• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εντυπωσιακός ο Περιστεράς
Στις Επίσημες Δοκιμές του Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021 στο Μισάνο
Νέα 24/05/2021 - 20:15

Έγιναν σήμερα Δευτέρα 24 Μαΐου στην πίστα του Μιζάνο στην Ιταλία, οι Επίσημες Δοκιμές του Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021, του θεσμού που δίνει τη δυνατότητα στον τελικό νικητή να συμμετάσχει το 2022 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300, με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha!

Από Ελληνικής πλευράς ο Πρωταθλητής Ελλάδας των κατηγοριών SSP300 και ΝΕΩΝ οδηγών με Yamaha R3, ο 16χρονος Γιάννης Περιστεράς, είναι ανάμεσα στους 26 οδηγούς (από 13 χώρες όλου του κόσμου, παρά τον τίτλο Ευρωπαϊκό), που θα συμμετάσχουν σε όλους τους Αγώνες του θεσμού. Από αυτούς οι 23 βρέθηκαν στο Μιζάνο (3 αντιμετώπισαν προβλήματα μετακινήσεων λόγω κοροναϊού) και τα 6 σκέλη δοκιμών ξεκίνησαν με την πίστα βρεγμένη στα 2 πρώτα. Ο Έλληνας οδηγός με ωραία οδήγηση και πολλή αυτοπεποίθηση, βρέθηκε στην 4η θέση της κατάταξης, χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα, θέλοντας να αποφύγει κάποια πτώση, κάτι που έφερε σε θέση μηχανικών επισκευών 4 άλλους οδηγούς, ευτυχώς χωρίς κανένα τραυματισμό.

Εντυπωσιακός και στο βρεγμένο ο Γιάννης Περιστεράς
Εντυπωσιακός και στο βρεγμένο ο Γιάννης Περιστεράς

Αμέσως μετά η πίστα άρχισε να στεγνώνει, τα σλικ ελαστικά της Pirelli έδωσαν τη θέση τους στα βρόχινα και οι χρόνοι κατέβηκαν σημαντικά. Ο Γιάννης Περιστεράς με θαυμάσια οδήγηση σημείωσε τον 2ο ταχύτερο γύρο, παρά το ότι αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα στο σύστημα αλλαγής ταχυτήτων.

Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα η πίστα ήταν περισσότερο στεγνή και οι χρόνοι κατέβηκαν κι άλλο, με τον οδηγό μας να χάνει στον τελευταίο γύρο την 2η θέση και να μένει 3ος. 

Στο 5ο 20λεπτο δοκιμών η βροχή έκανε και πάλι την εμφάνισή της και ουσιαστικά οι οδηγοί του R3 Cup δεν κατάφεραν παρά να κάνουν 2 γύρους.

Έτσι το τελευταίο σκέλος των δοκιμών ήταν πολύ σημαντικό για όλους. Οι τρεις πρώτοι βρέθηκαν μαζί στην πίστα και ξεκίνησε ένας άτυπος “αγώνας” μεταξύ τους, που πρόσφερε θέαμα σε όλους τους ανθρώπους των ομάδων και της οργάνωσης. Ο Περιστεράς ήταν εξαιρετικός και όχι μόνο σημείωσε τον καλύτερο χρόνο από όλους – ο μόνος που βελτίωσε σε σχέση με τα προηγούμενα σκέλη – αλλά κατάφερε να κάνει τρία προσπεράσματα στον Σλοβάκο Maxim Repak που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε κυριαρχήσει και στα 5 προηγούμενα σκέλη. 

Το ηθικό της Ελληνικής ομάδας ανέβηκε στα ύψη, ο Περιστεράς δέχτηκε τα συγχαρητήρια από πολλούς άλλους οδηγούς και ανθρώπους του paddock και όλοι περιμένουν μια ανάλογα καλή εμφάνιση και στον 1ο Αγώνα του Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021 που θα γίνει στις 11 και 12 Ιουνίου στην ίδια πίστα, μαζί με τον Αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WorldSBK!

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

“Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα καλά με τις ρυθμίσεις που κάναμε στη θέση οδήγησης και τις αναρτήσεις της Yamaha R3. Χωρίς να ρισκάρω καθόλου ήμουν στους πρώτους στο βρεγμένο. Στο στεγνό, αλλάξαμε βέβαια τις ρυθμίσεις και παρά το ότι έκανα τον 2ο χρόνο, δεν ήμουν ευχαριστημένος με τη λειτουργία του quickshifter. To απόγευμα συνεχίσαμε να βελτιώνουμε την ανάρτηση και φτάσαμε να έχω τέλεια αίσθηση στο τελευταίο σκέλος. Μαζί με τον Repak και τον Mora ξεφύγαμε από τους άλλους και κατάφερα να κάνω αρκετά προσπεράσματα, δοκιμάζοντας διαφορετικές γραμμές σε κάποιες στροφές της πίστας. Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος με τον πρώτο χρόνο σε αυτό το σκέλος, αλλά θα ήθελα να φύγω με τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο στους δύο Αγώνες που θα γίνουν εδώ σε 15 μέρες”.

 

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Team Manager

 

“Σήμερα ο Γιάννης ήταν πολύ συγκεντρωμένος και μας έδωσε τρομερά αναλυτική πληροφόρηση για τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, ώστε να καταφέρουμε να τη ρυθμίσουμε ακριβώς στα μέτρα του. Η οδήγησή του ήταν πολύ καλή και ειδικά στο τελευταίο σκέλος μας ενθουσίασε με την απόδοσή του. Θέλουμε με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς μας που βοηθούν ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσουμε να ανεβάζουμε την Ελληνική σημαία στο βάθρο σε κάθε αγώνα, αν όλα πάνε καλά!”

 

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, Visit Greece, REPSOL Petrolmak S.A., TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, SP Spiliotis, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

Επόμενο άρθρο »

Taramasso (Michelin): Ο καιρός στο Mugello μπορεί να είναι πρόκληση

« Προηγούμενο άρθρο

Γιατί ο Marquez ανυπομονεί για το Sachsenring;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα