• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Guintoli: Μας βολεύει το πάγωμα της εξέλιξης!
Νέα 03/02/2021 - 13:33

Ένας από τους παράγοντες που έπαιξαν το ρόλο τους στην εξέλιξη και στην επιτυχία της GSX-RR μέσα στις πίστες, είναι και ο δοκιμαστής της ομάδας, ο Sylvain Guintoli.

 

Ο Γάλλος με την εμπειρία του συνέβαλε και αυτός αποφασιστικά στην επιτυχημένη πορεία προς τον Τίτλο το 2020.

 

«Καθόμουν και θυμόμουν τη φανταστική επιτυχία της ομάδας πέρυσι και ήρθε στο νου μου το πώς όλα ξεκίνησαν», άρχισε να λέει σε συνέντευξή του.

 

«Ήρθα στην ομάδα το 2017 όταν χτύπησε στον καρπό του ο Rins. Είχα εμπειρία με τη μοτοσυκλέτα από τα BSB και ο Brivio με κάλεσε επειδή είχα οδηγήσει και στο MotoGP».

 

«Ήταν μεγάλη ευκαιρία για εμένα γιατί όταν φεύγεις από το MotoGP είναι δύσκολο να επιστρέψεις και πάλι».

 

«Η πρώτη μου εντύπωση από τη μοτοσυκλέτα ήταν ότι επρόκειτο για μια ισορροπημένη μοτοσυκλέτα, αλλά υπήρχε ένα θέμα με τον κινητήρα».

 

Πέρυσι ειδικά η GSX-RR ήταν η πιο ισορροπημένη μοτοσυκλέτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

«Δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό», λέει ο Guintoli και συνεχίζει: «Μία από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις ήρθαν ανάμεσα στο 2017 και το 2018».

 

«Κατανοήσαμε ακόμα περισσότερο τη μοτοσυκλέτα, ενώ βελτιώθηκε και ο κινητήρας. Στη συνέχεια τα πάντα βασίζονταν στις μικρές λεπτομέρειες, στις μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις».

 

Τι έκανε τη διαφορά πέρυσι;

 

«Το νέο μας πλαίσιο», απαντά ο Γάλλος και προσθέτει: «Το δοκίμασα για πρώτη φορά στην Sepang και είδα αμέσως ότι ήταν μεγάλη η βελτίωσή του».

 

«Επιτρέπει στους οδηγούς να φρενάρουν πιο δυνατά κι αυτό βοήθησε τον Mir. Αλλά και ο κινητήρας μας ήταν καλύτερος το 2020. Παραδοσιακά βέβαια η Suzuki είναι μια εξαιρετική στο κράτημα μοτοσυκλέτα και δυνατή στις στροφές».

 

Τέλος, μίλησε για το πάγωμα στην εξέλιξη που ισχύει από πέρυσι για τις φετινές μοτοσυκλέτες αλλά και για την αποχώρηση του Davide Brivio.

 

«Το πάγωμα στην εξέλιξη είναι πολύ καλό για εμάς γιατί είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη μοτοσυκλέτα μας. Φυσικά ανυπομονούμε να δουλέψουμε για το μέλλον».

 

«Όσο για τον Davide; Χάρηκα που συνεργαστήκαμε και που με καλωσόρισε στην ομάδα. Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά χωρίς αυτόν».

Επόμενο άρθρο »

Τέλος οι εργασίες στο Montmelo

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Τα «ζόρια» του Petrux!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα