• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Quartararo αποφασισμένος να είναι μπροστά από τις Ducati
Νέα 21/06/2021 - 19:40

O Fabio Quartararo κατάφερε χθες να τερματίσει στην τρίτη θέση και να αυξήσει την βαθμολογική του διαφορά από τον δεύτερο, Johann Zarco, στους22 βαθμούς. Ήταν ένας απαιτητικός αγώνας και ο Fabio είχε αμφιβολίες για την στρατηγική του, αλλά γενικά ο ίδιος κρίνει θετικά το αποτέλεσμα.

"Ήταν μια πολύ καλή μέρα, αλλά σίγουρα πιο απαιτητική από τους τελευταίους αγώνες. Δεν περίμενα να πάω τόσο καλά, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και πήγαινα συνέχεια στο όριο. Ξέραμε ότι στον δεύτερο τομέα, στις στροφές 6 και 7 θα είχαμε κάποια προβλήματα και έτσι ήταν και στον αγώνα. Είχα καλό ρυθμό, αλλά ήξερα ότι το να τερματίσω στο βάθρο θα ήταν δύσκολο, οπότε επικεντρώθηκα στο να τερματίσω σε καλή θέση στον αγώνα και ,αν ήταν δυνατό, μπροστά από τις Ducati. Mε αυτή τη νίκη, η αυτοπεποίθηση του Marquez ανέβηκε πολύ, πρέπει να τον προσέχουμε από εδώ και πέρα, όπως και τον Oliveira και τις 3 Ducati".

Παραδοσιακά, το Sachsenring είναι μια δύσκολη πίστα για προσπεράσεις, οπότε πόσο δύσκολο ήταν να βγεις από το γκρουπάκι που βρέθηκες στην αρχή του αγώνα;

"Η εκκίνηση δεν πήγε όπως θα ήθελα και είχα δυσκολίες στο φρενάρισμα στην πρώτη στροφή, είναι κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψω. Όταν άρχισε να βρέχει, σκέφτηκα το Le Mans, αλλά το να προσπεράσεις σε αυτή την πίστα είναι εφιάλτης. Τότε είδα τον Marquez και τον Oliveira να ξεφεύγουν και επικεντρώθηκα στο να διαχειριστώ τα λάστιχά μου και να επιτεθώ στον Aleix και στον Miller. Γενικά ήταν ένας πολύ θετικός αγώνας, νοιώθω ότι έμαθα πολλά, τόσο για την διαχείρηση των ελαστικών, όσο και στο να μένω ήρεμος. Η αίσθηση υπήρχε, αλλά δεν ήταν η κατάλληλη για αυτή την πίστα".

"Οι βαθμοί είναι σημαντικοί και ειδικά σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος είναι σημαντικό να βρίσκομαι στο βάθρο και να μαζεύω βαθμούς, αλλά στο Assen δεν θα τρέξω κοιτάζοντας τι κάνει ο Zarco, θα τρέξω όσο καλύτερα γίνεται για να κερδίσω".

Σε ερώτηση για τον ομόσταυλό του, Mverick Viñales και την απόδοσή του απάντησε: "Ειλικρινά δεν ξέρω, σίγουρα η αίσθηση ήταν διαφορετική αυτό το Σαββατοκύριακο, ειδικά στο μπροστινό. Νομίζω ότι δοκίμασαν διαφορετικές ρυθμίσεις, αλλά προτιμώ να εστιάζω στα δικά μου αποτελέσματα τώρα. O Viñales είναι σίγουρα ένας εκπληκτικός οδηγός, αλλά αλλά προτιμώ να έχω στραμμένη την προσοχή μου στους αντιπάλους μου στο πρωτάθλημα και όχι μέσα στην Yamaha".

"H μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί πολύ φέτος, αν και ακόμα είχαμε κάποια θέματα σε αυτή την πίστα. Όσο για εμένα, νομίζω ότι θα συνεχίσω να βελτιώνομαι σαν αναβάτης, όχι τόσο στο κομμάτι της ταχύτητας, όσο στο κομμάτι του κεφαλιού μου. Το να είσαι γρήγορος δεν αρκεί, πρέπει να διατηρείς το κεφάλι σου καθαρό και να ξέρεις πώς να πάρεις τις σωστές αποφάσεις στον αγώνα και νομίζω ότι βελτιώνομαι πολύ σε αυτόν τον τομέα".

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Το Assen είναι μια τέλεια πίστα

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLDPADDOCK "live" από το Sachsenring

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα