• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γιατί δεν πήρε Τίτλο ο Pedrosa;
Στάθηκε απλά άτυχος, λέει ο Livio Suppo!
Νέα 18/02/2021 - 12:29

Ο Dani Pedrosa είναι ένας εγνωσμένης αξίας αθλητής με μεγάλο ταλέντο, ωστόσο ποτέ στην καριέρα του δεν κατάφερε να πάρει έναν Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία. Πλησίασε μερικές φορές και προσπάθησε να γευτεί αυτή τη χαρά, χωρίς όμως επιτυχία κι έτσι σταμάτησε την καριέρα του στα τέλη του ’18 χωρίς Τίτλο. Για τον Livio Suppο, που είχε διατελέσει Team Manager στο HRC και ξέρει καλά τον Dani, ήταν απλά θέμα ατυχίας και… σωματότυπου.

 

«Έφυγα από το paddock το 2017 κι εκείνη τη σεζόν δεν πιστεύω ότι υπήρχε άλλος δυνατότερος από τον Dani στην αγορά», λέει ο Suppo και συνεχίζει: «Είναι ένας από τους λίγους αναβάτες που έχουν κερδίσει τουλάχιστον έναν αγώνα όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του, κάτι που μόνο ο Valentino έχει καταφέρει να κάνει. Στο πρόσωπο του Dani έβλεπα έναν μεγάλο αναβάτη που αν είχε την τύχη με το μέρος του θα είχε πάρει έναν Παγκόσμιο Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν θέμα τύχης, συγκυριών και λόγω των φυσικών χαρακτηριστικών που τον περιόριζαν».

 

Ο Dani Pedrosa (ύψος 1:60 και 51 κιλά βάρος) έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία το 2006 και πήρε δύο νίκες ως rookie στην κατηγορία εκείνη τη σεζόν. Συνέχισε να κερδίζει τουλάχιστον έναν Αγώνα μέχρι το 2017, παρά τους πολλούς τραυματισμούς του που και αυτοί έπαιξαν ρόλο στην όλη του πορεία. Ο Ισπανός έμεινε με την Repsol Honda σε όλη την καριέρα του και το 2018 αποφάσισε να σταματήσει. Ήταν η μόνη χρονιά που δεν πήρε νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

 

Από το 2019 και μετά είναι οδηγός εξέλιξης της KTM. Σύμφωνα με όλους στο γκαράζ της ομάδας, αποτελεί το θεμέλιο λίθο της αναμόρφωσης και βελτίωση της μοτοσυκλέτας του, με τα αποτελέσματα της δουλειάς του να φαίνονται το 2020. Ο Pedrosa είχε 54 νίκες σε όλη του την καριέρα και είναι 7ος στη σχετική λίστα, ενώ έχει και τρεις Τίτλους Παγκόσμιου Πρωταθλητή στις μικρές κατηγορίες.

Επόμενο άρθρο »

Το σπέσιαλ δώρο του Fan Club του Marquez για τα γενέθλιά του!

« Προηγούμενο άρθρο

«Ενδιαφέρουσες βελτιώσεις!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα