• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Fausto Gresini έφυγε :(
Επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα του
Νέα 23/02/2021 - 12:01

 

“Η ανακοίνωση που δεν θα θέλαμε ποτέ να κάνουμε και είμαστε περιορισμένοι να γράψουμε. Μετά από σχεδόν δύο μήνες μάχης με τον covid, o Fausto Gresini μας άφησε στα 60 χρόνια του. Όλη η ομάδα Gresini Racing στέκεται δίπλα στην οικογένεια, τη γυναίκα του Nadia, τα παιδιά του Lorenzo, Luca, Alice και Agnese ...και στους αμέτρητους ανθρώπους που είχαν την ευκιρία να τον γνωρίσουν και να τον εκτιμήσουν”. 


 

O Fausto Gresini, έκανε τα 60α του γενέθλια μέσα στο νοσοκομείο της Μπολώνια χωρίς να μπορεί να τα γιορτάσει καθώς πάλευε με την πνευμονία που του δημιούργησε ο κοροναϊός. Μπήκε στο νοσοκομείο στις 27 Δεκεμβρίου του 2020 και αμέσως οι επιπλοκές λόγω του θανατηφόρου αυτού ιού ήταν σοβαρές. Χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα και χωρίς να έχει στο παρελθόν πρόβλημα στους πνεύμονες, κτυπήθηκε εκεί από την ασθένεια. Πέρασε κάποιο διάστημα ανάκαμψης, αλλά από την περασμένη εβδομάδα η κατάσταση ήταν και πάλι σοβαρή και οι γιατροί τον έβαλαν και πάλι σε κόμα, προσπαθώντας με μηχανική υποστήριξη να κρατήσουν τους πνεύμονές του σε λειτουργία. Δεν τα κατάφερε όμως σε αυτήν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του και τώρα πάει να συναντήσει τους οδηγούς του Daijiro Kato και Marco Simoncelli, που και οι δύο έφυγαν για το μεγάλο ταξίδι τους αγωνιζόμενoι με την ομάδα του Fausto.

Fausto - Daijiro
Fausto - Daijiro

O Gresini ήταν ο ίδιος δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1985 με την Garelli και το 1987 επίσης με την Ιταλική εταιρία. Κέρδισε συνολικά 21 νίκες, πήρε 47 βάθρα, 17 pole position σε 132 Αγώνες που έτρεξε.

Fausto - Marco
Fausto - Marco

Το 1997 έγινε για πρώτη φορά Team Manager με οδηγό τον Alex Barros και την Honda στα 500cc. 

To 1999 κάνει ομάδα και στα 250cc με τον Loris Capirossi. Το 2000 έρχεται στην ομάδα ο Daijiro Kato που κερδίζει τον Τίτλο στη μεσαία κατηγορία to 2001. Το 2002 ο Ιάπωνας παίρνει τον Τίτλο Rookie of the Year στο MotoGP, αλλά στον πρώτο αγώνα του 2003 χάνει τη ζωή του στο γνωστό φοβερό ατύχημα της Σουζούκα. 

Από την ομάδα του περνούν μεγάλοι οδηγοί όπως οι Sete Gibernaou, Colin Edwards, Toni Elias, Alex De Angelis, Alvaro Bautista και βέβαια ο Marco Simoncelli που επίσης χάνει τη ζωή του το 2011 στην Μαλαισία. 

Η ομάδα του εκτός του Τίτλου το 2000 (Daijiro Kato), πήρε τον Τίτλο στην Moto2 (Toni Elias) το 2012, στην Moto3 (Jorge Martin) το 2018 και στην MotoE (Matteo Ferrari) το 2019. 

Από το 2015 η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία συνεργάζεται με την Aprilia και όλα αυτά τα χρόνια έχει πάρει 56 νίκες και 171 βάθρα. 

Η κληρονομιά που αφήνει ο Fausto Gresini στο MotoGP είναι μεγάλη και ανεκτίμητη.

Καλό ταξίδι καλέ μας φίλε, θα μας λείψει η χαμογελαστή σου μορφή από το paddock!



 

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Τεστ στο Misano με οδηγούς και από την SSP

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Το Phillip Island στην αρχή της σεζόν (;)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα