• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: Στο MotoGP έως το 2026!
Νέα 15/02/2021 - 16:28

Το 2021 σηματοδοτεί τα 60 χρόνια παρουσίας της Yamaha στα Grand Prix, έχοντας κάνει το ντεμπούτο της το 1961. Από τότε και μέχρι τις ημέρες μας, η Yamaha έχει κατακτήσει 17 Τίτλους Οδηγών, ξεκινώντας με τον Giacomo Agostini το 1975, ενώ ο πιο πρόσφατος Τίτλος της ήρθε το 2015 με τον Jorge Lorenzo.

 

Στο MotoGP η συμφωνία της Dorna με τους Κατασκευαστές (και τις δορυφορικές ομάδες) λήγει φέτος και η Yamaha, με την ευκαιρία της παρουσίασης των χρωμάτων της για το 2021, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στο MotoGP έως το 2026.

 

«Φέτος γιορτάζουμε τα 60 χρόνια στα Grand Prix, άρα καταλαβαίνει κανείς ότι είμαστε αφοσιωμένοι στο MotoGP. Η Yamaha έχει υπογράψει συμφωνία με την Dorna για το 2022-2026 και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό», έλεγε στην παρουσίαση της Yamaha σήμερα, ο Lin Jarvis.

 

Έτσι, μετά την KTM, την Ducati και την Honda, η Yamaha γίνεται ο 4ος Κατασκευαστής που επιβεβαιώνει την παρουσία του στη νέα εποχή του MotoGP. Το επόμενο διάστημα περιμένουμε ανάλογες κινήσεις και από τις Suzuki/Aprilia.

 

Στις δορυφορικές ομάδες, μόνο αυτή του Fausto Gresini – που συνεχίζει να δίνει τη μάχη με τον κορονοϊό σε νοσοκομείο της Μπολόνια από τα περασμένα Χριστούγεννα – και του Lucio Cecchinello είναι αυτές που έχουν ανανεώσει το συμβόλαιό τους με την Dorna για την πενταετία 2022-2026.

 

Επιστρέφοντας στην Yamaha, οι μπλε έχουν συμβόλαιο με την Petronas SRT (τη δορυφορική τους ομάδα) έως και φέτος κι έτσι θα υπάρχει ένα «μέτωπο» συζητήσεων για μια ενδεχόμενη ανανέωση. Ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο της SKY VR46, της ομάδας του Valentino Rossi, να μπει στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που περιπλέκει τα πράγματα.

 

«Δεν χωρά καμία αμφιβολία για τις ικανότητες της Petronas, η οποία έκανε καταπληκτική δουλειά πέρυσι. Υπάρχει όμως και το ερώτημα της VR46 για το αν θα έρθει στην κατηγορία ή όχι. Απ’ όσο ξέρω υπάρχει μια προθεσμία και το σκέφτονται σοβαρά να έρθουν. Φυσικά η Yamaha θα μιλήσει με κάθε πιθανό υποψήφιο. Για την ώρα όμως δεν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις. Κάτι τέτοιο θα γίνει τον Απρίλιο ή τον Μάιο», είπε σχετικά ο Jarvis.

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Με τον Rossi η Yamaha δεν ήταν "ολοκληρωμένη"

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Τα αποκαλυπτήρια της Μ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα