• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Cadalora : ο Marquez δεν είναι πλέον μαγικός
Πρέπει να αλλάξει
Νέα 21/05/2021 - 14:40

O Marc Marquez βρίσκεται σίγουρα σε ένα κομβικό κομμάτι της καριέρας του. Από την επιστροφή του και έκτοτε, ο Ισπανός αναβάτης παλεύει με όλο του το σθένος για να φτάσει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν τον τραυματισμό του. Φυσικά είναι δύσκολη υπόθεση, κάτι που φάνηκε και στον αγώνα του Le Mans, όπου ο Marquez έπεσε δύο φορές (η μια ενώ βρισκόταν στην κορυφή του αγώνα).

Ο παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής των 125cc (το 1986 με Garelli) και των 250cc (το 1991 και 1992 με Honda), Luca Cadalora εξέφρασε την σκέψη του πάνω στο ζήτημα.

"Υπάρχουν στιγμές στην καριέρα κάθε αναβάτη που όλα είναι μαγικά και δουλεύουν τέλεια. Το έχω βιώσει και εγώ, δεν ξέρεις καν γιατί γίνεται, αλλά έτσι είναι και πρέπει να είσαι και τυχερός. Μετά έρχεται μια στιγμή που μπορεί να συνδυαστεί με πιο σοβαρά επεισόδια, όπως μια πτώση, με πιο σοβαρές συνέπειες και ξαφνικά όλα αλλάζουν. Δεν είσαι πια ένα ανέμελο παιδί, η μαγεία έχει φύγει και τα πράγματα δεν λειτουργούν. Είναι δύσκολο να το αποδεχτείς και πρέπει να αλλάξεις, αν μπορείς να το κάνεις, μπορείς ακόμα να κερδίσεις, αλλιώς γίνεται μεγάλο θέμα".

Σύμφωνα με τον Cadalora, ο Marquez βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην φάση της μετάβασης.

" Ο Marquez βρέθηκε σε αυτή τη μαγική περίοδο για 8 χρόνια αλλά πρέπει να αλλάξει την προσέγγιση του στους αγώνες τώρα. Ο Marc έκανε ήδη απίστευτα πράγματα στην Moto2 που δεν έκανε κανείς άλλος και προσπάθησε να φέρει αυτό το στυλ οδήγησης και στα MotoGP. Δημιούργησε αυτό το δεσμό μεταξύ του εαυτού του και της μοτοσυκλέτας που του επέτρεψε να κάνει αυτά τα απίστευτα πράγματα. Τώρα, πρέπει να αλλάξει λίγο και να εξελίξει μαζί με την Honda μια μοτοσυκλέτα που θα μπορεί να οδηγείται γρήγορα χωρίς ρίσκο, ή να συνεχίσει να ρισκάρει όπως έκανε".

Τέλος, ο Luca πρόσθεσε : "Είναι τρομερή η στιγμή που νιώθεις ανίκητος. Η μαγεία σε ενθουσιάζει αλλά κάποια στιγμή τελειώνει. Αυτή θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτόν ( τον Marquez) να κάνει κάτι διαφορετικό, να μειώσει τα ρίσκα και, κατά την γνώμη μου, θα συνεχίσει να είναι πολύ δυνατός".

 

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Aragon: Νικητής του πρώτου αγώνα ο Rea

« Προηγούμενο άρθρο

Θετικός Αγώνας στο Misano για τον Γιάννη Περιστερά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα