• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Έχανα 7’’ στους πρώτους γύρους!
Ξέρω τι πρέπει να βελτιώσω
Νέα 22/02/2021 - 09:52

Η μεγάλη ημέρα για τον Alex Marquez έφτασε και ο Ισπανός δεν χρειάστηκε καν να μετακινηθεί από την Cervera για την παρουσίαση της LCR Honda του 2021. «Εδώ έχουμε ένα θέατρο και είναι φτηνό», είπε αστειευόμενος ο Alex.

 

Η μετακίνησή του από την εργοστασιακή ομάδα της Honda στην LCR συζητήθηκε σε μεγάλο βαθμό πέρυσι, με τον ίδιο να δηλώνει ως οδηγός της τελευταίας πλέον: «Σε αυτή την ομάδα θα έχω μόνο πλεονεκτήματα. Δεν θα υπάρχει πίεση και θα έχω περισσότερη ηρεμία και πιο οικογενειακό περιβάλλον. Δεν θα ερχόμουν εδώ αν δεν ήμουν σίγουρος πως θα βελτιωθώ τόσο ως αναβάτης, όσο και ως άνθρωπος».

 

Δεν θα μπορούσαν παρά να τον ρωτήσουν για την κατάσταση της υγείας του αδερφού του, με τον Alex να μην λέει πολλά. Άλλωστε περισσότερα θα μάθουμε σήμερα στις 15:00 ώρα Ελλάδας. «Ο Marc είναι καλά. Φυσικά μου λείπει που δεν προπονούμαστε μαζί για τρίτο συνεχόμενο χειμώνα. Για την ώρα προπονούμαι με τον Vierge».

 

Ο Alex προετοιμάζεται όσο καλύτερα μπορεί για τη δεύτερή του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία και σίγουρα μετά τα δύο βάθρα του πέρυσι, οι προσδοκίες είναι αρκετά υψηλές και φέτος. «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε λιγότερη πίεση φέτος. Πέρυσι, μετά τον τραυματισμό του Marc βρέθηκα να εξελίσσω τη μοτοσυκλέτα και ειλικρινά δεν ήμουν έτοιμος. Τώρα είμαι και ελπίζω ότι θα φέρω καλά αποτελέσματα. Λογικά θα προσπαθήσω να κερδίσω τον πρώτο μου αγώνα. Πέρυσι είδαμε ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν, αλλά δεν έχω εμμονή μ’ αυτό. Στόχος είναι να είμαι μέσα στους πρώτους εφτά ή στους πρώτους πέντε».

 

Πέρυσι κατάφερε να κάνει την έκπληξη – κάτι που λίγοι περίμεναν – κατακτώντας αυτός το πρώτο βάθρο της Hondaς στο Πρωτάθλημα. «Φέτος θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα», λέει. «Στο δεύτερο μισό της χρονιάς τα πήγα καλύτερα και δεν ήταν μόνο η μοτοσυκλέτα που βελτιώθηκε αλλά κι εγώ που εξελίχθηκα ως αναβάτης».

 

Ξέρει και που ακριβώς πρέπει να δουλέψει για να γίνει καλύτερος. «Στις κατατακτήριες. Υπήρχα αγώνες που έχανα 7’’ στους πρώτους τρεις γύρους επειδή ξεκινούσα πολύ πίσω και ήταν αδύνατον να ανακάμψω. Από τη μία πρέπει να καταλάβω τα ελαστικά της Michelin, αλλά προπονούμαι και σε motocross και flat track για να γίνω πιο επιθετικός. Ήδη από πέρυσι πήγα με τις ρυθμίσεις του Marc. Το set-up που χρησιμοποιεί είναι σημαντικό για το μπροστινό ελαστικό, αλλά αυτός είναι ο σωστός τρόπος να είσαι γρήγορος με την Honda».

Επόμενο άρθρο »

Συνάντηση Ezpeleta και Πρωθυπουργού του Qatar

« Προηγούμενο άρθρο

O Marc Marquez θα μιλήσει αύριο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα