• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbidelli: Οι πιθανότητες να έχω έναν καλό αγώνα είναι μηδενικές
Νέα 19/06/2021 - 20:36

Το Σαββατοκύριακο σίγουρα δεν πάει μέχρι τώρα όπως θα ήθελε ο Franco Morbidelli. Δεν κατάφερε να περάσει στις ΚΑΤ2 από τις ΕΔ και στις ΚΑΤ1 έπεσε ενώ βρισκόταν σε γρήγορο γύρο, που ήταν πολύ πιθανό να του έδινε το εισητήριο για τις ΚΑΤ2. Αύριο ο Franco θα ξεκινήσει από την 18η θέση του grid σε μια πίστα όπου οι ευκαιρίες προσπέρασης είναι πιο περιορισμένες.

"Κατά την άποψή μου τα MotoGP βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο που ήταν ποτέ", δήλωσε ο Morbidelli. "Υπάρχουν πολλοί νέοι αναβάτες που είναι γρήγοροι, οι πιο έμπειροι ξέρουν να στήνουν την μοτοσυκλέτα και επίσης ξέρουν πως να πηγαίνουν πολύ γρήγορα. Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που δουλεύουν καλά και μπορούν να βρίσκονται στην κορυφή, δίνοντας στους αναβάτες τους εξαιρετικά πακέτα. Ακόμα και οι κανονισμοί διατηρούν το επίπεδο πολύ υψηλό και ότι η ισορροπία επισφαλής".

"Είμαι χαρούμενος με την αίσθηση που έχω πάνω στην μοτοσυκλέτα, στις ΕΔ4 ήμουν σταθερός και γρήγορος. Τα δεδομένα που συλλέξαμε έχουν ενδιαφέρον κατά την άποψή μου. Αύριο ξεκινάω πολύ πίσω και οι πιθανότητες να έχω έναν καλό αγώνα είναι πρακτικά μηδενικές. Αλλά θα προσπαθήσω,ίσως με μια καλή εκκίνηση  και θα προσπαθήσω να έχω όσο καλύτερο ρυθμό γίνεται και θα δούμε που θα με πάει αυτό. Τουλάχιστον δεν χτύπησα στην πτώση μου".

Παρά τις προσπάθειές του, ο Franco βρίσκεται πάνω σε μια μοτοσυκλέτα διετίας, την στιγμή που οι αντίπαλοί του εξελλίσονται συνεχώς.

"Αισθάνομαι καλά πάνω στην μοτοσυκλέτα, αλλά βρίσκομαι πάντα στο όριο, γιατί χάνω πάρα πολύ χρόνο στην ευθεία, στα κατεβάσματα και επίσης στην μεγάλη ευθεία. Χάνω σχεδόν σε όλα τα σημεία της πίστας σε σχέση με τον Quartararo που είναι η κορυφαία Yamaha. To κενό συσσωρεύεται στις ευθείες και είναι αδύνατον να ανακάμψω. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να είσαι ταχύτερος από τους καλύτερους εδώ, ήταν πολύ δύσκολο σε αυτή την πίστα".

Ο Franco δεν μπορεί πλέον να κρύψει την αγανάκτησή του και σε ερώτηση για το αν είναι πιο δύσκολο να προσπεράσει κάποιον σε αυτή την πίστα από ότι σε άλλες απάντησε: "Κατά την γνώμη μου δεν έχω την μοτοσυκλέτα για να προσπεράσω κανέναν".

"Είναι σχεδόν αδύνατο να συγκρίνουμε τα δεδομένα με τις υπόλοιπες Yamaha γιατί οι μοτοσυκλέτες μας είναι πολύ διαφορετικές. Μπορώ να δω κάποια δεδομένα, να δω που χάνω περισσότερο και ίσως να διορθώσω κάποια πράγματα. Αλλά δεν μπορείς να ξέρεις αν έχεις περιθώριο για βελτίωση, δεν ξέρεις αν είσαι ήδη στα όρια των δυνατοτήτων. Εμπιστεύομαι την διαίσθησή μου και μου λέει ότι οδηγάω πολύ καλά και έχω καλή αίσθηση πάνω στην μοτοσυκλέτα. Μπορώ να την κάνω λίγο πολύ ό,τι θέλω, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να είμαστε στις ενδιαφέρουσες θέσεις".

Για τον αυριανό αγώνα και τα ελαστικά ο Franco ανέφερε: "O αγώνας θα είναι σκληρός για τα ελαστικά. Αν είμαι μόνος θα μπορέσω να αναπτύξω ρυθμό και ίσως να έχω έναν καλό αγώνα. Αλλά αν είμαι με άλλους, τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Το γεγονός είναι ότι χάνω χρόνο στις ευθείες και δεν μπορώ μετά να ανακάμψω στις στροφές. Βρίσκομαι σε γκρουπάκι και οι άλλοι με μπλοκάρουν. Συχνά αναγκάζομαι να επιβραδύνω όταν στρίβω και μετά όταν ανοίγω το γκάζι χάνω έδαφος. Δεν έχω πολλές επιλογές, είναι πάντα έτσι".

Όσο για τις κατατακτήριες, ο Ιταλοβραζιλιάνος δήλωσε: "Ήμουν στο όριο, δεν ξέρω πόσο παραπάνω θα μπορούσα να είχα πιέσει στις ΚΑΤ1. Ίσως αν είχα χρησιμοποιήσει το σκληρό ελαστικό, που ήταν η σωστή επιλογή, να είχα πάει καλύτερα, δεν είμαι σίγουρος. Ελάχιστες φορές στην καριέρα μου έχω οδηγήσει τόσο κοντά στο όριο".

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: MotoGP KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Moto2 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα