• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρώτη νίκη για τον Francesco Bagnaia!
Μετά από τρομερές μάχες με τον Marquez στους τελευταίους τρεις γύρους
Νέα 12/09/2021 - 16:35

Μια εκπληκτική πρώτη νίκη πήρε ο Francesco Bagnaia που ξεκίνησε από την pole position και οδήγησε όλο τον αγώνα μέχρι το τέλος, δίνοντας μάχες με τον Marc Marquez στους τρεις τελευταίους γύρους.

O Bagnaia έστριψε πρώτος, ενώ πίσω του ήταν οι Marc Marquez, Jack Miller, Aleix Espargaro και Fabio Quartararo, με τον Joan Mir να ακολουθεί και να περνάει τον Quartararo. Ο Alex Marquez έπεσε στην πέμπτη στροφή του πρώτου γύρου και εγκατέλειψε τον αγώνα. Εκπληκτικό πρώτο γύρο είχε ο Alex Rins, που βρέθηκε στην 15η θέση από την 20η θέση του grid.

O Quartararo σύντομα άρχισε να μένει πίσω, ενώ οι δύο πρώτοι άρχισαν να χτίζουν διαφορά, η οποία στον ένατο γύρο είχε φτάσει τα 1,2 δευτερόλεπτα και φαίνονταν να αγωνίζονται σε άλλο επίπεδο. Οι Aleix Espargaro και Joan Mir πέρασαν τον Miller στον 12ο γύρο, μετά από ένα λάθος του τελευταίου και πάλεψαν μεταξύ τους για την τελευταία θέση του βάθρου, με τον Mir να περνάει τον Espargaro λίγο μετά το λάθος του Miller.

Στον 15ο γύρο, η διαφορά των δύο πρώτων είχε ανέβει στα 4 δευτερόλεπτα και ο Marquez ακολουθούσε τον Bagnaia από κοντά, χωρίς όμως να κάνει προσπάθεια να τον προσπεράσει, μελετώντας τις κινήσεις του και ετοιμάζοντας τις επιθέσεις των τελευταίων γύρων. Πράγματι, στον 21ο γύρο ο Marquez έκανε την κίνησή του στην πέμπτη στροφή και πέρασε τον Bagnaia, που όμως απάντησε αμέσως, κράτησε την γραμμή του και έμεινε μπροστά. Ο Marquez επανέλαβε την κίνησή του στην 15η στροφή, αλλά και πάλι ο Bagnaia κατάφερε να μείνει μπροστά. Στους δύο επόμενους γύρους (2 τελευταίοι γύροι) ο Marquez επανέλαβε την προσπάθειά του στις ίδιες στροφές με το ίδιο όμως αποτέλεσμα, όπως και στην 12η στροφή του τελευταίου γύρου. Ο Bagnaia όμως, ο οποίος ήταν εκπληκτικός όλο το τριήμερο, δεν άφησε κανέναν περιθώριο στον Ισπανό, απάντησε σε όλες τις επιθέσεις του κατευθείαν και κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στα MotoGP, μια νίκη που ήταν επίσης η 250η νίκη για Ιταλό αναβάτη στην μεγάλη κατηγορία. Ο Marc Marquez έμεινε δεύτερος, ενώ το τελευταίο σκαλί του βάθρου κατέκτησε ο Joan Mir.

Η σκηνή αυτή επαναλήφθηκε επτά φορές στους τελευταίους τρεις γύρους. Ο Marc Marquez πέρασε τον Francesco Bagnaia στην είσοδο της στροφής, για να προσπεραστεί με την σειρά του στην έξοδο.

O Aleix Espargaro πήρε την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Jack Miller που έκανε έναν μοναχικό αγώνα στην πέμπτη θέση. Εκπληκτικό αποτέλεσμα η έκτη θέση για τον Enea Bastianini, ο οποίος είχε μάχες με τον Fabio Quartararo, κατάφερε να περάσει τον Γάλλο και να πάρει τον καλύτερό του τερματισμό για φέτος. Ο Brad Binder, όπως συνηθίζει, ανέβηκε πολύ στα τελευταία στάδια του αγώνα και κατάφερε να περάσει και αυτός τον Quartararo για να πάρει την έβδομη θέση. Ο Γάλλος, που βρίσκεται πρώτος στο πρωτάθλημα, τερμάτισε όγδοος, σε μια πίστα που όπως δήλωσε προ ημερών, είναι η χειρότερή του στο πρωτάθλημα.

Ο Jorge Martin τερμάτισε ένατος, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Takaaki Nakagami. O Alex Rins, παρά την αρχική του ορμή, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 12η θέση, πίσω από τον Iker Lecuona, που ήταν πολύ καλός στην μέση του αγώνα και βρισκόταν έβδομος, πριν κυλήσει τελικά στην 11η θέση. Ο Maverick Viñales, στην πρώτη εμφάνιση με την Aprilia πήρε την 19η θέση, μπροστά από τον Valentino Rossi.

Οι Μarc Marquez και Francesco Bagnaia αλληλοσυγχαίρονται μετά τον αγώνα.

Luigi Dall'Ignia και Francesco Bagnaia αγκαλιάζονται μετά την νίκη.

 

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK 13 LIVE ARAGON

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα