• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η ROLLS-ROYCE γιόρτασε τα 110α γενέθλια του εμβλήματός της
4auto 16/02/2021 - 17:44

 

• Το “Spirit of Ecstasy” κατοχυρώθηκε από την Rolls-Royce στις 6 Φεβρουαρίου του 1911

• Ένα σημαντικό έβλημα για τη μάρκα της Rolls-Royce βρίσκεται από τότε σε κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στο Goodwood και έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά και ποθητά εβλήματα στον κόσμο. 

• Βασίζεται στο μπρούτζινο αγαλματίδιο “Whisper”, που φτιάχτηκε από τον γλύπτη Charles Sykes για τον εργοδότη του και από τους πρώτους οπαδούς της Rolls-Royce, τον Λόρδο Montagu του Beaulieu

• Η Μάρκα κρατάει τις ρίζες αυτού, με καλλιτέχνες που δουλεύουν μέσα από το MUSE, το πρόγραμμα Τέχνης της Rolls Royce 

 

"Ως ένα έμβλημα το Spirit of Ecstasy αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από την εταιρία μας και τα προϊόντα μας. Για τους πελάτες μας είναι ένα ισχυρό σύμβολο, παγκοσμίως αναγνωρίσιμο – της επιτυχίας, της προσπάθειας, του επιτεύγματος και της στάσης ζωής. Στην ομορφιά της, την απλότητα, την κομψότητα και σπανιότητα, ενσωματώνει ό,τι αναζητούν οι πελάτες μας – και τοπ βρίσκουν – στο αυτοκίνητό τους Rolls-Royce.”

Μέσα στην εταιρία μας το Spirit of Ecstasy ενθαρρύνει την υπερηφάνεια και δυναμώνει τη συναδελφικότητα, ενώνοντας και δυναμώνοντας την οικογένεια της Rolls-Royce σε όλον τον κόσμο. Κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε πρέπει να αξίζει να την έχει, γιατί αυτή κάνει κάθε Rolls-Royce και την εταιρία μας, μοναδική και τέλεια.”

Ο Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer της Rolls-Royce Motor Cars, είπε αυτά τα λόγια για τα 110α γενέθλια του “Πνεύματος της Έκστασης” (Spirit of Ecstasy) που είναι το επίσημο έβλημα της μάρκας. Σχεδόν ανέπαφη μέσα σε όλη την ιστορία της, αρχικά είχε ύψος 18 εκ., ενώ σήμαρα είναι μικρότερη στα 9.5 εκ. Για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος, βρίσκεται κρυμμένη σε ένα ειδικό χώρο μέσα στο σώμα του αυτοκινήτου και σιγά-σιγά ανεβαίνει στη θέση της μόλις ξεκινά ο κινητήρας. Ο ακριβής μηχανισμός την κρύβει σε κλάσματα του δευτερολέπτου, όταν διαγνωστεί επαφή του αυτοκινήτου. 

Το αγαλματάκι απεικονίζει την Eleanor Velasco Thornton, που σύμφωνα με την ιστορία ήταν η ερωμένη του Λόρδου Montagu, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. Η γραμματέας του Λόρδου πνίγηκε τον Δεκέμβριο του 1915, ανοικτά της Κρήτης, στον τορπιλισμό του πλοίου που μετέφερε τον Λόρδο στην Ινδία. Είχε αποτελέσει όμως νωρίτερα την έμπνευση του γλύπτη Charles Sykes και έτσι έμεινε στην ιστορία για τον ανεκπλήρωτο έρωτα της. 

 

Επόμενο άρθρο »

2 νίκες στο Ντουμπάϊ για τον Ανδρέα Λασκαράτο

« Προηγούμενο άρθρο

Praga Dragon EVO2 @ Kartodromo

Χορηγοί