• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoCert CMS και CMS Simulation για αγωνιστικές ομάδες και απαιτητικούς αναβάτες
Νέα Αγοράς 20/06/2021 - 23:11

Κάθε αλλαγή στην μοτοσυκλέτα μας, ρυθμίσεις αναρτήσεων, αλλαγή ελαστικών, ρύθμιση αλυσίδας, προσθήκη ή αφαίρεση εξαρτημάτων, ακόμα και το γέμισμα του ρεζερβουάρ επηρεάζει τη γεωμετρία και την κατά συνέπεια τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας μας.

Αν υπολογίσουμε ότι σε ένα αγώνα η κατά τη διάρκεια ενός track day έχουμε και εκ των πραγμάτων μεταβολή στις συνθήκες τότε είναι αδύνατον να έχουμε τα δεδομένα κάθε στιγμής για τη δυναμική κατάσταση της μοτοσυκλέτας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κατανόηση για το τι επηρέασε την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας μας είναι καθαρά κατ εκτίμηση.

Η μέτρηση C.M.S είναι μια έξτρα επέκταση της μέτρησης πλαισίου MEGA MAX της MotoCert που παρέχει όλα τα στοιχεία της γεωμετρίας της μοτοσυκλέτας μας όπως το ίχνος, η γωνία κάστερ, το offset της πλάκας πιρουνιού, την κλίση του ψαλιδιού, το ύψος και τη διαδρομή αναρτήσεων, το τρίγωνο της θέσης αναβάτη και πολλά άλλα δεδομένα.

Ταυτόχρονα το πρόγραμμα προσομοίωσης CMS Simulation βασισμένο στις ακριβείς μετρήσεις της μοτοσυκλέτας μας δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

  • Πώς μπορώ να επαναφέρω τη γεωμετρία - συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στην προηγούμενη, που μου ταιριάζει, μετά από την αλλαγή των ελαστικών με νέα μεγαλύτερων διαστάσεων;
  • Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την πρόσφυση στην έξοδο της στροφής;

 

Επίσης το C.M.S προσφέρει και τη δυνατότητα προσομοίωσης, δηλαδή τι θα γίνει αν αλλάξουμε το το ίχνος, το ύψος ισορροπίας της εμπρός ανάρτησης, το μεταξόνιο κατά 10 χιλιοστά ή ότι άλλο επηρεάζει τη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας μας, μέσα από το πρόγραμμα προσομοίωσης CMS Simulation.

Τέλος οι μετρήσεις του C.M.S και το πρόγραμμα CMS Simulation δίνουν τις απαραίτητεςπληροφορίες για να ρυθμίσετε την μοτοσυκλέτα σας ακόμα και ανάλογα με τον σωματότυπό σας και το στυλ οδήγησης.

Επόμενο άρθρο »

Γνήσια αξεσουάρ Υamaha για το sport scooter XMAX

« Προηγούμενο άρθρο

H νέα Multistrada V4 ξεπέρασε τις 5.000 πωλήσεις παγκοσμίως

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα