• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εκπληκτική νίκη για τον Miguel Oliveira!
2 Ducati στο βάθρο - Προβλήματα ο Quartararo
Νέα 06/06/2021 - 16:52

Έναν εκπληκτικό αγώνα, γεμάτο ανατροπές παρακολουθήσαμε σήμερα στην Kαταλονία. Ήδη πριν τον αγώνα, και ενώ οι αναβάτες βγήκαν από τα pits για να πάρουν την θέση τους στην πίστα, ο Jorge Martin έπεσε στην πέμπτη στροφή και ξεκίνησε από τα pits τον αγώνα.

Πρώτος έστριψε ο Jack Miller, μπροστά από τον Miguel Oliveira, τον Fabio Quartararo, τον Johann Zarco και τον Maverick Viñales. Σύντομα, ο Joan Mir βρέθηκε στην 4η θέση, και o Aleix Espargaro πέρασε στην 5η θέση. Στους πρώτους γύρους, ο Mir και ο  Aleix Espargaro (ο οποίος μετέπειτα βρέθηκε για λίγο στις θέσεις του βάθρου) προσπέρασαν τον Quartararo. O Oliveira, προσπέρασε τον Miller με 23 γύρους να απομένουν. 

Τρεις γύρους μετά, η διαφορά μεταξύ Oliveira και Miller ήταν ήδη σχεδόν ένα δευτερόλεπτο. Σε αυτό το γύρο, ο Pol Espargaro είχε πτώση στην πέμπτη στροφή και εγκατέλειψε τον αγώνα. Στον επόμενο γύρο ο Mir πέρασε τον Miller και βρέθηκε δεύτερος, ενώ το ίδιο έκανε και ο Quartararo για να βρεθεί στην τρίτη θέση. Ο Danilo Petrucci έπεσε στην ένατη στροφή και δεν κατάφερε να συνεχίσει, ένα ακόμα αποτέλεσμα που βάζει σε κίνδυνο την πορεία του στην KTM και στα MotoGP. 

Mε 18 γύρους να απομένουν, ο Quartararo πέρασε τον Miller και άρχισε να κυνηγάει τον Oliveira. O Marc Marquez, έπεσε στην δέκατη στροφή, φτάνοντας τον τρίτο στην σειρά αγώνα που δεν καταφέρνει να τερματίσει.

14 γύρους πριν το τέλος, η διαφορά μεταξύ Oliveira και Quartararo έχει εξανεμιστεί και φαίνεται ότι ο Γάλλος αναβάτης θα καταφέρει την τέταρτη νίκη του φέτος. Πράγματι, προσπέρασε τον Oliveira στην πέμπτη στροφή με 13 γύρους να απομένουν. Λίγο πριν, ο Aleix Espargaro έχασε τον έλεγχο της Aprilia μοτοσυκλέτας του και έπεσε στην δέκατη στροφή.

Δύο γύρους μετά, στο φρενάρισμα της πρώτης στροφής, ο Oliveira κατάφερε να προσπεράσει τον Quartararo,  ο οποίος δεν κατάφερε να απαντήσει και έμεινε πίσω. Σε εκείνο το σημείο, ο Zarco, o οποίος δούλευε μεθοδικά σε όλο τον αγώνα, πέρασε στην τρίτη θέση, ρίχνοντας τον Mir στην τέταρτη. Ο Valentino Rossi, ενώ βρισκόταν στην 13η θέση, έπεσε στην 10η στροφή και εγκατέλειψε.

Με 8 γύρους να απομένουν, η διαφορά των Oliveira και Quartararo με τον Zarco ήταν 1,3 δευτερόλεπτα και φαινόταν ότι η μάχη για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου θα ήταν μεταξύ των δύο πρώτων. Παρόλα αυτά, 2 γύρους μετά, ο Zarco είχε κλείσει την διαφορά, ενώ 3 γύρους πριν το τέλος κατάφερε να περάσει τον Quartararo. Σε εκείνο το σημείο ο Quartararo αντιμετώπιζε πρόβλημα με την αγωνιστική του φόρμα. Πληροφορίες από Γάλλους σχολιαστές λένε ότι ο αερόσακός του άνοιξε και αναγκάστηκε να κατεβάσει το φερμουάρ της φόρμας του και να αφαιρέσει το προστατευτικό που είχε στο στήθος. Από εκεί και πέρα, ο Γάλλος αναβάτης οδήγησε γυμνόστηθος. 

Στην προσπάθειά του να μην τον προσπεράσει ο Zarco, ο Quartararo φρέναρε πολύ αργά στην πρώτη στροφή και τελικά αναγκάστηκε να περάσει από το κομμάτι της πίστας που χρησιμοποιείται για τις ποινές long lap, κάτι που εν τέλει, του επέφερε ποινή τριών δευτερολέπτων στο τέλος του αγώνα. 

Στους τελευταίους 2 γύρους, ο Zarco μείωσε την διαφορά από τον Oliveira και έφτασε ακριβώς από πίσω του, αλλά την γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Πορτογάλος αναβάτης αφήνοντας τον Zarco στην 2η θεση. Τρίτος ήταν ο Quartararo, αλλά η ποινή των τριών δευτερολέπτων του στέρησε την τελευταία θέση του βάθρου, η οποία πήγε στον Jack Miller, που κυνηγούσε τον Quartararo στο τέλος του αγώνα.

Πέμπτος ήταν ο Joan Mir, μπροστά από τον Maverick Viñales. Ο Francesco Bagnaia δεν κατάφερε να βρει το ρυθμό των Zarco και Miller και τερμάτισε τελικά έβδομος. Πίσω του, βρέθηκε ο Brad Binder, ο οποίος είχε καταφέρει να προσπεράσει για λίγο τον Bagnaia. Ένατος ήταν ο Franco Morbidelli, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο περσινός πρωταθλητής της Moto2, Enea Bastianini.

Πτώση είχε επίσης στην 13η στροφή ο Iker Lecuona και πλέον το μέλλον  του στα MotoGP (με το συμβόλαιο του Gardner) δείχνει εξαιρετικά αβέβαιο.

Η στιγμή που καθόρισε τον αγώνα. Ο Miguel Oliveira προσπερνά τον Fabio Quartararo.

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα