• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρεμιέρα διαρκούς αναρρίχησης για τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη!
Στην Ιταλική Formula 4
4auto 19/05/2021 - 23:13

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Ιταλικής Formula 4, του θεσμού όπου γεννιούνται οι θρύλοι, προσέφερε πολύτιμα μαθήματα στον Τζώρτζη Μαρκογιάννη. Ο 16χρονος ξεκίνησε την πρώτη σεζόν πλήρους εμπλοκής, με τρεις αγώνες στην απαιτητική πίστα Paul Ricard της Γαλλίας. Αυτοί είχαν θετικό πρόσημο, με κοινό παρονομαστή τη διαρκή του άνοδο στην κατάταξη.

Ο Έλληνας οδηγός έδωσε πολλές μάχες σε ένα άκρως ανταγωνιστικό grid 37 μονοθεσίων και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια, εστιάζοντας πλέον στο να βελτιώσει τη θέση του στο grid.

Ο πρώτος αγώνας εκκίνησε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω της βροχής που προηγήθηκε, με το SC να εμφανίζεται και στους τελευταίους γύρους της 30λεπτης μάχης στο γαλλικό σιρκουί. Παρά τον περιορισμένο χρόνο δράσης στην πίστα, ο Τζώρτζης πραγματοποίησε τέσσερα προσπεράσματα, κέρδισε συνολικά έξι θέσεις και είδε την καρό σημαίαως 9ος rookie (ανάμεσα σε 17) και 24ος στη συνολική κατάταξη.

Ο δεύτερος αγώνας ήταν και ο καλύτερος του Μαρκογιάννη. Κέρδισε τέσσερις θέσεις στον πρώτο γύρο, ωστόσο μία απερίσκεπτη ενέργεια του συναθλητή του, FrancescoBraschi, οδήγησε το μονοθέσιο της CRAM εκτός πίστας. Κατάφερε να επανεκκινήσει τον κινητήρα της Abarth και από εκείνο το σημείο και μετά, κόλλησε το δεξί πόδι στο πάτωμα. Κέρδισε 16 θέσεις μέσα σε μόλις 9 γύρους και είδε την καρό σημαία 7ος ανάμεσα στους πρωτοεμφανιζόμενους και 19ος συνολικά.

Παρόμοια εξέλιξη είχε και ο τρίτος αγώνας στο Le Castellet. Η κακή εκκίνηση έφερε τον Έλληνα οδηγό τελευταίο, όμως παρά την παρατεταμένη παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, πράγμα που ανέκοψε το ρυθμό αναρρίχησής του, κατάφερε να κερδίσει συνολικά 14 θέσεις. Μάλιστα, πραγματοποίησε μερικά εντυπωσιακάπροσπεράσματα, με αποκορύφωμα το διπλό προσπέρασμα έναντι των Marcus Amand και Suleiman Zanfari, τρεις στροφές πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Αυτός τον βρήκε ξανά 7ο καλύτερο rookie και 22ο στη συνολική κατάταξη – παρότι όπως αποδείχθηκε μετά τον τερματισμό, είχε πληγωμένη εμπρός αεροτομή.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων επί Γαλλικού εδάφους, ο Τζώρτζης δήλωσε: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τις επιδόσεις μου. Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό καθώς δεν αντικατοπτρίζει το ρυθμό που είχα στους τρεις αγώνες. Ωστόσο, έδωσα πολλές ωραίες μάχες, βγήκα νικητής στις περισσότερες από αυτές και επιδεικνύοντας ένα σταθερό, γρήγορο ρυθμό, καλύτερο από εκείνο των προπορευόμενων μονοθεσίων, έκανα σαφή βήματα προς τα εμπρός».

Συνδυάζοντας το ρόλο του οδηγού αγώνων με εκείνον του μαθητή της Β’ Λυκείου, ο Μαρκογιάννης θα απουσιάσειλόγω εξετάσεων από τον γύρο του Misano (4-6 Ιουνίου). Επόμενη πρόκληση αποτελεί ο τρίτος γύρος της Ιταλικής Formula 4, στις 25-27 Ιουνίου, στην πίστα της Vallelunga.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Έλληνα οδηγού, www.georgismarkogiannis.com είναι σε πλήρη λειτουργία

Επόμενο άρθρο »

H νέα Ford Mustang Mach 1

« Προηγούμενο άρθρο

I. ΚΤΕΟ Πήγασος Rotax MAX Challenge 2021

Χορηγοί