• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zeelenberg: Ο Rossi ξοδεύει πολύ χρόνο στην τηλεμετρία!
Πρέπει να ρίξει περισσότερο βάρος στον Αγώνα!
Νέα 03/03/2021 - 10:35

Ο Team Manager της Petronas Yamaha, Wilco Zeelenberg, έχει μία πάρα πολύ καλή ιδέα για τις διαφορές ανάμεσα στην εργοστασιακή ομάδα και την ομάδα της Petronas. Ο Ολλανδός μίλησε για την περίπτωση του Valentino Rossi και επισήμανε ότι το σοκ θα ήταν θα είναι μεγαλύτερο για την ομάδα τους, παρά για τον ίδιο τον αναβάτη! «Δεν νομίζω ότι η ομάδα έχει κατανοήσει ακόμα τι έρχεται, γιατί ο Valentino τυγχάνει παγκόσμιας προσοχής. Ειδικά όταν το paddock ανοίξει και πάλι, όπως ξέρετε πάντα υπάρχουν ουρές μπροστά από το box του Vale. Ήμουν εκεί για μερικά χρόνια, με τον Jorge και τον Vale στην εργοστασιακή ομάδα και δεν είναι πάντα εύκολο να δουλέψεις με αυτό τον τρόπο».

Αυτού του είδους η προσοχή είναι κάτι το συνηθισμένο για τον ίδιο τον Valentino, ωστόσο ο Zeelenberg ελπίζει πως ο 42χρονος θα εκμεταλλευτεί και τη διαφορετική ατμόσφαιρα στο γκαράζ της Petronas. «Νομίζω ότι είναι ένα καλό βήμα για τον Vale που θα έρθει σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Όχι ότι στην εργοστασιακή ομάδα υπάρχει μόνο η πίεση, μιας και του Vale του αρέσει και η προσοχή. Είναι ώριμος όμως και μπορεί να το διαχειριστεί. Ο τρόπος που δουλεύουμε είναι διαφορετικός, αν τον συγκρίνουμε με αυτόν της εργοστασιακής ομάδας, διότι υπάρχει λιγότερη πίεση. Επιπλέον είναι και λιγότεροι οι Ιάπωνες στο γκαράζ και ως εκ τούτου είναι λιγότεροι και αυτοί που αποφασίζουν για τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας. Νομίζω ότι αυτό μας βοηθάει γιατί μόνο ένας είναι ουσιαστικά υπεύθυνος για αυτό σ’ εμάς. Στην εργασιακή ομάδα δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πολλοί είναι εξειδικευμένοι και έχουν λόγο σε ό,τι αφορά στη μοτοσυκλέτα και νιώθουν υπεύθυνοι. Αυτός δεν είναι πάντα ο πιο εύκολος τρόπος για να δουλέψεις. Έχεις πολλές φωνές και κάποιες στιγμές χάνεις χρόνο αλλά και την κατεύθυνση σου. Επιπλέον και όταν φέρνεις περισσότερο προσωπικό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα τα πράγματα θα γίνουν και πιο εύκολα. Είναι σημαντικό να φέρεις αυτούς που χρειάζεσαι και μόνο. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να κάνεις τη διαφορά. Στη δική μας ομάδα διαχειριζόμαστε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο κι ένας επιπλέον λόγος είναι ότι δεν έχουμε τόσα πρωτόκολλα».

Ο Zeelenberg έχει δει τον τρόπο δουλειάς του Valentino Rossi στην εργοστασιακή ομάδα και τώρα στην Petronas ελπίζει ότι ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν θα χάνει τόση ενέργεια στην τηλεμετρία, αλλά θα ρίχνει περισσότερο βάρος στον Αγώνα. «Φυσικά και έχουμε μιλήσει και ένα από τα πράγματα που του αρέσουν πάρα πολύ είναι να κάθεται πίσω από το κομπιούτερ και να κοιτά τις τηλεμετρίες των άλλων και τη δική του. Ενδεχομένως όμως περνάει περισσότερο χρόνο εκεί, γιατί στην τελική του αρέσει αλλά ξοδεύει και πολύ ενέργεια σε αυτό. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποφύγουμε. Γιατί πολλές φορές χάνεις το δρόμο μπλέκοντας σε πάρα πολλές λεπτομέρειες. Ξοδεύεις πολύ χρόνο συζητώντας τα προβλήματα και προσπαθώντας να βρεις λύσεις. Ξέρουμε άλλωστε ότι η ενέργεια στο MotoGP είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας, διότι ένας Αγώνας έχει διάρκεια 45 λεπτών και όλοι τους πλέον δεν είναι ότι ξεκινούν αργά. Τα δίνεις όλα από τον πρώτο γύρο και έτσι χρειάζεσαι όλη σου την ενέργεια για να αποδώσεις. Επομένως, όση περισσότερη ενέργεια μπορείς να κρατήσεις κατά τη διάρκεια του Σ/Κ είναι καλό».

Μία άλλη σημαντική παράμετρος για την ομάδα της Petronas, είναι ότι ο Valentino Rossi  έχει συμβόλαιο απευθείας με την Yamaha, ενώ ο ομόσταυλός του, Franco Morbidelli έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Sepang. Ο Valentino έρχεται στην ομάδα μας με συμβόλαιο απευθείας με τη Yamaha και έτσι αυτό αλλάζει λίγο την κατάσταση. Συνήθως πληρώνουμε εμείς τους αναβάτες μας, αλλά φέτος η Yamaha είναι αυτή που πληρώνει τον Valentino. Αυτό είναι μία άλλη ιστορία, ωστόσο το δεχτήκαμε. Από την άλλη θέλουμε να προστατεύσουμε και τον Franco, ειδικά μετά τα αποτελέσματα που πήρε πέρυσι. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός είναι επικεφαλής για την ώρα».

Επόμενο άρθρο »

Χειρουργήθηκε ο Kallio

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Δύσκολοι μήνες ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα