• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbido: Η M1 δεν είναι για μάχες, αλλά… για νίκες!
Νέα 11/03/2021 - 16:12

H χθεσινή μέρα άφησε μία γλυκόπικρη γεύση στον Franco Morbidelli. Ο οδηγός της Petronas ήταν εκτός δεκάδας με μια διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή. Μια διαφορά αρκετά μεγάλη ακόμα και αν ο Ιταλός προτιμά να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο: «Σήμερα δοκίμασα διάφορα πράγματα. Δεν ήταν πολλά, αλλά έπρεπε να τα αξιολογήσουμε. Πρώτα από όλα χρησιμοποιώ ακόμα το ψαλίδι από ανθρακόνημα γιατί μου αρέσει. Αυτό είναι το μονοπάτι που ακολουθούμε. Και αυτό είναι που μου έχει δώσει πλεονεκτήματα σε διαφορετικές περιστάσεις».

«Μετά δοκίμασα και ένα νέο πιρούνι που έχει το πλεονέκτημα να είναι ελαφρύτερο, αλλά δυστυχώς η αίσθησή μου έγινε χειρότερη πάνω στη μοτοσυκλέτα. Έτσι πρέπει να το δούμε, να το αξιολογήσουμε περαιτέρω. Νιώθω και λίγο κουρασμένος. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολα τα πράγματα και πάντα υπάρχει πολλή δουλειά Που πρέπει να γίνει στην αρχή του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα που έχω είναι δεν είναι για μάχες αλλά για να κερδίζει. Το λέω αυτό γιατί το δυνατό μου σημείο δεν είναι τα φρένα. Εκεί δυσκολεύομαι. Την ίδια ώρα όμως μπορούμε να είμαστε γρήγοροι».

Μετά μίλησε για τον κινητήρα και ξεκαθάρισε: «Ο δικός μου είναι τελείως διαφορετικός από των υπολοίπων τριών. Δεν ξέρω τις τεχνικές διάφορες, αν και ο Cal είπε ότι ο εργοστασιακός κινητήρας του φαίνεται πιο ζωντανός και πιο βίαιος». Συνέχισε μιλώντας για την ημέρα του χτες: «Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα αλλά δεν καταφέραμε να βελτιώσουμε συνολικά τη μοτοσυκλέτα. Δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω ένα βήμα μπροστά σε ό,τι αφορά στην καθαρή ταχύτητα, αλλά νομίζω ότι στο ρυθμό Αγώνα το πετύχαμε. Σίγουρα πρέπει να δουλέψω στα φρένα, όπως είπα. Όσο για το πλαίσιο, χρησιμοποιώ αυτό του 2019 το οποίο είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτό των εργοστασιακών».

Πλέον μένουν δύο ημέρες δοκίμων και ο Ιταλοβραζιλιάνος ξέρει ακριβώς τι θέλει να κάνει: «Πρέπει να βρούμε λίγη παραπάνω ταχύτητα, λίγο παραπάνω ρυθμό. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο Αγώνα της χρονιάς. Ο Morbido ξέρει καλά ότι η συγκεκριμένη πίστα του Qatar δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. «Ναι σίγουρα… σε αυτή την πίστα όλοι θα είμαστε κοντά κάτι που ευνοεί τις μοτοσυκλέτες που μπορούν να δώσουν μάχες και εμείς, δυστυχώς, δεν είμαστε μία από αυτές. Έτσι δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουμε να παλέψουμε για τη νίκη».

Επόμενο άρθρο »

Qatar2 Test Ημέρα 2: Οι χρόνοι στις 19:00

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar2 Test Ημέρα 2: Οι χρόνοι στις 15:00

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα