• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oliveira: Επικεντρώνομαι στο να βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα
Νέα 21/06/2021 - 19:40

O Miguel Oliveira, κατάφερε να ανεβάσει για τρίτη φορά την KTM φέτος στο βάθρο των MotoGP, μετά την δεύτερη θέση του στον χθεσινό αγώνα της Γερμανίας. Ακόμα και αν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 7η θέση της βαθμολογίας, 57 βαθμούς πίσω από τον Quartararo, σίγουρα είναι ένας αναβάτης που πρέπει να τον προσέχουν. Χθες είχε έναν φανταστικό αγώνα και ήταν ο μόνος που κατάφερε να ακολουθήσει τον Marquez.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα", δήλωσε ο Πορτογάλος αναβάτης. "Η αποφασιστική στιγμή ήταν όταν άρχισε να βρέχει. Ο Marc είναι πολύ καλός στο να προσαρμόζεται στις συνθήκες και εκείνη την στιγμή αύξησε το προβάδισμά του. Προσπάθησα να τον ακολουθήσω μέχρι τα τελευταία στάδια του αγώνα, αλλά στο τέλος δεν είχα πλέον λάστιχα και όταν άρχισε να πιέζει ξανά, κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να τον φτάσω. Σε εκείνο το σημείο σκέφτηκα ότι η δεύτερη θέση είναι πολύ καλό αποτέλεσμα και αποφάσισα να αποφύγω αχρειάστα ρίσκα. Η αρχή της σεζόν ήταν δύσκολη, αλλά τώρα που έχω τρία βάθρα στην σειρά νοιώθω πιο αισιόδοξος. Προφανώς είναι πολύ νωρίς για να σκεφτώ για το πρωτάθλημα.Υπάρχουν ακόμα πολλοί αγώνες και πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία".

Η ΚΤΜ φαίνεται να βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα.

"Στην αρχή του πρωταθλήματος δεν μπορούσαμε να βρούμε λύση. Μετά, χάρη και στα νέα μέλη στην ομάδα ανάπτυξης, τα πράγματα βελτιώθηκαν. Νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά και η δουλειά του Pedrosa ήταν επίσης πολύ σημαντική για να καταλάβουμε πως να αξιοποιήσουμε περισσότερο την μοτοσυκλέτα, κάτι που ,σε ένα πρωτάθλημα με τόσο ανταγωνισμό, έχει κάνει την διαφορά". 

Η αρχή του πρωταθλήματος, όπως είπε ο Miguel ήταν σκληρή, αλλά ο Oliveira κοιτάει μπροστά.

"Είμαι ένας άνθρωπος που προτιμά να κοιτάει στο μέλλον, παρά στο παρελθόν και νομίζω ότι έτσι πρέπει να προσεγγίζουμε το πρωτάθλημα. Ήταν σκληρά στην αρχή, αλλά χωρίς αυτές τις δυσκολίες που μας έβγαλαν από την ασφαλή μας ζώνη, ίσως να μην ήμασταν εδώ. Προφανώς τα τελευταία αποτελέσματα δεν σημαίνουν ότι θα σταματήσουμε να δουλεύουμε. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να παίρνουμε βάθρα και καλούς βαθμούς, αλλά αυτή τη στιγμή δεν επικεντρώνομαι στα μαθηματικά του πρωταθλήματος, αλλά στο πως θα βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα".

Ο Oliveira μίλησε επίσης για τον Aki Ajo, τον ιδιοκτήτη των ομάδων της KTM στην Moto3 και στην Moto2, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν.

"Ο Aki έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο για να επικοινωνεί. Ήμουν αρκετά τυχερός που συνεργάστηκα μαζί του για κάποια χρόνια, είναι από τους ανθρώπους που τα πάνε καλά με όσους δουλεύουν σκληρά. Έχει παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου και είμαι χαρούμενος που θα μείνει με την KTM τα χρόνια που έρχονται για να συνεχίσει να παράγει ταλέντα".

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Το Assen είναι μια τέλεια πίστα

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLDPADDOCK "live" από το Sachsenring

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα