• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μεγάλο καλοκαίρι για τον Dovizioso
Ένα τεστ στο Aragon και δύο στο Misano
Νέα 15/07/2021 - 22:22

Το καλοκαίρι του Andrea Dovizioso θα είναι πολυάσχολο καθώς φαίνεται να έχει πάρει τον ρόλο του ως δοκιμαστής της Aprilia πολύ σοβαρά. 

Μετά από μια πρώτη επαφή με την RS-GP στη Jerez τον Απρίλιο, ένα διήμερο στο Mugello που καταστράφηκε από την βροχή και τελικά ένα τεστ στο Misano στα τέλη Ιουνίου, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα δει τον Dovizioso πάλι πάνω στην ιταλική μοτοσυκλέτα. 

Οι πρώτες ημερομηνίες που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι 27 και 28 Ιουλίου, όπου ο Andrea θα βρίσκεται στο Aragon και τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν άλλα δύο τεστ στο Misano. Το πρώτο θα γίνει 5-6 Αυγούστου και το δεύτερο ξεκινάει 31 Αυγούστου και θα τελειώσει 1η Σεπτεμβρίου. 

Ένα σημαντικό πρόγραμμα για έναν αληθινό δοκιμαστή αναβάτη, κάτι που βολεύει και τις δύο πλευρές. Από την μια ο Dovizioso έχει κάνει διάλειμμα από τον ρόλο του αναβάτη σε αγώνες (τουλάχιστον στην πίστα καθώς εμπλέκεται με motocross) και η συχνή επαφή του με την μοτοσυκλέτα σημαίνει ότι παραμένει σε φόρμα. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι μια μοτοσυκλέτα MotoGP είναι μοναδική και η ευκαιρία να μπορείς να χρησιμοποιείς μια τακτικά είναι σημαντική για οποιονδήποτε αναβάτη. Επίσης ο Andrea είναι πολύ τεχνικός αναβάτης και έχει την περιέργεια να δοκιμάζει οπότε το να μπορεί να δίνει συμβουλές για την RS-GP είναι κάτι που θα του αρέσει και θα του δίνει κίνητρο. 

Από την άλλη, η Aprilia κατάφερε να λύσει μια περίπλοκη κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρακτικά το ιταλικό εργοστάσιο δεν είχε ομάδα για τα τέστ, μια σοβαρή έλλειψη στις μέρες μας. Με τον Lorenzo Savadori να γίνεται οδηγός στους αγώνες και την σχέση με τον Bradley Smith να έχει τελειώσει, δεν υπήρχαν πολλές επιλογές. Ο Dovizioso είναι η ιδανική λύση και το να τον έχουν οι μηχανικοί της Aprilia, ήταν δώρο εξ ουρανού. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι η φετινή βελτίωση μπορεί να αποδοθεί σε αυτόν, αλλά η συμβολή του σε μελλοντικές βελτιώσεις μπορεί να είναι κομβική. 

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι αν όλα αυτά τα τεστ θα οδηγήσουν σε κάτι παραπάνω στο μέλλον.Με τρία τεστ μέσα σε δύο μήνες στο Misano ίσως δούμε τον Dovizioso σαν συμμετοχή wild card εκεί κάτι που οι οπαδοί σίγουρα θα απολάμβαναν. 

Επόμενο άρθρο »

O Maverick Viñales κρατάει κλειστά τα χαρτιά του

« Προηγούμενο άρθρο

O Morbidelli εκτός μέχρι το Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα