• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η αντίδραση των οδηγών στις υψηλές τελικές
Νέα 28/03/2021 - 13:28

Το ρεκόρ πίστας δεν ήταν το μόνο ρεκόρ που έσπασε χτες στο Qatar. Η Ducati του Johann Zarco έγραψε νέο ρεκόρ τελικής στη μεγάλη ευθεία της πίστας, στα 362.4χλμ/ώρα στις ΕΔ4! Πρόκειται για ένα αξιοθαύμαστο και εντυπωσιακό επίτευγμα, συνάμα όμως κρύβει και τους κινδύνους του. Γι’ αυτούς ρωτήθηκαν ορισμένοι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας και ιδού τι απάντησαν:

Bagnaia: «Αν κάναμε εδώ 360χλμ/ώρα, τότε σκεφτείτε τι μπορεί να κάνουμε στο Mugello, στη San Donato! Δεν το θεωρώ επικίνδυνο, αφού τα πάντα που έχουμε είναι ό,τι καλύτερο στους δύο τροχούς».

Quartararo: «Σήμερα για πρώτη φορά ξεπέρασα τα 350χλμ/ώρα. Δεν έκανα 360 αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι όταν πας από τα 80 στα 300χλμ. Όταν είσαι στα 300 και πας στα 330 η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Θα δούμε αν το 2021 θα καταφέρουμε τα 360χλμ/ώρα με την Yamaha».

Vinales: «Έχουμε και πολύ καλά ελαστικά κι αυτό σημαίνει ότι είναι πιο ασφαλές. Όπως είπε κι ο Pecco, θα δούμε τι θα γίνει στο Mugello. Αν φτάνουμε τόσα χλμ εδώ, τότε δεν ξέρω τι θα γίνει εκεί. Πάντως πιστεύω ότι είναι ασφαλές, η πίστα είναι πλατιά και όπως είπα τα ελαστικά δουλεύουν καλά».

Rossi: «Νομίζω φέτος ότι ο συνδυασμός Zarco και Ducati θα σπάσει ρεκόρ, γιατί η Ducati είναι εντυπωσιακή και ο Zarco είναι μικροκαμωμένος κι έχει καλή αεροδυναμική. Νομίζω ότι στο Mugello θα είναι ακόμα πιο γρήγοροι. Για τον κίνδυνο; Νομίζω ότι ήδη από τα 330 είσαι σε επικίνδυνο σημείο κι έτσι τα 360 είναι εντυπωσιακό! Τα νούμερα ενθουσιάζουν και τον κόσμο, αλλά σίγουρα τέτοιες ταχύτητες είναι επικίνδυνες».

Επόμενο άρθρο »

Qatar MotoGP, Ζέσταμα: Το 1-2 οι Yamaha με τον Fabio μπροστά!

« Προηγούμενο άρθρο

Pol Espargaro: Το σκέφτομαι πολύ…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα