• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Όμορφη η ατμόσφαιρα στην Petronas!
Νέα 16/03/2021 - 14:34

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi, θα ξεκινήσει την 26η του σεζόν στο MotoGP φέτος, με την δορυφορική ομάδα της Yamaha την Petronas SRT. Πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε, μαζί με τους υπόλοιπους οδηγούς της κατηγορίας, στην πίστα Losail στο Κατάρ.

Το ξεκίνημα των χειμερινών δοκιμών δεν ήταν ιδανικό για τον Ιταλό, ο οποίος στο πρώτο τεστ δεν είχε την κατάλληλη ισορροπία στη μοτοσυκλέτα του, με αποτέλεσμα να μην έχει καλή πρόσφυση. Στο δεύτερο όμως τεστ, ο Valentino Rossi κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερό του γύρο στην συγκεκριμένη πίστα, κάνοντας 1:53.993. Όταν τον ρώτησαν για τα θετικά που κρατάει από το συγκεκριμένο τεστ, ο Vale μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Yamaha αλλά και για την πολύ καλή ατμόσφαιρα στην καινούργια του ομάδα.

«Το θετικό είναι ότι η Yamaha δούλεψε πολύ το χειμώνα και μας έφερε εδώ μερικά πολύ καλά πράγματα, όπως το νέο πλαίσιο αλλά και τα αεροδυναμικά. Δούλεψαν έξυπνα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επιπλέον η αίσθηση που έχω με τη νέα μου ομάδα και με το νέο μου επιτελείο είναι πολύ όμορφη! Αυτά είναι, λοιπόν, τα δύο πράγματα που με έχουν κάνει να νιώσω καλά».

Ανάμεσα στα νέα πράγματα που η Yamaha έφερε στο τεστ του Qatar, ήταν και το νέο πλαίσιο το οποίο βελτίωσε αρκετά τη μοτοσυκλέτα μέσα στις στροφές. Την ίδια ώρα και το νέο αεροδυναμικό φέρινγκ έγινε δεκτό με πολύ καλά λόγια από τους οδηγούς.

Το επίσης θετικό για την Yamaha, είναι πως το δίδυμο της εργοστασιακής ομάδας έδειξε εξαιρετικό ρυθμό στην πίστα του Qatar και το εργοστάσιο πράγματι φαίνεται ότι έχει κερδίσει έδαφος σε σχέση με την προβληματική μοτοσυκλέτα του 2020. Ρώτησαν τον Valentino αν η φετινή μοτοσυκλέτα είναι η καλύτερη που έχει ετοιμάσει ποτέ το Ιαπωνικό εργοστάσιο και ο Ιταλός απάντησε:

«Τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλά προβλήματα για να λύσουμε .Φέτος φαίνεται ότι όλοι δούλεψαν πολύ πιο έξυπνα και αυτό είναι καλό. Τώρα όμως πρέπει να περιμένουμε για το αγωνιστικό Σ/Κ και ειδικά για τον Αγώνα, διότι όταν είσαι με όλους μαζί προστίθενται και πολλοί άλλοι παράμετροι. Πάντως η αίσθησή μου με τη μοτοσυκλέτα είναι καλή».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Στο Montmelo με RC213V-S (video)

« Προηγούμενο άρθρο

Mir: Ο καλός ρυθμός στο Qatar δεν είναι ποτέ αρκετός!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα