• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Maverick Viñales κρατάει κλειστά τα χαρτιά του
Όσον αφορά τα πλάνα του για το 2022
Νέα 16/07/2021 - 23:31

Ενώ βρισκόταν στην Βαρκελώνη για προπόνηση μαζί με κάποιους άλλους αναβάτες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Maverick Viñales, όπως ήταν αναμενόμενο, ερωτήθη για τα πλάνα του για το 2022.

Η σχέση του Maverick με την Yamaha φαινόταν ότι δεν πήγαινε καλά και μετά τον τερματισμό στην τελευταία θέση στο Sachsenring τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Οι φήμες άρχισαν να φουντώνουν και μια εβδομάδα μετά, στον αγώνα του Assen, ακουγόταν έντονα ότι η συνεργασία τους θα λήξει στο τέλος της σεζόν, κάτι που ανακοινώθηκε και επίσημα παρά την επιστροφή του Maverick στο βάθρο.

Με τις περισσότερες θέσεις στα MotoGP να είναι πλέον καλυμμένες, η Aprilia φαινόταν η προφανής επιλογή για τον Viñales. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα μια κενή Ducati, καθώς και το απίθανο σενάριο της αποχής ενός έτους. Προς το παρόν, ο Ισπανός αναβάτης επιμένει ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.

"Είμαι επικεντρωμένος αποκλειστικά στις διακοπές προς το παρόν, απολαμβάνω το καλοκαίρι και μετά θα επιστρέψω και θα είμαι όσο πιο δυνατός γίνεται. Δεν έχω σκεφτεί ακόμα για το 2022", δήλωσε στο καταλανικό ραδιόφωνο ο Maverick.

O 26χρονος Viñales παραδέχτηκε ότι "Η Aprilia έχει βελτιωθεί πολύ με τον Aleix", αλλά επίσης δεν αρνήθηκε τις φήμες που τον θέλουν στην Ducati, φήμες που υποβόσκουν στο παρασκήνιο ήδη από όταν ανακοινώθηκε η λήξη της συνεργασίας με την Yamaha.

O Gigi Dall'Igna είχε κάνει μια προσφορά στον Viñales, πριν αυτός ανανεώσει με την Yamaha, τον Ιανουάριο του 2020 και τώρα θα μπορούσε να φέρει τον Ισπανό αναβάτη στην αγκαλιά της Ducati με ένα μικρότερο ποσό από αυτό.

H μόνη διαθέσιμη Ducati βρίσκεται στην Aramco VR46, αλλά από την στιγμή που οι περισσότεροι αναβάτες στις ομάδες της Ducati έχουν συμβόλαιο απευθείας με την Ducati, ένα "ανακάτεμα της τράπουλας" θα μπορούσε να φέρει τον Maverick σε κάποια άλλη ομάδα.

Στο μεταξύ, ο Viñales αναφέρει ότι όλοι έχουν επικοινωνήσει μαζί του για το 2023, οπότε γιατί να μην περιμένει απλά ένα χρόνο;

"Δεν θα ήταν τέλειο γιατί πρέπει να αγωνίζεσαι, είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αλλά αν δεν νιώθω άνετα ή αν δεν το διασκεδάζω...Αυτό που εκνευρίζει περισσότερο είναι ότι δεν μπορώ να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου", είπε χαρακτηριστικά ο Maverick. "Προτιμώ να είμαι ήρεμος και να απολαμβάνω την ζωή - 10 χρόνια εδώ περνούν πολύ γρήγορα. Δεν διασκέδαζα καθόλου στις πίστες και στο δεύτερο μισό της σεζόν θα προσπαθήσω να διασκεδάσω περισσότερο. Θα είμαι επαγγελματίας και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό".

Ο Viñales θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό της τελευταίας του σεζόν με την Yamaha στην έκτη θέση της βαθμολογίας, 61 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Fabio Quartararo.

"Έκανα αυτό το βήμα γιατί θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσω να κάνω κάτι που δεν δουλεύει. Δεν είναι ότι η μοτοσυκλέτα ή ο εξοπλισμός δεν δουλεύει, αλλά δεν δουλεύουν για εμένα και πρέπει να βρω μια λύση. Είμαι ευγνώμων στην Yamaha για τις ευκαιρίες που μου έχουν δώσει και για την πίστη τους σε εμένα. Προσπαθήσαμε".

Επόμενο άρθρο »

Pedro Acosta: Μόνος μου στόχος να περνάω καλά

« Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλο καλοκαίρι για τον Dovizioso

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα