• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: H Aramco VR46 με τη Ducati για το 2022
Νέα 24/06/2021 - 17:37
Η ομάδα η Aramco VR46 ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, 2022 - 2024, με την Ducati. H ομάδα του Valentino Rossi με έδρα την Tavullia επίσης επιβεβαίωσε ότι έχει υπογράψει και πενταετές συμβόλαιο με την Dorna Sports, για τη συμμετοχή της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία.
 
Η Aramco Racing Team VR46 θα είναι ή 2η ανεξάρτητη ομάδα με δυο μοτοσυκλέτες της Ducati που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα του 2022. Ο Pablo Nieto, σήμερα Αγωνιστικός Διευθυντής της ομάδας SKY Racing Team VR46 στην Moto2, θα προαχθεί σε Team Manager της νέας ομάδας που θα τρέχει στο MotoGP.
 
Η συμφωνία ενοποιεί τη συνεργασία μεταξύ VR46 και Tanal Entertainment Sport & Media, της κοινοπραξίας με την Saudi Aramco και αποτελεί μέρος των επενδυτικών σχεδίων της Tanal Entertainment Sports & Media που σχετίζονται με το Saudi Vision 2030. Σε αυτά περιλαμβάνονται μεγάλα αστικά έργα που συνδέονται με την επωνυμία KSA New Cities, την έρευνα και την πρωτοποριακή τεχνολογία με τη συμμετοχή των διεθνών έργων MAIC Technologies, KMHG και άλλων συνεργατών, με στόχο τη βιωσιμότητα και στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
 
Ο Alessio Salucci, της VR46 Riders Academy δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το 2022 θα αγωνιστούμε στο MotoGP με μια ομάδα δύο αναβατών στα χρώματα της VR46. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια με τη γέννηση της VR46 Riders Academy, μια όμορφη περιπέτεια, ένα μακρύ απαιτητικό ταξίδι γεμάτο επιτυχίες που μας κάνει πολύ περήφανους."
 
Ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports επίσης δήλωσε: "Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω την ομάδα VR46 στην κορυφαία κατηγορία του MotoGP για το 2022. Είναι συναρπαστικό τόσο για τους οπαδούς από όλο τον κόσμο, όσο και για το paddock του MotoGP που παρακολούθησε την απίστευτη καριέρα του Valentino Rossi και την ανάπτυξη της ακαδημίας VR46 Riders. Ο Valentino είναι και θα συνεχίσει να είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM MotoGP και τώρα που η ομάδα του συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία MotoGP, η εξαιρετική του κληρονομιά θα συνεχίσει να εμπνέει νέες γενιές αναβατών και θαυμαστών. Τους καλωσορίζουμε στην κορυφαία κατηγορία και προσβλέπουμε σε πολλά μεγάλα επιτεύγματα στο μέλλον."
 
Ο Luigi Dall'Igna, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταλήξαμε σε αυτήν τη συμφωνία με την VR46 για τα επόμενα τρία χρόνια. Η Ακαδημία τους δούλευε πάντα σοβαρά και με μεγάλο επαγγελματισμό, δίνοντας σε πολλούς αναβάτες την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία στην Moto2 και Moto3 και τώρα μπορούν να είναι περήφανοι που έχουν τρεις νεαρούς αναβάτες με μεγάλο ταλέντο. Η ομάδα VR46 έχει επίσης αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τη συμμέτοχη στη Moto3 και Moto2 και ως εκ τούτου θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε τη μέγιστη τεχνική υποστήριξη στη νέα τους ομάδα στο MotoGP, πεπεισμένοι ότι έχουμε βρει στη VR46 έναν φιλόδοξο και ενθουσιώδη συνεργάτη, με κοινό στόχο να επιτύχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα μαζί."
 
Τέλος ο Πρίγκιπας Abdulaziz bin Abdullah Al Saud είπε: «Επιλέξαμε τη VR46 για μια πενταετή κοινή επιχείρηση ως στρατηγικό εταίρο για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Η συμφωνία μεταξύ της ομάδας και της Ducati για τις αγωνιστικές σεζόν 2022-2024 είναι σίγουρα ένα πολύ θετικό νέο. Η Ducati είναι εταιρεία που έχει μεγάλη αξία τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό που έχει επιδείξει απίστευτη ανταγωνιστικότητα” και συμπλήρωσε: “Θα ήταν υπέροχο αν ο Valentino Rossi μπορεί να αγωνιστεί τα επόμενα χρόνια ως αναβάτης της Aramco Racing Team VR46 μαζί με τον αδερφό του Luca Marini, ο οποίος ήδη αγωνίζεται φέτος με τη χορηγία των εμπορικών σημάτων μας KSA New Cities, MAIC Technologies, TANAL Entertainment Sport & Media."
 
 
 

Επόμενο άρθρο »

Το σημαντικό τεστ Dovizioso/Aprilia στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα ρεκόρ για τα Power Slicks της Michelin στο Sachsenring

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα