• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aurin: Ο Pol δεν είναι rookie!
Πρέπει λοιπόν να πιέσουμε για τον Τίτλο!
Νέα 05/03/2021 - 13:29

Aπό τη στιγμή που σταμάτησε την καριέρα του ο Dani Pedrosa, στα τέλη του 2018, η Honda έχει κάθε χρόνο και έναν διαφορετικό αναβάτη στο πλευρό του Marc Marquez. O Jorge Lorenzo ήταν το 2019, ενώ την επόμενη χρονιά τη θέση του πήρε ο μικρός αδελφός του Marc, ο Alex. Τη φετινή χρονιά στη θέση του Alex θα είναι ο Pol Espargaro. Ο Ισπανός φέρνει μαζί του αρκετή εμπειρία, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του με την Yamaha Tech 3 το 2014, ενώ το 2017 πήγε στην KTM. Μεγάλη εμπειρία έχει και ο αρχιμηχανικός του ο Ramon Aurin, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη στην Repsol Honda.

«Έχουμε αλλάξει αρκετούς αναβάτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά αυτό μας δίνει και εμπειρία για να διορθώνουμε και να αλλάζουμε πράγματα στη μοτοσυκλέτα. Τα παιδιά στην ομάδα έχουν μεγάλη εμπειρία προσαρμόζουν κάποια πράγματα κι έτσι δεν χρειάζεται πάντα να περιμένουμε καινούργια εξαρτήματα από το εργοστάσιο. Αυτό θα βοηθήσει τον Pol να προσαρμοστεί γρήγορα. Κάθε φορά που κάποιος οδηγός αλλάζει η ομάδα, είναι απαραίτητο ένα διάστημα προσαρμογής έτσι ώστε να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίον θα πρέπει να εργαστεί, τόσο με την ομάδα του όσο και πάνω στην καινούργια του μοτοσυκλέτα».

Όταν ρώτησαν ποιο θα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι που θα πρέπει να δώσει προσοχή ο οδηγός του για φέτος, αυτός απάντησε: «Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να συνεννοούμαστε για την αίσθησή του, διότι κάθε αναβάτης έχει διαφορετική αίσθηση στη μοτοσυκλέτα. Πρέπει λοιπόν να ξέρουμε καλά τι είναι αυτό που θέλει ν’ αλλάξουμε. Αυτό είναι που κάνει τη σχέση ανάμεσα στους μηχανικούς και τον αναβάτη καλύτερη και πιο εύκολη. Για μας το πιο σημαντικό είναι  να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα κατάλληλη για αυτόν, έτσι ώστε ο Pol να μας εξηγεί τα προβλήματα που έχει. Ξέρουμε ότι πρέπει να την αλλάξουμε για να τον βοηθήσουμε».

Ο Espargaro έκανε την καλύτερή του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία πέρυσι, τερματίζοντας στην 5η θέση και κατακτώντας 5 βάθρα και δύο pole positions. Τώρα πηγαίνει στην πιο επιτυχημένη ομάδα του paddock, κάτι που φυσικά φέρνει μαζί και μεγάλες προσδοκίες. «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να πάρουμε τον Τίτλο! Ο Pol δεν είναι νεοφερμένος. είναι ένας οδηγός με μεγάλη εμπειρία και η Honda είναι μία μοτοσυκλέτα που κερδίζει. Πρέπει να πιέσουμε για τον Τίτλο λοιπόν».

Επόμενο άρθρο »

Συμφωνία Dorna-Ουγγαρίας για GP στη χώρα από το 2023 και μετά!

« Προηγούμενο άρθρο

Morbidelli για Marc Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα