• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Aprilia RS-GP του '21 με Savadori δίπλα στον Espargaro!
Νέα 04/03/2021 - 19:16

Η Aprilia μας παρουσίασε σήμερα τα νέα χρώματα της για το 2021 αλλά και τους αναβάτες της, τον Aleix Espargaro και τον Lorenzo Savadori. O τελευταίος επιβεβαιώθηκε και επίσημα στη θέση του τιμωρημένου Andrea Iannone. “Eίμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω την Aprilia για αυτή την ευκαιρία. Προπονούμαι σκληρά και ένας από τους στόχους μου φέτος είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό για τον Fausto”, είπε ο Savadori. 

H online παρουσίαση της ομάδας ξεκίνησε αποτίοντας φόρο τιμής στον Fausto Gresini, τον συνεργάτη της Aprilia από το 2015. “Στόχος μας είναι να τον κάνουμε υπερήφανο”, είπε ο CEO της Aprilia Racing, Massimo Rivola. Φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που η Aprilia θα είναι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την ομάδα του Gresini, καθώς από το 2022 και μετά αναμένεται το εργοστάσιο να έχει αυτόνομη παρουσία. 

Αναμφίβολα το νούμερο ένα στο γκαράζ της ομάδας θα είναι ο Aleix Espargaro, ο οποίος παραμένει στο εργοστάσιο για πέμπτη σεζόν. Στόχος του είναι να αποδείξει ότι η RS-GP μπορεί να παλέψει για βάθρα. Πέρυσι, η πανδημία του Covid-19 οδήγησε σε πάγωμα στην εξέλιξη και σε μείωση στα γενικότερα κόστη του παγκοσμίου πρωταθλήματος. H πανδημία χτύπησε ιδιαιτέρως την Aprilia, η οποία το 2020 παρουσίασε μία ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα και όλο το προηγούμενο διάστημα ήλπιζε, υπό φυσιολογικές συνθήκες, ότι θα μπορούσε να την εξελίξει.

“Η μοτοσυκλέτα μας είναι πολύ καλή. Είμαι χαρούμενος με αυτήν και με το set-up. Μπορώ να τη σταματήσω, έχω καλή ταχύτητα μέσα στις στροφές και η πρόσφυση είναι αρκετά καλή. Δεν έχουμε όμως καθόλου κινητήρα”, έλεγε ο Espargaro τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Misano. “Έχουμε τον πιο αργό κινητήρα στο πρωτάθλημα σε θέμα επιτάχυνσης”, πρόσθεσε. 

Δεν έλειψαν και τα προβλήματα αξιοπιστίας τα οποία αρκετές φορές έκαναν τον Ισπανό να λέει κουβέντες τις οποίες αργότερα μετάνιωνε. Για τη νέα μοτοσυκλέτα μίλησε και ο Τεχνικός Διευθυντής της Aprilia, Romano Albesiano: “Η νέα μοτοσυκλέτα είναι βασισμένη σε αυτή του 202,0 αλλά με αρκετές σημαντικές και ουσιώδεις αλλαγές”. 

Φέτος η Aprilia είναι το μοναδικό εργοστάσιο που θα έχει παραχωρήσεις, καθώς οι επιτυχίες της KTM την περασμένη σεζόν σημαίνει ότι οι αυστριακοί θα είναι πλέον μαζί με τις Suzuki, Yamaha, Ducati και Honda, στα εργοστάσια που θα αγωνίζονται χωρίςπρονόμια.

 

Επόμενο άρθρο »

Albesiano: H Aprilia βελτιώθηκε πολύ

« Προηγούμενο άρθρο

Εξηγήσεις ζητά η Petronas για την περίπτωση του Bradl

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα