• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: όταν μπαίνω στην πίστα δεν σκέφτομαι πόσο χρονών είμαι!
Τον Ιούλιο θα αποφασίσει για το 2022
Νέα 03/03/2021 - 14:39

Ο Valentino Rossi μίλησε πριν από λίγο σε λίγους επιλεγμένους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, διαδικτυακά και ο Δημήτρης Διατσίδης ήταν βέβαια ο μόνος Έλληνας ανάμεσά τους και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον οδηγό που έχει τους περισσότερους οπαδούς σε όλο τον πλανήτη. 

Ο Rossi ξεκίνησε να μιλά για το θέμα της 26ης χρονιάς που θα αγωνίζεται σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: “Δεν τρέχω για να περνάω την ώρα μου. Είναι σημαντική σεζόν για μένα η φετινή, γιατί μετά όχι ένα καλό 2020, θέλω να δίνω μάχες για το βάθρο και τη νίκη. Ο στόχος μου είναι να είμαι πιο σταθερός σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.”

“Ανάλογα με τα αποτελέσματα, στο καλοκαιρινό διάλειμμα (τον Ιούλιο) θα αποφασίσω αν θα συνεχίσω και το 2022. Για τη μάχη του Τίτλου υπάρχουν τουλάχιστον δέκα οδηγοί που μπορούν να τον διεκδικήσουν. Ο κάθε οδηγός που συμμετέχει στο MotoGP σκέφτεται τον Τίτλο. Και εγώ τον σκέφτομαι, γιατί όχι; Σίγουρα πάντως θα προσπαθήσω να κερδίσω αγώνες.”

Απάντησε και στο θέμα της νέας δορυφορικής ομάδας και το πως αυτό θα τον βοηθήσει φέτος:

“Είναι καλό ότι η προτεραιότητά μας δεν είναι να εξελίξουμε τη μοτοσυκλέτα. Μπορείς να κοιτάς την απόδοσή σου στο Σαββατοκύριακο και όχι την εξέλιξη νέων πραγμάτων που φέρνει το εργοστάσιο. Και αυτό είναι καλό! Είμαι χαρούμενος με το τεχνικό επίπεδο της ομάδας και δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε στην πίστα”. 

“Είμαι ανοικτός στο να αλλάξω πράγματα στον τρόπο δουλειάς μου, όπως και σε αυτά που είπε χθες ο Zeelenberg, ότι κοιτάω για πολύ χρόνο την τηλεμετρία”.

Σχολίασε και αυτά που είπε χθες ο Morbido για τη φιλία και το MotoGP:

“Είμαι χαρούμενος με αυτά που είπε ο Franko, η πραγματική φιλία είναι πολύ σημαντικό πράγμα και αν θέλεις να έχεις πραγματικούς φίλους πρέπει να το δουλεύεις. Θα είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε τώρα που είμαστε ομόσταυλοι, με τη μάχη που θα έχουμε...”

“Θα είναι ωραίο που θα αγωνίζομαι όχι μόνο απέναντι στον Franko, αλλά και στον Pecco και βέβαια στον αδελφό μου τον Luca.”

Απάντησε και σε ερώτηση για το πόσο δύσκολη θα είναι η απόφαση να σταματήσει και αν θα του αλλάξει σημαντικά τον τρόπο ζωής:

“Δεν θα είναι μια εύκολη απόφαση, θα αλλάξει πολύ η ζωή μου, αλλά δεν ανησυχώ. Θα συνεχίσω να είμαι οδηγός αυτοκινήτου! Θα ήθελα να τρέξω στις 24 Ώρες του Λε Μαν και τώρα η Ferrari ετοιμάζει ένα αυτοκίνητο για εκεί. Μ' αρέσει η ιδέα των 24 Ωρών, αλλά θα πρέπει να δω το επίπεδό μου, γιατί υπάρχουν πολλοί καλοί οδηγοί αντοχής σε όλον τον κόσμο”. 

Σχολίασε και τον τραυματισμό του Marc Marquez: “Ο Marc όταν γυρίσει πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο δυνατός όπως πριν”.

Ρωτήθηκε και για τη σχέση του με τον εκλιπόντα Fausto Gresini:

“O Fausto ήταν ένας άνθρωπος που τον ήξερα από πολύ μικρός, όταν εκείνος ήταν οδηγός και εγώ πήγαινα στις πίστες με τον Grazziano, που τον ήξερε καλά. Αργότερα ήμασταν αντίπαλοι με τους οδηγούς του, στα 250 με τον Capirossi και στα 500 και MotoGP με τον Gibernau και τον Melandri. Η ομάδα του έχει έδρα 15 χλμ από το σπίτι μου και είχαμε καλή επαφή, είναι κάτι πολύ δυσάρεστο γιατί δεν είχε τίποτε και τον σκότωσε ο κοροναϊός. Θα μας λείψει στο paddock”.

Τέλος ίσως η πιο σημαντική δήλωση που έκανε είναι για το πως αισθάνεται κάθε φορά που ανεβαίνει στην αγωνιστική του μοτοσυκλέτα:

Όταν μπαίνω στην πίστα δεν σκέφτομαι πόσο χρονών είμαι! Απλά οδηγώ! Βλέπω την απόδοσή μου συνεχώς, αφού κάθε εβδομάδα κάνουμε προπόνηση με διαφορετικού τύπου μοτοσυκλέτες 2-3 φορές ανά εβδομάδα. Και απέναντι στους Morbidelli, Bagnaia, Marini, Bezzechi άλλες φορές είμαι εγώ πιο γρήγορος, άλλες φορές κάποιος από αυτούς. Οπότε είμαι ακόμη γρήγορος...”

 

Επόμενο άρθρο »

Ίσως χάσει την 1η ημέρα δοκιμών στο Qatar ο Bastianini!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Honda υποστηρίζει τον Σπύρο Μάριο Φουρθιώτη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα