• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: MotoGP KAT
Pole position για τον Zarco! - Γαλλικό 1-2
Νέα 19/06/2021 - 20:48

Οι ΚΑΤ των MotoGP, είχαν καθυστέρηση στην έναρξη λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων στην πίστα του Sachsenring.

Οι ΚΑΤ1 των MotoGP, ξεκίνησαν με τον Lorenzo Savadori και τον Luca Marini να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις για λίγο, πριν τους "κατεβάσουν" οι δύο αναβάτες της Suzuki, Alex Rins και Joan Mir. Με την σειρά του ο Mir έχασε την δεύτερη θέση από τον Pol Espargaro. O Lorenzo Savadori είχε πτώση 6 λεπτά πριν το τέλος του session στην 12η στροφή.

Με 5 λεπτά να απομένουν, ο Joan Mir ξαναπέρασε στην δεύτερη θέση, αλλά μόλις ένα λεπτό μετά, ο Pol Espargaro κατάφερε να ολοκληρώσει τον γύρο του σε 1:20.700, το οποίο ήταν αρκετό για να του χαρίσει μια θέση στις ΚΑΤ2, μαζί με τον Alex Rins (1:20.644). Κατά την διάρκεια των ΚΑΤ1 (όπως και μετά στις ΚΑΤ2) παρατηρήθηκε το φαινόμενο διαφόρων αναβατών να πηγαίνουν πιο αργά στην πίστα. Μάλιστα ο Danilo Petrucci εξέφρασε έντοντα τα συναισθήματά του στον Enea Bastianini, με την ανασήκωση του μέσου.

Εκτός ΚΑΤ2 έμειναν πολλά μεγάλα ονόματα, όπως ο Franco Morbidelli (που είχε πτώση 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και θα ξεκινήσει αύριο από την 18η θέση, ο Maverick Viñales (που θα ξεκινήσει από την 21η θέση), ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Joan Mir (17η θέση) και ο Valentino Rossi (16η θέση).

Στις ΚΑΤ2, την κορυφή έπιασε πρώτα ο Marc Marquez, με χρόνο 1:20.567. Mε εννέα λεπτά να απομένουν, ο Fabio Quartararo βρέθηκε εκεί που έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε φέτος. Στην κορυφή των ΚΑΤ, με χρόνο 1:20.437. Ενώ βρισκόμασταν 2 λεπτά πριν το τέλος και φαινόταν ότι κανείς δεν μπορεί να απειλήσει τον Quartararo, ο Zarco ολοκλήρωσε τον γύρο του σε 1:20.236 και κατάφερε να πάρει την pole position από τα χέρια του συμπατριώτη του, όπως και πέρυσι στο Brno. Μάλιστα στον επόμενο γύρο, ο Zarco έπεσε και με τις κίτρινες σημαίες που βγήκαν, η πρωτιά του "διασφαλίστηκε" με αυτόν τον περίεργο τρόπο! Πτώση είχε επίσης 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, στην πρώτη στροφή, ο Takaaki Nakagami.

Δίπλα στον Johann Zarco θα ξεκινήσει αύριο ο Fabio Quartararo (1:20.247) και ο Aleix Espargaro (1:20.447), για πρώτη φορά στην πρώτη σειρά με Aprilia. Την δεύτερη σειρά του grid θα συμπληρώσουν ο Jack Miller, o Μarc Marquez και ο Miguel Oliveira, στήνοντας το σκηνικό για μια μεγάλη μάχη κατά τους πρώτους γύρους αύριο.

Πίσω τους, ο Jorge Martin, o Pol Espargaro και ο Takaaki Nakagami θα επανδρώσουν την τρίτη σειρά του grid, ενώ στην τελευταία σειρά που διαμορφώνεται από τις ΚΑΤ2, θα βρεθούν ο Francesco Bagnaia, o Alex Rins και ο Alex Marquez. 

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Η ισορροπία και η ανταγωνιστικότητα της νέας Aprilia μου επιτρέπουν να είμαι γρήγορος

« Προηγούμενο άρθρο

Morbidelli: Οι πιθανότητες να έχω έναν καλό αγώνα είναι μηδενικές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα