• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Spielberg: MotoGP ΕΔ2
Ταχύτερος ο Iker Lecuona σε μεταβαλλόμενες συνθήκες
Νέα 13/08/2021 - 16:33

Με την βροχή που σημάδεψε το τέλος των ΕΔ2 της Moto3 να έχει σταματήσει και τον ήλιο να κάνει την εμφάνισή του, οι αναβάτες των MotoGP βγήκαν στο Red Bull Ring για τις ΕΔ2. Η πίστα στέγνωνε σχετικά γρήγορα και ενώ όλοι ξεκινήσαν με βρόχινα ελαστικά, στο τελευταίο πεντάλεπτο πολλοί αναβάτες γύρισαν σε σλικ. Με αυτό τον τρόπο, μόλις 12 αναβάτες κατάφεραν να γράψουν επίσημο χρόνο, καθώς οι υπόλοιποι 8 βρέθηκαν εκτός του 107% του χρόνου του πρώτου, με αποτέλεσμα να μην γίνουν δεκτοί οι χρόνοι τους.

Από τα πρώτα στάδια του session, ο Iker Lecuona έδειξε για άλλη μια φορά τον πόσο δυνατός είναι στο βρεγμένο ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση και βελτιώνοντας άλλες δύο φορές τον χρόνο του. Στο πρώτο μισό του session, ο μόνος που τον απείλησε ήταν ο Jack Miller, με τον οποίο ανταλλάξανε θέσεις μερικές φορές.

Στην μέση του session, και με την αγωνιστική γραμμή να αρχίζει να στεγνώνει, οι αναβάτες της Repsol Honda βγήκαν στο προσκήνιο με τον Pol Espargaro να ανεβαίνει στην κορυφή και αμέσως μετά τον Μarc Marquez (που ανέκαθεν ήταν πολύ γρήγορος στις μικτές συνθήκες) να τον προσπερνά και (με μια μικρή παρεμβολή του Iker Lecuona) να μειώνει συνεχώς τον χρόνο του όσο στέγνωνε η πίστα, μέχρι το 1:31.353 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Πιο πριν, η μοτουσκλέτα του Miguel Oliveira αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα (όπως και η μοτοσυκλέτα του Dani Pedrosa την προηγούμενη Κυριακή).

Τα τελευταία λετπά, πολλοί αναβάτες έβαλαν σλικ ελαστικά και ξαναβγήκαν στην πίστα. Εκεί κυριάρχησε ο Iker Lecuona. Οι συνθήκες δεν ήταν αρκετά καλές ώστε να "χτυπήσουν" τους χρόνους από τις ΕΔ1, αλλά ο νεαρός Ισπανός ανέβηκε αμέσως στην κορυφή και σε κάθε γύρο βελτίωνε τον χρόνο του, μέχρι το 1:27.520 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, χωρίς κανένας άλλος να καταφέρει να τον φτάσει.

Δεύτερος τελικά ήταν ο Johann Zarco, με πάνω από τρία δευτερόλεπτα διαφορά (1:30.917), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Aleix Espargaro (1:31.237).

O Marc Marquez έμεινε τελικά στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Jack Miller. Τον έκτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Alex Marquez, που επίσης είναι πολύ καλός στο βρεγμένο, μπροστά από τον Alex Rins.

O Pol Espargaro περιορίστηκε στην όγδοη θέση, ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Fabio Quartararo (που ανέβαινε όσο στέγνωνε η πίστα) και Brad Binder. Οι άλλοι δύο αναβάτες που κατέγραψαν χρόνους ήταν οι Jorge Martin και Takaaki Nakagami.

 

Επόμενο άρθρο »

Spielberg: Moto2 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Spielberg: Moto3 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα