• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar1 MotoGP: Έξοχος ο Vinales, κέρδισε τον 1ο Αγώνα του 2021
Διπλό βάθρο για τις Ducati με Zarco-Bagnaia από λάθος-δώρο του Mir
Νέα 28/03/2021 - 21:31

Με έναν πολύ όμορφο Αγώνα άνοιξε αυλαία της φετινής σεζόν στην πίστα Losail στο Κατάρ, εκεί όπου σε μια εβδομάδα από τώρα θα διεξαχθεί και το δεύτερο GP της χρονιάς. Ο Αγώνας κρίθηκε όχι στο τέλος του, αλλά λίγο αφότου είχαμε συμπληρώσει το πρώτο μισό. Στην αρχή οι Ducati είχαν 4 μοτοσυκλέτες τους στις πρώτες θέσεις, με τον poleman Fransesco Bagnaia να κρατάει την πρώτη θέση.

Την κράτησε μέχρι περίπου 8 γύρους πριν το τέλος, όταν ήρθε από πίσω ένας φανταστικός Maverick Vinales! Ο Ισπανός έκανε πάρα πολύ δυνατή εμφάνιση στους πρώτους γύρους, που ήταν η αχίλλειος πτέρνα του τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα στην αρχή σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα! Στη συνέχεια κι έχοντας κάνει υπέροχη διαχείριση των ελαστικών του, έκανε την προσπέραση στην 10η στροφή στον Bagnaia και απλά από εκεί και πέρα μεγάλωνε τη διαφορά του! Ήταν μια πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση για τον εργοστασιακό της Yamaha!

Οι Ducati προσπάθησαν τόσο με τον Bagnaia, όσο και με τον Zarco, να κρατήσουν μια δυνατή θέση και παρουσία στο βάθρο, ειδικά αφού το μεγάλο φαβορί για πολλούς, Jack Miller, δεν έκανε καλή εμφάνιση. Όμως στο δεύτερο μισό του Αγώνα οι Suzuki ήταν ανεβασμένες. Ο Rins όμως χρησιμοποίησε περισσότερο λάστιχο απ’ ότι θα ήθελε κι έτσι στους κρίσιμους τελευταίους γύρους δεν μπόρεσε να πρωταγωνιστήσει.

Όμως αυτό το έκανε ο Joan Mir, ο οποίος αν και ξεκίνησε από την 10η θέση είχε εμπιστοσύνη στον καλό του ρυθμό που είχε δείξει στις ΕΔ4. Έτσι άρχισε να κερδίζει έδαφος και στο τέλος βρέθηκε να παλεύει με τις Ducati. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος, στην 14η στροφή, κατάφερε να περάσει στη δεύτερη θέση αλλά ένα λάθος (άνοιξε τη γραμμή του) στην τελευταία στροφή επέτρεψε τόσο στον Bagnaia, όσο και στον Zarco να περάσουν μπροστά του. Ο Γάλλος τερμάτισε στη 2η θέση και ο Ιταλός πήρε την 3η θέση.

Την 5η θέση πήρε ο Fabio Quartararo, με μια διαφορά στα τρία δευτερόλεπτα από τον ομόσταυλό του. Ο Rins πήρε την 6η θέση χάνοντας επαφή με τους μπροστά στο τέλος. Εξαιρετική δουλειά έκανε η Aprilia, με τον Aleix Espargaro να μην πετυχαίνει το στόχο στην 6άδα, αλλά αυτή η 7η θέση και η διαφορά στα μόλις 5,9’’ από την κορυφή στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για το επίπεδο της νέας RS-GP.

Ο αδερφός του, ο Pol Espargaro, με την Honda προσπάθησε να του κλέψει την 7η θέση στο τέλος, αλλά έμεινε 8ος  για 56χιλ. Ο Jack Miller θα πρέπει να είναι απογοητευμένος με την 9η θέση, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο εντυπωσιακός νεοφερμένος στην κατηγορία Enea Bastianini.

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK: Επεισόδιο 1

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar1 Moto2: Εύκολα κι άνετα πήρε τη νίκη ο Lowes!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα