και της Dorna
Νέα 29/01/2021 - 11:40

Η FIM και η Dorna ανακοίνωσαν πριν από μερικές ώρες την ίδρυση ενός νέου Πρωταθλήματος: το MiniGP World Series.

 

Σ’ αυτό θα γίνει προσπάθεια να υπαχθούν όλες οι MiniGP κατηγορίες ανά τον κόσμο που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, με στόχο να βγουν οι Πρωταθλητές του αύριο.

 

Στο MiniGP World Series μπορούν να υπαχθούν εθνικά Πρωταθλήματα ή Πρωταθλήματα που ανήκουν σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

 

Οι αναβάτες πρέπει να είναι ηλικίας από 10 έως 14 ετών και όλοι τους να αγωνίζονται με Ohvale GP-0 160 μοτοσυκλέτα.

 

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών για το MiniGP World Series θα είναι η Pirelli.

 

Οι Αγώνες θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά σε πίστες καρτ που είναι σύμφωνες με τα μίνιμουμ πρότυπα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ή της Εθνικής Ομοσπονδίας.

 

Το Πρωτάθλημα θα πρέπει να αποτελείται το λιγότερο από 4 διπλούς Γύρους με 8 Αγώνες στο σύνολο και το λιγότερο 15 συμμετέχοντες.

 

Ο πρώτος Γύρος θα πρέπει να έχει ξεκινήσει το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο του 2021 και το Πρωτάθλημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί όχι αργότερα από τις 17 Οκτωβρίου.

 

Στο τέλος της σεζόν κάθε Πρωταθλήματος, ο Πρωταθλητής από εθνικά, περιφερειακά ή ηπειρωτικά Πρωταθλήματα θα συμμετάσχει σε έναν Παγκόσμιο Τελικό λίγο πριν το φινάλε του MotoGP!

 

Ο νικητής μάλιστα του Παγκόσμιου Τελικού, θα έχει την ευκαιρία (ανάλογα με ηλικία χώρα κτλ) να συμμετάσχει σε ένα από τα Road to MotoGP προγράμματα της Dorna και της FIM!

 

Αλλά και οι κορυφαίοι από κάθε Πρωτάθλημα, θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν απευθείας σε Πρωταθλήματα όπως το Asia Talent Cup, European Talent Cup, British Talent Cup και Northern Talent Cup.

Επόμενο άρθρο »

Η σημασία της προπόνησης στο Ράντσο του Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Rabat: Μια νέα ευκαιρία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα