• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Styria: Moto2 Αγώνας
Πρώτη νίκη για τον Marco Bezzechi το 2021!
Νέα 08/08/2021 - 14:40

Με την αγωνιστική γραμμή (και σχεδόν όλη την πίστα) να έχει στεγνώσει, οι αναβάτες της Moto2 βγήκαν με ελικόπτερο ελαστικά για τον αγώνα. 

Πρώτος έστριψε ο Marco Bezzechi, έχοντας πίσω του τους Remy Gardner, Ai Ogura και Raul Fernandez. Στην τρίτη στροφή, ο Remy Gardner βγήκε εκτός γραμμής, κάτι που επέτρεψε στον Raul Fernandez να περάσει στην δεύτερη θέση, αλλά ο Gardner επανήλθε γρήγορα. Ο Joe Roberts έπεσε στην ένατη στροφή του πρώτου γύρου και αργότερα εγκατέλειψε, συνεχίζοντας μια χρονιά με πολλές άτυχες στιγμές. 

Στον τρίτο γύρο ο Aron Canet, που είχε πλέον πλησιάσει, πέρασε τον Raul Fernandez, ο οποίος φαινόταν να δυσκολεύεται αρκετά. Λίγους γύρους μετά, ο Bezzechi έκανε λάθος στην έξοδο της στροφής και αυτό επέτρεψε στον Canet να περάσει τόσο αυτόν, όσο και τον Gardner και να ανέβει στην κορυφή με τον Gardner πίσω του. Σύντομα ο Gardner πέρασε τον Canet και οι δυό τους άρχισαν να κάνουν μια μικρή διαφορά που σχεδόν άγγιξε το δευτερόλεπτο. Πίσω τους, ο Bezzechi βρισκόταν 1 δευτερόλεπτο μπροστά από τους Ai Ogura, Sam Lowes, Augusto Fernandez και Raul Fernandez.

Φτάνοντας στον 14ο γύρο, οι 4 πρώτοι αναβάτες είχαν ξεφύγει και φαινόταν ότι ο αγώνας για την νίκη θα εξελιχθεί μεταξύ αυτών. Έναν γύρο μετά, ο Bezzechi ξεκίνησε την επίθεσή του, πέρασε τον Canet και άρχισε να μειώνει την διαφορά από τον Gardner. O Αi Οgura άρχισε και αυτός να πλησιάζει και κατάφερε να περάσει τον Canet στην πρώτη στροφή του 17ου γύρου, με τον Canet να απαντάει στην τρίτη στροφή, αλλά τελικά στην μέση του γύρου να μένει στην τέταρτη θέση.

Μπροστά, ο Bezzechi είχε φτάσει πλέον τον Gardner και στην πρώτη στροφή του 19ου γύρου έκανε την κίνησή του. Ο Gardner πάλεψε και τον πέρασε πάλι στην τρίτη στροφή, αλλά ο Bezzechi βρέθηκε πάλι μπροστά στην 4η στροφή, και από εκεί και πέρα ήταν ασταμάτητος.

Ένα σπάνιο λάθος από τον Gardner τον οδήγησε σε έξοδο στον 20ο γύρο και επανήλθε στον αγώνα στην πέμπτη θέση. Ξαφνικά, ο Ai Ogura βρισκόταν δεύτερος και με καλό ρυθμό ώστε να κυνηγήσει τον Bezzechi. Δυστυχώς, στον επόμενο γύρο ο Ogura δέχτηκε ποινή long lap για παραβίαση των ορίων της πίστας, κάτι που τον έφερε στον αγώνα πίσω από τον Gardner στην πέμπτη θέση.

Αυτό σφράγισε την νίκη του Marco Bezzechi (η πρώτη του νίκη για το 2021), με τον Canet να είναι δεύτερος, ενώ τα λάθη των Gardner και Ogura, επέτρεψαν στον ήρεμο και σταθερό Augusto Fernandez να πάρει την τελευταία θέση του βάθρου.

O Remy Gardner τερμάτισε τέταρτος και διατηρεί την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ ο άτυχος Ai Ogura ήταν πέμπτος παρά την ποινή 3 δευτερολέπτων που έλαβε στο τέλος του αγώνα, γιατί κατά την διάρκεια του long lap πέρασε την λευκή γραμμή.

Έκτος ήταν ο Celestino Vietti, που κατάφερε στον τελευταίο γύρο να περάσει τον Raul Fernandez που είχε έναν κακό αγώνα. Πολύ καλός ο Somkiat Chantra στην όγδοη θέση, βάζοντας και τις δύο μοτοσυκλέτες της Asia Honda στην δεκάδα. Ένατος ήταν ο Xavi Vierge, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Marcel Schrotter. O Sam Lowes, ενώ κινούταν μέσα στην δεκάδα σε όλο τον αγώνα, τελικά τερμάτισε στην 14η θέση, πίσω από τον Fabio Di Giannantonio, που του χρόνου θα βρίσκεται στα MotoGP με την Gresini Team.

Επόμενο άρθρο »

Ο...άπιαστος Jorge Martin

« Προηγούμενο άρθρο

Styria: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα