• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω!
Οι ειλικρινείς απαντήσεις του
Νέα 22/02/2021 - 15:07

Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μίλησε πριν από λίγο σε λίγους εκπροσώπους του διεθνούς τύπου από όλον τον κόσμο , μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Διατσίδης που είδε από ρπώτο χέρι τις αντιδράσεις του στις ερωτήσεις και τις εκφράσεις του προσώπου του.

Το πρώτο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι αισιόδοξος και συγχρόνως πιο ώριμος παρά ποτέ! 

Η ερώτηση που είχαν όλοι ήταν το πότε επιστρέψει: 

“Προς το παρόν δεν έχω ιδέα! Είμαι αισιόδοξος και αρχικά ο στόχος ήταν να επιστρέψω στα τεστ του Κατάρ. Όμως οι γιατροί μου είπαν όχι και το αποδέχτηκα και στη διάρκεια των τεστ εγώ θα κάνω ιατρικά τεστ, για να δουν αν η σταθεροποίηση του οστού πάει καλά. Αμέσως μετά θα ξεκινήσω δυναμική γυμναστική για τους μύες, γιατί τώρα δουλεύω, αλλά όχι δυναμικά.”

Επάνω αριστερά και ο ΔΔ στη συνέντευξη
Επάνω αριστερά και ο ΔΔ στη συνέντευξη

Και συνέχισε για το θέμα της αποκατάστασης: “Όταν αισθανθώ ότι το κόκκαλο είναι ΟΚ και ότι οι μύες είναι σε καλή κατάσταση, όχι 100%, γιατί αυτό θα πάρει καιρό, θα επιστρέψω πάνω στη μοτοσυκλέτα. Τώρα λέω ότι αν πουν οι γιατροί το ΟΚ, ο στόχος είναι να είμαι στον Αγώνα στο Κατάρ. Αλλά δεν έχω ξεκάθαρο στόχο. Θα πρέπει να αρχίσω να διασκεδάζω και πάλι πάνω στη μοτοσυκλέτα και βήμα-βήμα να φτάσω να είμαι και πάλι γρήγορος, να είμαι ο παλιός Μαρκ. Σίγουρα την πρώτη φορά δεν θα είμαι στο 100% και δεν ξέρω αν θα μου πάρει 2-3 Αγώνες ή την μισή σεζόν για να είμαι ο ίδιος.”

Μίλησε και για το ψυχολογικό κομμάτι του τραυματισμού του: “Ήταν και ψυχολογικά δύσκολα, ειδικά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, όταν δεν υπήρχε πρόοδος και ένιωθα ότι κάτι κουνιόταν μέσα στο χέρι μου. Ήταν η μόλυνση και οι γιατροί μου έλεγαν να περιμένω και ήταν δύσκολο. Επίσης όταν έκανα την 3η εγχείρηση ήταν δύσκολα, αλλά μετά άρχισα σιγά-σιγά να αισθάνομαι όλο και καλύτερα. Όχι μέρα με την ημέρα, αλλά εβδομάδα με εβδομάδα βλέπω βελτίωση. 

Για τις ευθύνες της όλης κατάστασης είπε: “Η τελική απόφαση να τρέξω στην 2η Χερέθ ήταν δικά μου, αλλά και εγώ και η ομάδα ακούσαμε τους γιατρούς που είχαν καλή αίσθηση για μια τόσο γρήγορη επιστροφή. Βέβαια ακόμη και αν δεν έτρεχα στην Χερέθ, θα έτρεχα στον επόμενο Αγώνα στο Μπρνο και θα γινόταν το ίδιο γιατί το κόκκαλο δεν θα είχε σταθεροποιηθεί. Οπότε το φταίξιμο πρέπει να πούμε ότι ήταν όλων μαζί, παρά το ότι εγώ πήρα την τελική απόφαση. 

“Τώρα δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι όταν γυρίσω δεν πρέπει να πέσω. Πρέπει το μπράτσο μου να είναι έτοιμο για την επόμενη πτώση. Το είπα και στους γιατρούς, θέλω να επιστρέψει ο παλιός Μαρκ”.

Τέλος μίλησε για το τι έμαθε το 2020: “Ένα πράγμα έμαθα, το ότι ναι εμείς οι οδηγοί παίρνουμε ρίσκα, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό το να γυρίσεις όσο γρηγορότερα γίνεται στην πίστα”. 

 

Έτσι λοιπόν είναι σίγουρο ότι τουλάχιστον στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος μάλλον δεν θα δούμε τον Marc Marquez, αλλά και από τι στιγμή που θα τον δούμε θα περάσει κάποιος καιρός μέχρι να μπορεί να διεκδικεί τη νίκη και πάλι, όπως ειλικρινά παραδέχτηκε ο ίδιος. 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφικό: Το δίδυμο της Repsol Honda στη σημερινή παρουσίαση!

« Προηγούμενο άρθρο

Η μοτοσυκλέτα της Honda για το 2021!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα