• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Guidotti: Αν έρθει η πρώτη νίκη θα είναι καλοδεχούμενη
Αλλά κοιμόμαστε καλά τις νύχτες
Νέα 29/07/2021 - 19:47

Αναζητώντας ακόμα την πρώτη της νίκη στα MotoGP με την Ducati, η Pramac έχει βρεθεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου συνολικά 13 φορές από όταν η δορυφορική ομάδα συνεργάστηκε με την Ducati το 2005.

Σχεδόν το ένα τρίτο αυτών των δεύτερων θέσεων έχουν έρθει από τον Johann Zarco στους πρώτους εννέα αγώνες της σεζόν, φέρνοντας τον Γάλλο αναβάτη στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κατά το θερινό διάλειμμα. 

"Τί να πει κανείς για τον Zarco; Τέσσερα βάθρα και παντα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παλεύοντας για το βάθρο. Πιστευω αυτό γίνεται γιατί είναι πολύ συγκεντρωμένος", ανέφερε ο Francesco Guidotti, μάνατζερ της Pramac. 

"Επίσης, υπολογίζει την θέση που έχει στην καριέρα του, την ηλικία του και την ωριμότητα που έχει σε σχέση με νεώτερους αναβάτες. Οπότε θεωρώ ότι αυτή την στιγμή μπορούμε να είμαστε μόνο χαρούμενοι μαζί του".

Στην ηλικία των 31, ο Zarco είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος αναβάτης της Ducati αυτή την στιγμή. Δίπλα του είναι ο rookie, Jorge Martin που πήρε μια εκπληκτική pole position και ένα βάθρο στο Qatar και μετά τραυματίστηκε στο Portimao, χάνοντας τους επόμενους τρεις αγώνες. 

"Το μόνο αρνητικό στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν ο τραυματισμός του Jorge στο Portimao, κάτι έκανε τα πάντα πιο δύσκολα για την ανάπτυξή του στην νέα κατηγορία", είπε ο Guidotti. 

"Αλλά με το που γύρισε έδειξε κατευθείαν τιε δυνατότητές του και την προσέγγιση που έχει για τους αγώνες. Οπότε είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αναπτυχθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν".

Αν ο Martin επανέλθει στην κατάσταση που ήταν στο Qatar, τότε η Pramac θα έχει δύο αναβάτες που θα μπορούν να διεκδικήσουν την πρώτη τους νίκη με την Ducati. 

"Μια νίκη είναι πάντα καλοδεχούμενη. Έχουμε φτάσει πολύ κοντά ανά τα χρόνια, αλλά μέχρι τώρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι με την δουλειά μας, τους αναβάτες μας και την στήριξη της Ducati", επέμεινε ο Guidotti. 

" Έτσι, στο τέλος της ημέρας, η νίκη είναι κάτι που ο καθένας θέλει, αλλά δεν είναι ο βασικός μας στόχος. Η αποστολή μας είναι να αναπτύσσουμε τους αναβάτες, να υποστηρίζουμε την Ducati, να εξελίσσουμε την μοτοσυκλέτα και να ανακαλύπτουμε νέα ταλέντα. Νομίζω ότι δουλεύουμε καλά με αυτόν τον τρόπο ".

" Αν η πρώτη νίκη έρθει, είναι καλοδεχούμενη, αλλά κοιμόμαστε καλά τις νύχτες ".

Η Pramac θα κρατήσει τον Zarco και τον Martin στις καινούριες Desmosedici το 2022, η οποία θα είναι η πρώτη χρονιά στο τριετές συμβόλαιο της ομάδας. 

" Ανανεώσαμε την συμφωνία για τρία χρόνια, το οποίο θεωρούμε μακροχρόνιο, οπότε και τα δύο μέρη είναι ευχαριστημένα το ένα με το άλλο. Εξελιχθήκαμε με την Ducati από όταν ο Gigi Dall'Igna μπήκε στην Ducati Corse και ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να είναι ακόμα μακρύτερης διάρκειας ", πρόσθεσε ο Guidotti. 

Εκτός από τον Zarco, δεύτερες θέσεις έχουν φέρει στην Pramac οι Danilo Petrucci, Jack Miller, Francesco Bagnaia και Toni Elias. 

Πριν την συνεργασία με την Ducati η Pramac είχε δύο νίκες στην μεγάλη κατηγορία με την Honda και τον Makoto Tamada.

 

Επόμενο άρθρο »

Francesco Bagnaia: Πρέπει να βελτιωθούμε

« Προηγούμενο άρθρο

Razali: O Morbidelli έχει πάρει το οκ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα