• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Albesiano: H Aprilia βελτιώθηκε πολύ
Η δυναμική συμπεριφορά το δυνατό σημείο
Νέα 04/03/2021 - 19:19

Μετά την παρουσίαση της ομάδας της Aprilia στο Κατάρ, ο Τεχνικός Διευθυντής Romano Albesiano έδωσε διαδικτυακή συνέντευξη, στην οποία συμμετείχε και ο “δικός” μας Δημήτρης Διατσίδης.

Ο υπεύθυνος του σχεδιασμού και της εξέλιξης της νέας μοτοσυκλέτας φάνηκε αισιόδοξος μετά τις πρώτες δοκιμές του πρωτοτύπου – που λόγω κανονισμών μόνο η Aprilia μπορούσε να κάνει – και έιπε ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα στην αεροδυναμική εξέλιξη, όπως φαίνεται και από το πολύ διαφορετικό μπροστινό μέρος και τώρα η μοτοσυκλέτα έχει την κάθετη δύναμη που της έλειπε πέρυσι. Βελτιώσεις έγιναν σε όλους τους τομείς και στον τομέα του κινητήρα θεωρεί ότι η ροπή είναι καλή, από το νέο σύνολο που από πέρυσι είναι σε V-90 διάταξη από V-70 που ήταν πρόπερσι και φέτος μάλιστα με την προσθήκη ενός μηχανικού που έρχεται από την Ferrari έγινε ένα βήμα μπροστά, παρά το ότι ακόμη δεν είναι ευχαριστημένοι από τη δύναμη ψηλά. 

“Το δυνατότερο σημείο της μοτοσυκλέτας είναι η δυναμική συμπεριφορά”, είπε χαρακτηριστικά, θεωρώντας πια ότι το σύνολο στρίβει και φρενάρει όπως πρέπει και με τη δουλειά που έχει γίνει στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις. 

“Το κάρμπον ψαλίδι πίσω συμβάλει και στη μείωση του βάρους και μαζί με άλλα σημεία που βελτιώθηκαν ως προς το βάρος, για πρώτη φορά η μοτοσυκλέτα μας είναι πιο ελαφριά από το όριο των 157 κιλών”. Έτσι οι Ιταλοί θα χρησιμοποιήσουν το “έρμα” στο σημείο που θέλουν, ώστε να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη συμπεριφορά. 

“Η θέση οδήγησης και το πίσω κομμάτι του υποπλαισίου είναι επίσης μια σημαντική βελτίωση, γιατί βρήκαμε ότι αυτό δημιουργεί ταλαντώσεις και τώρα τις εξαλείψαμε. Σε αυτό παίζει ρόλο και η ακαμψία του πίσω μέρους που την αλλάξαμε”.

“Θα χρησιμοποιήσουμε τις πίστες Misano, Mugello, Jerez για τις δοκιμές μας και έχουμε μια μεγάλη λίστα πραγμάτων, κυρίως στον κινητήρα που θέλουμε να δοκιμάσουμε”.

Βέβαια απέφυγε να πει ποιος θα είναι ο δοκιμαστής του εργοστασίου από δω και πέρα και αρκέστηκε στο ότι μεγάλο μέρος των δοκιμών θα κάνουν οι δύο οδηγοί, αφού ο κανονισμός το επιτρέπει στην Aprilia. 

O Aleix Espargaro είναι ο οδηγός που μπορεί να δείξει τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας και σε αυτόν θα πέσει το βάρος, τη στιγμή που ο Lorenzo Savadori (που ήταν κυρίως επιλογή του Fausto Gresini) θα μαθαίνει. 

“Φέτος πρέπει να πιάσουμε τα άλλα εργοστάσια και ναι, αυτό μας δίνει πίεση, αλλά και αισιοδοξία μαζί”, είπε κλείνοντας τη συνέντευξη.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Rivola: H πιο σημαντική χρονιά της Aprilia

« Προηγούμενο άρθρο

Η Aprilia RS-GP του '21 με Savadori δίπλα στον Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα