• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia : Είμαι χαρούμενος που είμαι πρώτος στο πρωτάθλημα
αλλά θέλω να σκέφτομαι αγώνα-αγώνα
Νέα 03/05/2021 - 17:17

Με την δεύτερη θέση του στον αγώνα της Jerez, ο Francesco Bagnaia πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 2 βαθμούς διαφορά από τον Fabio Quartararo. Ο Ιταλός αναβάτης έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής σε 4 αγώνες 66 βαθμούς, περισσότερους από όσους είχε πέρυσι σε όλη τη σεζόν!

Παρά το ότι δηλώνει χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη ο Francesco προτιμάει να μην σκέφτεται από τώρα το πρωτάθλημα : "Έχουμε ακόμα μπροστά μας 16 αγώνες και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ιδιο τρόπο. Πιστεύω ότι αν αρχίσω και σκέφτομαι το πρωτάθλημα μετά από 4 αγώνες θα γίνω πιο αργός. Καλύτερα να σκεφτόμαστε αγώνα-αγώνα και να δούμε πως θα πάει".

Για τον αγώνα της Jerez δήλωσε : "Ήμουν τυχερός με αυτό που συνέβη με τον Fabio αλλιώς θα κέρδιζε τον αγώνα γιατί ο ρυθμός του ήταν απίστευτος. Για να κερδίσεις το πρωτάθλημα χρειάζεται και τύχη. Για εμένα το αποτέλεσμα αυτό ήταν καλύτερο από το Portimao (όπου επίσης τερμάτισε δεύτερος), γιατί τότε είχαμε έρθει από το Qatar με το ίδιο στήσιμο και η μοτοσυκλέτα δούλευε στην εντέλεια. Εδώ (στη Jerez) έπρεπε να δουλέψουμε πολύ στη μοτοσυκλέτα αλλά η αίσθηση που είχα ήταν υπέροχη. Μόνο στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο γιατί σκεφτόμουν ότι αν πιέσω πολύ το πίσω ελαστικό θα είναι δύσκολα στο τέλος του αγώνα. Αλλά έβλεπα τους υπόλοιπους οδηγούς, τον Fabio, τον Jack, να πιέζουν και είδα ότι ο ρυθμός μου είναι καλός και προσπάθησα να ανέβω κάποιες θέσεις".

"Πήρα μερικά ρίσκα με το μπροστινό, το έχασα λίγο 2 γύρους πριν το τέλος στην στροφή 7 και αποφάσισα ότι ήταν καλύτερα να χαλαρώσω και να τερματίσω δεύτερος. Ήταν η μέρα του Jack. Το να τερματίσουμε 1-2 σε αυτή την πίστα μαε δίνει κίνητρο για τις πίστες όπου οι μοτοσυκλέτες μας δουλεύουν καλύτερα".

Επόμενο άρθρο »

Jerez Test: O Vinales προηγείται

« Προηγούμενο άρθρο

Εντυπωσιακό 1-2 για τη Ducati στο Grand Prix της Ισπανίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα