• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
1ος Αγώνας 2021, Qatar
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η SEAT MÓ σχεδιάζει τις πόλεις του μέλλοντος
Νέα Αγοράς 20/02/2021 - 09:20

 

 

 Η SEAT MÓ θα ενισχύσει τη στρατηγική αστικής κινητικότητας το 2021 για να σχεδιάσει τις πόλεις του μέλλοντος 

 

▪ Τα επόμενα projects για το τρέχον έτος περιλαμβάνουν το λανσάρισμα ενός μοντέλου ευέλικτης εβδομαδιαίας ή μηνιαίας συνδρομής για το SEAT MÓ eScooter 125 

▪ Το project του eScooter βρίσκεται σε πλήρη σχεδιασμό & ανάπτυξη σε οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες 

H SEAT MÓ συμμετέχει στο project εξάλειψης εκπομπών και ηλεκτρικής κινητικότητας στο Ελληνικό νησί της Αστυπάλαιας με τα eScooters της 

 

Η SEAT εδραίωσε τη δέσμευσή της στην αστική κινητικότητα και τη συμβολή της στον σχεδιασμό βιώσιμων πόλεων του μέλλοντος με τη δημιουργία της SEAT MÓ το 2020. Με αυτήν τη νέα επιχειρηματική μονάδα, η μάρκα στοχεύει να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες αστικής κινητικότητας, με 100% ηλεκτρικά, αθόρυβα και προσιτά προϊόντα και υπηρεσίες. Προσφέρει επίσης λύσεις κινητικότητας για νέους, με νέες προτάσεις σχεδιασμένες αποκλειστικά για αυτούς. 

Η SEAT MÓ ξεκίνησε τη νέα χρονιά με ένα νέο ευέλικτο μοντέλο συνδρομής στην Ισπανία για τη νέα ηλεκτρική της μοτοσικλέτα, το SEAT MÓ eScooter 125, προς 70 ευρώ την εβδομάδα ή 150 ευρώ το μήνα. Η συνδρομή περιλαμβάνει πλήρη ολοκληρωμένη ασφάλιση από την ηλικία των 18 ετών, οδική βοήθεια, 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών και δυνατότητα χρήσης του οχήματος για όλη την οικογένεια με την ίδια εβδομαδιαία ή μηνιαία χρέωση. 

Το project ξεκίνησε πιλοτικά στο κέντρο της Βαρκελώνης, στη CASA SEAT, όπου θα είναι το σημείο παράδοσης και παραλαβής των μοτοσικλετών. Ο Lucas Casasnovas, Ηead of SEAT MÓ, τονίζει ότι «αυτό το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί τόσο για τους πελάτες της μάρκας όσο και για κάθε πολίτη που σκέφτεται να αγοράσει μια μοτοσικλέτα και θέλει να την δοκιμάσει πριν το πράξει. Είναι ένα πλήρες πακέτο που προσφέρουμε επίσης και για τα δύο μοντέλα μας Kickscooters». Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία στοχεύει να προσφέρει μια πρόσθετη λύση σε άτομα που αναζητούν νέες μορφές κινητικότητας ως αποτέλεσμα του αντίκτυπου του COVID-19. 

Το μοντέλο συνδρομής επιτρέπει έναν ενδιάμεσο τρόπο χρήσης για το SEAT MÓ eScooter 125, οι πωλήσεις του οποίου ξεκίνησαν στα τέλη του 2020, μετά την υπηρεσία motosharing στη Βαρκελώνη. Το περασμένο καλοκαίρι, η SEAT MÓ ξεκίνησε την ενοικίαση scooters ανά λεπτό στην πόλη της Βαρκελώνης με περισσότερα από 600 eScooters διαθέσιμα στο κοινό. Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει ένας από τους κύριους operators, με περισσότερες από 50.000 downloads της σχετικής εφαρμογής κινητικότητας που σχεδιάστηκα από την SEAT.

Νέες προκλήσεις για το 2021 

Το 2021, η SEAT MÓ θα συνεισφέρει λύσεις μικροκινητικότητας στο διεθνές project ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονόμησης με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα του Ομίλου Volkswagen στο νησί της Αστυπάλαιας. Η SEAT συμμετέχει σε αυτό το project προσφέροντας τα eScooters για την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας στο νησί. Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να χρησιμεύσει ως πιλοτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός μοντέλου που μπορεί αργότερα να προσαρμοστεί και σε άλλες πόλεις. Ο Lucas Casasnovas προσθέτει ότι «το 2021 θα είναι το έτος της SEAT MÓ και θα συνεχίσουμε με το όνειρό μας να συνεισφέρουμε ενεργά στο σχεδιασμό πόλεων 100% χωρίς εκπομπές άνθρακα». 

Εκτός από τις διαδρομές στους δρόμους του Ελληνικού νησιού, το νέο ηλεκτρικό σκούτερ της SEAT MÓ είναι ήδη διαθέσιμο στις Ισπανικές αντιπροσωπείες ενώ είναι σε πλήρη ανάπτυξη η επέκταση του σε όλη την Ευρώπη. Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα φτάσει σε άλλες επτά χώρες: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Πορτογαλία, Σουηδία και Ελλάδα. 

Στην έδρα του βιομηχανικού συγκροτήματος της SEAT S.A. στο Martorell, έχει επίσης εφαρμοστεί μια υπηρεσία έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να βιώσουν από πρώτο χέρι νέες μορφές αστικής κινητικότητας. Η εταιρεία ξεκίνησε δωρεάν υπηρεσία κοινής χρήσης για τους υπαλλήλους ενός στόλου νέων, κυρίως ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, μαζί με τα eScooters. Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί συλλογής, σε διαφορετικά μέρη του εργοστασίου ώστε οι εργαζόμενοι να οδηγούν προς και από διαφορετικές περιοχές μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και να συμβάλλουν έτσι στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. 

Δέσμευση στη μικροκινητικότητα 

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τη μικροκινητικότητα, από την αρχή του έτους, η SEAT MÓ έχει παραχωρήσει επίσης τέσσερα eScooters σαν οχήματα εξυπηρέτησης σε πελάτες του Porsche Center Barcelona, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο project εξηλεκτρισμού της μάρκας. 

Το κέντρο λειτουργίας της SEAT MÓ βρίσκεται στην καρδιά της Βαρκελώνης, στη CASA SEAT, στη γωνία των Avenida Diagonal και Paseo de Gracia. Αυτός είναι ο κόμβος για το σχεδιασμό της κινητικότητας του μέλλοντος, όπου πειραματίζονται, ερευνούνται και αναπτύσσονται λύσεις αστικής κινητικότητας για την προώθηση τους στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Η SEAT MÓ είναι η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της SEAT αφοσιωμένη στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αστικής κινητικότητας που συμβάλλουν στο σχεδιασμό βιώσιμων πόλεων του μέλλοντος. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2020, εδρεύει στην καρδιά της Βαρκελώνης, στη CASA SEAT, και διαθέτει χαρτοφυλάκιο δύο ηλεκτρικών kickscooters, τα SEAT MÓ eKickscooter 25 και 65, καθώς και το SEAT MÓ eScooter 125 και μια υπηρεσία motosharing στη Βαρκελώνη. 

Η SEAT είναι η μόνη εταιρεία που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται αυτοκίνητα στην Ισπανία. Μέλος του Ομίλου Volkswagen, η πολυεθνική έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη) και εμπορεύεται οχήματα SEAT και CUPRA ενώ η SEAT MÓ προωθεί προϊόντα και λύσεις αστικής κινητικότητας. Η SEAT εξάγει το 80% των οχημάτων της και είναι παρούσα σε περισσότερες από 75 χώρες. 

Η SEAT απασχολεί πάνω από 15.000 επαγγελματίες και διαθέτει τρία κέντρα παραγωγής - τη Βαρκελώνη, το El Prat de Llobregat και το Martorell, όπου παράγει τα SEAT Ibiza, SEAT Arona, CUPRA Formentor και την οικογένεια Leon. Επιπλέον, η εταιρεία παράγει το Ateca στην Τσεχική Δημοκρατία, το SEAT Tarraco στη Γερμανία, το SEAT Alhambra στην Πορτογαλία και το ηλεκτρικό Mii, το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο της SEAT, στη Σλοβακία. Αυτά τα εργοστάσια ενώνονται από το SEAT: CODE, το κέντρο ανάπτυξης λογισμικού με έδρα τη Βαρκελώνη. 

Η SEAT θα επενδύσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025 σε R&D projects για την ανάπτυξη οχημάτων, ειδικά για την ηλεκτροποίηση της γκάμας καθώς και σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Η εταιρεία στοχεύει να καταστήσει το Martorell μονάδα μηδενικής αποτύπωσης άνθρακα έως το 2050. 

 

Επόμενο άρθρο »

Νέα ζελατίνα από την BIONDI για τα ηλεκτρικά NIU

« Προηγούμενο άρθρο

Παρουσιάστηκαν οι νέες Aprilia RSV4 και RSV4 Factory μοντέλα 2021

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Το περιοδικό μας
Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ Ο MARC MARQUEZ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ QATAR;
  • 1. ΝΑΙ
  • 2. ΟΧΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ Ο STEFAN BRADL
  • 3. OXI ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ Ο ANDREA DOVIZIOSO