• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Test: O Viñales ταχύτερος
Συμπλήρωσε 101 γύρους!
Νέα 03/05/2021 - 22:10
O Viñales ταχύτερος στο τεστ της Jerez, μετά από 101 γύρους
 
Ο Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) αφου συμπλήρωσε σε απόσταση το αντίστοιχο 4 αγώνων στην πίστα Circuito de Jerez-Angel Nieto ήταν ο ταχύτερος αναβάτης του τεστ.
 
ο Ισπανός αναβάτης με καλύτερο χρόνο 1:36.879, σχεδόν 3/10 ταχύτερο από το χρόνο που έκανε στις κατατακτήριες, βρέθηκε στο τέλος της ημέρας 0.034 του δευτερολέπτου μπροστά από τον Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) και 0.431 μπροστά από τον Joan Mir (Team Suzuki Ecstar).
 
 
Ο Fabio Quartararo, μετά από τα προβλήματα (arm pump) που αντιμετώπισε την Κυριακή στον αγώνα δεν έμεινε για το τεστ της Δευτέρας αλλά επέστρεψε στη Γαλλία για εξετάσεις εν όψη του αγώνα στην πίστα του Le Mans σε δυο εβδομάδες.
 
Ο νικητής του αγώνα της Κυριακής Jack Miller (Ducati Lenovo Team) επέστρεψε ξανά την πίστα τη Δευτέρα και μαζί με τον πρώτο στη βαθμολογία Francesco Bagnaia και συμπλήρωσαν άλλους 84 γύρους στην πίστα.
 
 
Ο Rins’ που σταμάτησε μετά από 59 γύρους, αφού δοκίμασε τον κινητήρα της Suzuki για το 2022 που είχαν δοκιμάσει οι Mir και Guintoli στο τεστ του Qatar, κατάφερε να βελτιώσει τον ρυθμό του και έκανε χρόνο κατά μερικά δέκατα καλύτερο από αυτό των κατατακτήριων του Σαββάτου. Επίσης ο Rins επιβεβαίωσε ότι θα κάνει εξετάσεις στον δεξιό του ώμο, τον ειχε βγάλει στις αρχές του 2020, για να βεβαιωθεί ότι όλα ειναι εντάξει αφου ένιωσε πόνο μετά από μια πτώση που είχε στις ελεύθερες δοκιμές.
 
Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez (Repsol Honda Team) σταμάτησε τις δοκιμές μετά από μόλις 7 γύρους αφου ακόμα δεν έχει συνέλθει από την τρομερή πτώση που είχε στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Μετά από τον χθεσινό αγώνα ο Marc Marquez παραδέχθηκε ότι η μοτοσυκλέτα του δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μιας και δεν έχει ακόμα καταφέρει να βρει την κατάλληλη "ισορροπία" της μοτοσυκλέτας του. Ο Pol Espargaro ήταν απογοητευμένος από τις διαφορετικές διαμορφώσεις που χρησιμοποίησε η Honda στη μοτοσυκλέτα του κατά τη διάρκεια του Ισπανικού GP, και η σημερινή ημέρα ήταν σημαντική καθώς ειχε το περιθώριο να δοκιμάσει διάφορες διαμορφώσεις - ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του. Κατά την διάρκεια των 89 γύρων, (δεύτερος σε γύρους μετά από τον Vinales) ο Esparagro οδήγησε τουλάχιστον 3 διαφορετικές μοτοσυκλέτες του HRC – την δική του, μια με διαφορετική αεροδυναμική και μια άβαφη στα χρώματα του carbon.
Σήμερα η Honda δοκίμασε 5 διαφορετικά αεροδυναμικά πακέτα!
 
 
Τέλος αυτά που παρατηρήσαμε ήταν ότι: Oι αναβάτες Brad Binder και Miguel Oliveira της Red Bull KTM Factory Racing είχαν στη διάθεσή τους διαφορετικά πλαισια για δοκιμές και ο Danilo Petrucci της Tech3 KTM Factory Racing είχε ένα διαφορετικό συνδυασμό σέλας ρεζερβουάρ σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την αίσθηση επάνω στην RC16.
 
Οι 10 καλύτεροι χρόνοι των δοκιμών σήμερα ήταν:
1. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) – 1:36.879
2. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 0.034
3. Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) + 0.431
4. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) + 0.469
5. Johann Zarco (Pramac Racing) + 0.556
6. Pol Espargaro (Repsol Honda Team) + 0.627
7. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) + 0.629
8. Luca Marini (SKY VR46 Avintia) + 0.680
9. Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) + 0.748
10. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) + 0.811

Επόμενο άρθρο »

O Rossi αισιόδοξος μετά το Jerez Test

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Test: O Vinales προηγείται

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα