• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Το Phillip Island στην αρχή της σεζόν (;)
Ένα από τα 4 σενάρια που εξετάζει η AGPC
Νέα 23/02/2021 - 11:21

Η Australian Grand Prix Corporation (AGPC) είναι υπεύθυνη για τους αγώνες που γίνονται στο Phillip Island τόσο για το MotoGP, όσο και για την F1. Παραδοσιακά τα δύο αυτά Grand Prix είναι στις αντίθετες άκρες των δύο Ημερολογίων, με τον αγώνα της F1 να γίνεται τον Μάρτιο και αυτόν του MotoGP τον Οκτώβριο.

 

Λόγω της γενικότερης κατάστασης με τον Covid-19 ωστόσο, το Grand Prix της F1 στην Αυστραλία για τον Μάρτιο έχει ακυρωθεί και μεταφέρθηκε για τις 21 Νοεμβρίου. Τέσσερεις εβδομάδες μετά τον αγώνα του MotoGP στην ίδια πίστα!

 

Για το 2022 και μετά, ο υπεύθυνος της Australian Grand Prix Corporation, ο Andrew Westacott, αναφέρει ότι υπάρχουν τέσσερεις επιλογές και η μία από αυτές είναι να γίνει ανταλλαγή των αγώνων F1 και MotoGP! «Δεν υπάρχει τίποτα – και το τονίζω – τίποτα δεδομένο για το Ημερολόγιο Αγώνων του 2022», λέει ο Αυστραλός.

 

«Τώρα, με την αλλαγή και τη μετακίνηση του αγώνα της F1 φέτος τον Νοέμβριο, ανοίγονται μπροστά μας τέσσερα διαφορετικά σενάρια για το μέλλον: το πρώτο είναι και τα δύο GP να γίνουν αρχές του χρόνου. Το άλλο να είναι και τα δύο στο τέλος της εκάστοτε χρονιάς. Το τρίτο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα: η F1 στην αρχή της σεζόν και το MotoGP στο τέλος, αλλά και το ακριβώς αντίθετο, να είναι στην αρχή το MotoGP και στο τέλος η F1. Όλα είναι στο τραπέζι και είμαι ανοιχτός σε κάθε μία από τις 4 αυτές λύσεις, ωστόσο κατηγορηματικά όμως δεν έχει παρθεί καμία απόφαση ακόμα».

 

Για την ώρα στην Αυστραλία ισχύει το μέτρο πως κάθε ταξιδιώτης πρέπει να μπαίνει υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο. Αυτό το μέτρο λογικά θα χαλαρώσει με τον καιρό, όσο οι εμβολιασμοί προχωρούν και τα κρούσματα μειώνονται. Το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει ξεκινήσει αυτές τις ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Επόμενο άρθρο »

Ο Fausto Gresini έφυγε :(

« Προηγούμενο άρθρο

Polyccio: Μα πως το κάνει αυτό ο Marc;;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα