• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nέα δεδομένα δημιούργησαν τα MICHELIN Power Slicks στην Καταλονία
Νέα 08/06/2021 - 23:36

Τα ελαστικά MICHELIN Power Slicks δημιούργησαν νέα δεδομένα στην ανανεωμένη πίστα της Καταλονίας

  •  - Ο Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) κερδίζει τον αγώνα στην Καταλονία
  •  - Ο Miquel Pons (LCR E-Team) κερδίζει τον αγώνα του MotoE ™
  •  - Νέα ρεκόρ πίστας και στις δύο κατηγορίες, μετά από τις αλλαγές που έγιναν και βελτίωσαν τα επίπεδα ασφάλειας στη στροφή 10 το 2020
  •  - Πρεμιέρα Ενότητας Επίδειξης Βιώσιμων Υλικών της Michelin

Ο Miguel Oliveira ξεχώρισε σε ένα συναρπαστικό αγώνα MotoGP ™ στην Καταλονία, μπροστά σε περισσότερους από 20.000 θεατές - δίνοντας την ελπίδα ότι οι αγώνες θα αρχίσουν να επιστρέφουν στο φυσιολογικό, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Johann Zarco (Pramac Racing) και στην τρίτη  θέση τον Jack Miller (Ducati Lenovo Team ).

Με καθυστερήσεις και με μειωμένη απόσταση έξι γύρων,  ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIM Enel MotoE ™, που είδε το Miquel Pons να περνάει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, με τον Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP) και τον Jordi Torres (Pons Racing 40) να τον ακολουθούν στο βάθρο, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στον αγώνα του MotoGP, ο Johann Zarco σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνα με χρόνο 1'39.939, εκμεταλλευόμενος το μεσαίο εμπρός και το σκληρό πίσω μείγμα γόμας των ελαστικών  MICHELIN Power Slicks, ενώ το Σάββατο στο Q2, ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) κέρδισε την πέμπτη pole position στη σειρά και έθεσε το νέο ρεκόρ πίστας όλων των εποχών με χρόνο 1'38.853, χάρη στο συνδυασμό του μεσαίου εμπρός και του μαλακού πίσω μείγματος γόμας των ελαστικών  MICHELIN Power Slick.

Ο Fermín Alderguer (OpenBank Aspar Team) έθεσε το νέο ρεκόρ όλων των εποχών στο MotoE με χρόνο 1'50.399 κατά τη διάρκεια του FP3 το Σάββατο, ενώ ο Eric Granado (One Energy Racing) έθεσε το ρεκόρ αγώνα με χρόνο 1'50.769,  αφού ξεκίνησε από το pitlane λόγω κάποιου μικρού τεχνικού ζητήματος.

Η «πράσινη» άσφαλτος της πίστας την Παρασκευή και τα γενικά χαρακτηριστικά χαμηλής πρόσφυσης της πίστας καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μαζί με τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, δυσκόλεψαν τις ομάδες και τους αναβάτες στην επιλογή των ελαστικών πιο πολύ από το κανονικό. Με αποτέλεσμα να δοκιμαστούν όλα τα μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη ρύθμιση. Οι  αναβάτες άλλαζαν συνεχώς τα ελαστικά τους, προκειμένου να κάνουν την καλύτερη επιλογή.

Στο paddock του MotoE, η διαδραστική ενότητα επίδειξης της Michelin αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής σε όσους μπόρεσαν να παρακολουθήσουν ζωντανά τον αγώνα, επισημαίνοντας τα καινοτόμα βήματα που κάνει η Michelin για να αυξήσει το ποσοστό βιώσιμων υλικών στα ελαστικά της. Από αυτήν την άποψη, το MotoE πρωτοστατεί με 33% και 40% βιολογικών και ανακυκλώσιμων υλικών στα εμπρός και πίσω ελαστικά αντίστοιχα. Η ενότητα δείχνει ποια βιώσιμα υλικά χρησιμοποιούνται στα ελαστικά (φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού, ηλιέλαιο, φυσική γόμα …) και πώς ανακυκλώνονται άλλα υλικά (αιθάλη, χάλυβας, δοχεία τροφίμων…).

Σχολιάζοντας τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου, o Piero Taramasso, Michelin Two-Wheel Motorsport Manager, δήλωσε : « Πριν φτάσουμε στην Καταλονία, γνωρίζαμε πολύ καλά τα χαρακτηριστικά της ασφάλτου της πίστας και την έλλειψη πρόσφυσης. Ως αποτέλεσμα, διασφαλίσαμε ότι τα μείγματα γόμας  των ελαστικών μας  θα έδιναν στους αναβάτες τη δυνατότητα να σημειώσουν γρήγορους και σταθερούς χρόνους αγώνα - όπως αποδεικνύεται από την επίδοση του Miguel, ενώ βοήθησαν να δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό και με στενό ανταγωνισμό αγώνα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτές τις επιδόσεις σε αυτή τη συγκεκριμένη και δύσκολη πίστα, όπου στα πίσω ελαστικά τα antispin δουλεύουν υπερωρίες και οι ρυθμοί φθοράς είναι ιδιαίτερα υψηλοί. Η διαδραστική ενότητα επίδειξης βιώσιμων υλικών που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το Σάββατο, συνέπεσε με την ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ήμασταν στην ευχάριστη θέση να μιλήσουμε για τη στρατηγική « Όλα βιώσιμα » του Ομίλου Michelin στο πλαίσιο του MotoE, καθώς και πώς το άθλημα πρωτοστατεί στην ανάπτυξη ελαστικών που προσφέρουν επιδόσεις υψηλού επιπέδου, ενώ είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον ».

Επόμενο άρθρο »

Alpinestars: Η φόρμα του Quartararo δεν είχε θέμα

« Προηγούμενο άρθρο

Puig: Δεν υπήρχε τίποτα θετικό για την Honda στη Βαρκελώνη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα