• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: MotoGP ΕΔ3
Ρεκόρ γύρου για Morbidelli- o Rossi στις ΚΑΤ2!
Νέα 05/06/2021 - 13:07

Με μεγάλες ανατροπές και πολλά μεγάλα ονόματα να μην βρίσκουν τον δρόμο τους προς τις ΚΑΤ2, έκλεισαν οι ΕΔ των MotoGP. 

Κατά το πρώτο τέταρτο, στους συνδυασμένους χρόνους, στην κορυφή παρέμενε ο Johann Zarco με τον χθεσινό του χρόνο 1:39.235. Ο Γάλλος αναβάτης ήταν μάλιστα ένας από τους τρεις αναβάτες που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον χθεσινό τους χρόνο (οι άλλοι δύο ήταν ο Enea Bastianini και ο Lorenzo Savadori).

Με 15 λεπτά να απομένουν, ο Fabio Quartararo πέρασε  μπροστά με χρόνο 1:39.168, τον οποίο βελτίωσε στον αμέσως επόμενο γύρο, σε 1:38.975.

Πιο πίσω, οι εργοστασιακές KTM, είχαν καλό ρυθμό σήμερα και βρισκόντουσαν σταθερά μέσα στην δεκάδα, σε αντίθεση με τις Ducati των Miller και Bagnaia, που κινούνταν στα όρια. Καλούς χρόνους έγραφε και ο Joan Mir, του οποίου στόχος είναι μια καλή θέση εκκίνησης, ώστε να είναι σε θέση να παλέψει για το βάθρο αύριο. Οι Honda, πέρα του Takaaki Nakagami, έδειχναν να δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν τους ταχύτερους αναβάτες και βρισκόντουσαν περίπου μισό δευτερόλπτο πίσω από την δεκάδα. Το ίδιο συνέβαινε και με τον Valentino Rossi.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος, οι αναβάτες όρμησαν για τις τελευταίες επιθέσεις. Mir και Oliveira βελτίωσαν τους χρόνους τους και οι εργοστασιακές Ducati εισήλθαν για λίγο στην δεκάδα. Ωστόσο το τέλος επιφύλλασε εκπλήξεις. Στον τελευταίο του γύρο, ο Franco Morbidelli κατάφερε να "κλέψει" την πρώτη θέση από τον Fabio Quartararo με νέο ρεκόρ γύρου 1:38.929. Την ίδια στιγμή, ο Quartararo (που κράτησε την δεύτερη θέση), έβγαινε από τα pits για να κάνει μια δοκιμαστική εκκίνηση, αλλά η γραμμή των pits μόλις είχε κλείσει, οπότε ο Γάλλος αναβάτης αναγκάστηκε να επιστρέψει την μοτοσυκλέτα του στο paddock με τα χέρια.

Ο Miguel Oliveira έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, συνεχίζοντας να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, τόσο προσωπικά όσο και για την KTM. Τέταρτος ήταν ο Francesco Bagnaia που κατάφερε ακριβώς στο τέλος του session να βρει τον γύρο που χρειαζόταν. H Aprilia με τον Aleix Espargaro έκανε τον 5ο καλύτερο γύρο, μπροστά από τον Brad Binder.

Στην 7η θέση, με τον χθεσινό του γύρο, κρατήθηκε ο Johann Zarco, μπροστά από τον Maverick Viñales (που σίγουρα δεν θα ήθελε να επαναλάβει τις ΚΑΤ του Mugello) και τον Joan Mir. Την δεκάδα έκλεισε, στον τελευταίο του γύρο, ο Valentino Rossi, περνώντας απευθείας στις ΚΑΤ2, γεγονός που πανηγυρίστηκε έντονα στο γκαράζ της Petronas.

Εκτός έμεινε ο Jack Miller, o οποίος θα αναγκαστεί να περάσει από τις ΚΑΤ1, μαζί με τον Takaaki Nakagami, καθώς και τους εργοστασιακούς αναβάτες της Honda, Marc Marquez (15h θέση) και Pol Espargaro (13h θέση).

Πτώσεις σημείωσαν στο session, στα αρχικά στάδια ο Enea Bastianini (19η θέση) και στο τέλος ο Lorenzo Savadori (21η θέση).

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: Moto2 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: Moto3 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα