• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η επιστροφή του Marquez 40β από την κορυφή
Τα ερωτηματικά που προκύπτουν
Νέα 12/04/2021 - 11:47

Τώρα που απαντήθηκε το πρώτο ερώτημα για την επιστροφή του Marc Marquez, το επόμενο είναι πόσο θα του πάρει για να επιστρέψει στα επίπεδα που μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά σε αυτό το ερώτημα την απάντηση θα τη δώσει ο χρόνος και μόνο αυτός. Ο Marc μπορεί να ήταν ανταγωνιστικός με την RC213V-S που οδήγησε τις προηγούμενες εβδομάδες στο Portimao και στη Βαρκελώνη, όμως ένα αγωνιστικό τριήμερο και το αποκορύφωμά του, ο αγώνας, είναι μια παντελώς διαφορετική ιστορία.

Ας δούμε όμως τα δεδομένα της επιστροφής του. Στο Portimao επιστρέφει με δυο μειονεκτήματα. Πρώτον ότι έχει να ανέβει στη μοτοσυκλέτα του 9 μήνες και δεύτερον ότι δεν έχει οδηγήσει στο Portimao. Σε αντίθεση με τους αντιπάλους του. Από την άλλη όμως, έχουν περάσει μόνο δύο Αγώνες για τη φετινή σεζόν και η κατάσταση στη βαθμολογία μόνο αποθαρρυντική δεν δείχνει. Ο Zarco είναι μπροστά με 40 βαθμούς, ωστόσο θεωρητικά δεν είναι αυτός ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη για τον Τίτλο. Αυτοί είναι τόσο ο Fabio Quartararo, όσο και ο Maverick Vinales, που είναι 36β μπροστά από τον Marc, αλλά πηγαίνουν σε μια πίστα δύσκολη για την Yamaha.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Joan Mir έχει μια διαφορά 22 βαθμών υπέρ του και ο δεύτερος της περσινής σεζόν έχει συγκεντρώσει όλους κι όλους τέσσερεις βαθμούς. Πάντως είναι γεγονός ότι στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δεν υπάρχει τόσο μεγάλη απουσία από κάποιον αναβάτη και ιδιαίτερα από έναν του βεληνεκούς του Marc Marquez, οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εξ των προτέρων τι να περιμένουμε. Την ίδια στιγμή, είναι αλήθεια και ότι σπάνια έχουμε δει ένα τόσο μεγάλο ταλέντο όπως ο Ισπανός. Και μια τελευταία παράμετρος: o Marc επιστρέφει σε μια μοτοσυκλέτα με το νέο πίσω ελαστικό της Michelin που δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ και που έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε κορυφαίους οδηγούς πέρυσι, όπως για παράδειγμα ο Andrea Dovizioso.

Επόμενο άρθρο »

Bradl: Δεν θα με εξέπληττε αν ο Marc πάρει βάθρο στο Portimao!

« Προηγούμενο άρθρο

Martin: Με την Ducati;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα