• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brad Binder: Στον τελευταίο γύρο δεν οδηγούσα
Επιβίωνα!
Νέα 15/08/2021 - 19:36

Υπάρχουν μέρες όπου ένα σταυροδρόμι ανοίγεται μπροστά σου και πρέπει να επιλέξεις τον σωστό δρόμο. Μερικές φορές χρειάζεται τύχη και πολύ κουράγιο, και στην σημερινή περίπτωση του Binder, μια μικρή δόση τρέλας. Το να παραμείνεις στην πίστα με σλικ ελαστικά ενώ βρέχει, είναι μια άσκηση ισορροπίας, αλλά αν την καταφέρεις μπορείς να κερδίσεις. Ο Brad Binder το απέδειξε σήμερα περίτρανα.

"Στον τελευταίο γύρο δεν ήταν θέμα οδήγησης,αλλά θέμα επιβίωσης", ξεκίνησε να λέει ο Brad Binder γελώντας. "Το μόνο που ήθελα από χθες το βράδυ για σήμερα ήταν ένα βάθρο, γιατί δεν τα είχα καταφέρει για πολύ καιρό -ένας χρόνος ακριβώς από την νίκη μου στο Brno πέρυσι. Πριν την βροχή είχα έναν απαίσιο αγώνα, το πίσω λάστιχο γλιστρούσε παντού στο φρενάρισμα. Όταν είδα τις πρώτες σταγόνες κατάλαβα ότι είχα την ευκαιρία να φτάσω τους πρωτοπόρους".

Το οποίο όντως λειτούργησε, αλλά μετά η βροχή δυνάμωσε.

"Οι υπόλοιποι αναβάτες μπήκαν στα pits για να αλλάξουν μοτοσυκλέτες και εγώ αποφάσισα το τελευταίο δευτερόλεπτο, όταν όλο το γκρουπ είχε μπει μέσα. Σε εκείνο το σημείο είχαν απομείνει τέσσερις γύροι, έπρεπε να προσπαθήσω, έμοιαζε καλή ιδέα να μείνω στην πίστα και ο πρώτος γύρος ήταν καλός, αλλά μετά οι δύο τελευταίοι γύροι ήταν το κάτι άλλο. Στον τελευταίο γύρο τα φρένα ήταν κρύα και το ίδιο συνέβη και στα λάστιχα, οπότε δεν μπορούσα καν να σταματήσω. Ζορίστηκα πολύ να μείνω μέσα στην πίστα. Αλλά κάποιες φορές πρέπει να παίρνεις το ρίσκο και σήμερα ήταν ο εντός έδρας αγώνας της ΚΤΜ, λειτούργησε".

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ήταν εύκολο.

"Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα, στην τρίτη στροφή βρέθηκα με το τιμόνι νεκρό, ενώ πατούσα το πίσω φρένο. Από μια στιγμή και μετά περίμενα κάποιος να με περάσει και, ειλικρινά, όταν διέσχισα την γραμμή ένιωσα ανακούφιση".

"Δεν είναι ότι ήθελα να βγω στις πράσινες περιοχές, αλλά ή θα πήγαινα λίγο ευθεία ή θα έπεφτα. Νομίζω πήρα την σωστή απόφαση", είπε γελώντας. "Τελικά νομίζω ότι προσέθεσα απόσταση στονγύρο, αλλά σε κάθε στροφή ήμουν χωρίς φρένα και την μοτοσυκλέτα να πηγαίνει στο πλάι".

Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για τον Binder, καθώς από την νίκη του πέρυσι τα πράγματα δεν έχουν πάει πολύ καλά και η σύγκριση με τον Oliveira δεν βοηθάει.

"Η πρώτη νίκη είναι πάντα ιδιαίτερη. Για εμένα ήρθε πολύ νωρίς, αλλά το να πάρω την δεύτερη ήταν μεγάλη πρόκληση. Στους τελευταίους αγώνες συνειδητοποίησα ότι η μοτοσυκλέτα μας έχει πολλές δυνατότητες και ότι πρέπει να δουλέψω με τον εαυτό μου. Το να βλέπεις τον ομόσταυλό σου να είναι δυνατός από μια σκοπιά κάνει τα πράγματα πιο εύκολα γιατί μπορείς να μάθεις πράγματα από αυτόν".

 

 

Επόμενο άρθρο »

Spielberg: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Απίστευτη νίκη του Brad Binder!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα