• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: O Dovi δεν ήταν ανταγωνιστικός με την RS-GP
O Marc Marquez ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών
Νέα 09/07/2021 - 12:18

Ο Aleix Espargaro δεν μασάει τα λόγια του. Χαμογελάει λιγότερο από τον αδερφό του, Pol Espargaro, τον οποίο θεωρεί καλύτερο αναβάτη. Παρόλα αυτά είναι ένας πολύ καλός αναβάτης, αν και ασταθής μερικές φορές, αλλά πηγαίνει καλά φέτος με την Aprilia RS-GP, αρκετά καλά ώστε να είναι όγδοος στο πρωτάθλημα.

Όμως τον τελευταίο καιρό η συζήτηση περιστρέφεται περισσότερο στο ποιός θα είναι ο ομόσταυτλός του το 2022, όπου έχουμε μεταφερθεί από τον Andrea Dovizioso στον Maverick Viñales και τις φήμες πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι να δίνουν και να παίρνουν, χωρίς ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί το ο,τιδήποτε. Προφανώς πάνω σε αυτά τα θέματα, ο Aleix Espargaro έχει την δική του άποψη.

"Είναι δύσκολο να εξελίξουμε την μοτοσυκλέτα γιατί, όταν κάτι καινούριο έρχεται, πρέπει να το τεστάρεις. Θέλανε (από την Aprilia) να κάνω κάποια τεστ κατά το καλοκαιρινό διάλλειμα. Θα βοηθούσε πολύ να είχαμε έναν δεύτερο δυνατό αναβάτη ή μια δορυφορική ομάδα. Ο Dovizioso έχει κάνει κάποια τεστ μαζί μας, αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και δεν φαίνεται να θέλει να αγωνιστεί. Είμαι μεγάλος οπαδός του, αλλά μου φαίνεται δύσκολο να τον δω ως ομόσταυλό μου".

Ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια Espargaro, δεν είναι πλέον πολύ νέος.

"Είμαι ο δεύτερος γηραιότερος αναβάτης στο πρωτάθλημα. Ο πρώτος, είναι πάνω από δέκα χρόνια μεγαλύτερος από εμένα. Το πάθος του Valentino για τις μοτοσυκλέτες είναι απίστευτο. Ξέρει ότι δεν είναι ανταγωνιστικός. Δυστυχώς, κάθε Σαββατοκύριακο βλέπουμε ότι δεν έχει αυτή τη νεανικότητα που είχε. Με κάνει να θυμώνω, γιατί θα ήθελα να βλέπω τον Valentino στην κορυφή. Το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου, είναι πολύ δύσκολο. Έχω δύο καλά χρόνια ακόμα. Από άποψη φυσικής κατάστασης δεν έχω κάτι να ζηλέψω από τους νεότερους αναβάτες. Αλλά δεν με βλέπω να αγωνίζομαι στην ηλικία του Valentino στο πρωτάθλημα".

Τέλος, για τον Aleix, δεν υπάρχει αμφιβολία ποιός είναι ο καλύτερος αναβάτης όλων των εποχών.

"Ο Marc είναι ο καλύτερος αναβάτης της ιστορίας. Το είδωλό μου ήταν ο Valentino από όταν ήμουν παιδί και ο Agostini και ο Nieto έχουν περισσότερους τίτλους, αλλά αν το σκεφτείς καλά και αναλύσεις τί αντιπάλους είχε να κερδίσει ο Marc, βλέπεις την διαφορά. Ο  Valentino είχε τον Sete, που του προκάλεσε κάποιες δυσκολίες, και λίγους ακόμα Ιταλούς (Max Biaggi, Loris Capirossi). O Marc παλεύει με τους καλύτερους αναβάτες της ιστορίας. Αν κάνουμε μια λίστα με τους 15 καλύτερους αναβάτες της ιστορίας, ο Marc είχε να νικήσει 8, ενώ ο Valentino κανέναν.

 

Επόμενο άρθρο »

Η Ferrari δεν υπολογίζει τον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Tardozzi: Το στυλ των αναβατών μας βοηθάει...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα