• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dani Pedrosa: Στόχος μου να μάθω για τους τωρινούς αγώνες
Για να καταλάβω τα σχόλια των αναβατών
Νέα 05/08/2021 - 21:43

Ο Dani Pedrosa επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αυστρία ως συμμετοχή wild card μετά από 2,5 χρόνια απουσίας, κατά τα οποία είναι δοκιμαστής αναβάτης για την KTM. Η επιστροφή ενός τόσο ταλαντούχου και συμπαθούς αναβάτη μετά από τόσο μεγάλη απουσία οδήγησε στην διενέργεια ξεχωριστής συνέντευξης τύπου, όπου οι δημοσιογράφοι έθεσαν τις ερωτήσεις τους στον Ισπανό αναβάτη.

"Νιώθω χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ", δήλωσε ο Dani. "Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΤΜ για αυτή την ευκαιρία. Επέστρεψα στο παλιό μου στυλ προπόνησης. Δεν είμαι τόσο έτοιμος από άποψη φυσικής κατάστασης οσο ήμουν όταν έτρεχα. Είναι περίεργο συναίσθημα να επιστρέφω εδώ, οι δημοσιογράφοι, οι αλλαγές λόγω Covid. Πολλά έχουν αλλάξει. Πήγα στην συνάντηση των οδηγών για να ενημερωθώ για την κατάσταση και τους νέους κανόνες".

Ποιές είναι οι σκέψεις σου για την εξέλιξη της KTM; Είσαι εντυπωσιασμένος;

"Από την αρχή είχα δει ότι υπάρχει μεγάλη θέληση ώστε να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα. Δουλεύουμε μαζί πολύ σκληρά, με καλούς μηχανικούς. Νιώθω χαρούμενος και σαν να με εκτιμούν. Είναι αρκετά ενδιαφέρον να βλέπεις την αφοσίωση που έχουν (στην ΚΤΜ) αυτά τα χρόνια και την θέλησή τους για περισσότερα".

Απολαμβάνεις τον ρόλο σου ως δοκιμαστής; Ποιοί είναι οι στόχοι σου για το Σαββατοκύριακο;

"Απολαμβάνω τον ρόλο μου γιατί μπορώ να οδηγώ μια εκπληκτική μοτοσυκλέτα. Δεν αντιμετωπίζω την πίεση που αντιμετώπιζα όταν αγωνιζόμουν. Αυτό είναι καλό. Αντιμετωπίζω βέβαια άλλου είδους πίεση αλλά δεν είναι το ίδιο. Όσο για προσδοκίες είναι δύσκολο να θέσω. Βασικός μου στόχος είναι να καταλάβω τους τωρινούς αγώνες MotoGP. Έτσι θα μπορώ να καταλάβω καλύτερα τα σχόλια και τα παράπονα των αναβατών που έχουν να κάνουν με τον αγώνα, όπως π.χ. "η προσπέραση είναι δύσκολη στον αγώνα". Αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να τις προσομοιώσεις στις δοκιμές και πρέπει να τις καταλάβουμε στον αγώνα".

"Πριν λίγες ώρες ο Valentino Rossi ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Ποιές είναι οι σκέψεις σου πάνω σε αυτό;

"Είναι λυπηρό. Είναι κάτι που εύχεσαι να μην συμβεί ποτέ, ειδικά όταν είσαι σε τόσο υψηλό επίπεδο όσο αυτός. Στην περίπτωσή του είναι τρομερό λόγω των αναμνήσεων. Έχω άπειρο σεβασμό για αυτόν και παλέψαμε για πολλά χρόνια. Ήταν εκεί πριν από εμένα και μετά την απόσυρσή μου, αυτός συνέχισε. Άπειρος σεβασμός. Του εύχομαι τα καλύτερα".

Μέχρι τώρα ήσουν αρνητικός στο ενδεχόμενο συμμετοχής ως wild card. Τί άλλαξε;

"Έχω κάνει πολύ δουλειά αυτά τα χρόνια. Δουλέψαμε πάνω στα βασικά και τώρα δουλεύουμε στις λεπτομέρειες. Πρέπει να καταλάβουμε την αίσθηση και τα παράπονα των αναβατών την ώρα του αγώνα. Μετά, με αυτή την εμεπιρία, μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον. Αυτό που θέλουμε είναι να φτάσουμε τους υπόλοιπους. Έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο, αλλά χρειάζεται ακόμα να βελτιωθούμε και να δούμε το μέλλον. Μου αρέσει να οδηγώ. Είμαι περήφανος που η ομάδα είναι χαρούμενη. Είναι μια τρομερή ομάδα. Πάντα είμαι χαρούμενος όταν πάω στα τεστ γιατί η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική".

Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστείς με άλλη μοτοσυκλέτα πέρα από Honda.

"Ναι είναι αλήθεια θα είναι η πρώτη μου φορά με άλλον κατασκευαστή. Είναι μια νεά ειδική εμπειρία. Οδηγώ ήδη αυτή την μοτοσυκλέτα, αλλά θα είναι η πρώτη φορά σε αγώνα. Με την Honda ήξερα πότε μπορώ να πιέσω και πότε όχι ενώ εδώ δεν ξέρω".

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Styria: Moto3 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Το τέλος μιας εποχής!

Χορηγοί