• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Προσπαθούσα να βρω τα αδύναμα σημεία του Bagnaia
Αλλά δεν υπήρχαν
Νέα 13/09/2021 - 20:08

Στο τέλος ενός τρομερού αγώνα, όπου πάλεψε με τον Francesco Bagnaia στροφή με στροφή, ο Marc Marquez πήρε τελικά την δεύτερη θέση. Ένα αποτέλεσμα που δεν αλλάζει κάτι για τον Marquez στο ήδη καταδικασμένο πρωτάθλημα του 2021, αλλά δείχνει ότι ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

Μετά από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, με δύο πτώσεις στις δοκιμές, πώς αισθάνεσαι για τον αγώνα;

"Προφανώς είμαι χαρούμενος που βρέθηκα στην δεύτερη θέση του βάθρου, γιατί προερχόμασταν από δύο πτώσεις στην σειρά. Μια πτώση την Παρασκευή, μια πτώση το Σάββατο και είμαι άνθρωπος, οπότε είναι δύσκολο να προσεγγίσω έναν αγώνα έτσι, να είμαι γρήγορος και προφανώς δεν ήθελα να κάνω άλλο λάθος, γιατί η αίσθηση στην μοτοσυκλέτα ήταν καλή και τέτοιες ευκαιρίες είναι σπάνιες. Δεν ξέρω αν θα έχω στο μέλλον άλλη ευκαιρία σαν αυτή. Αλλά προσπάθησα. Προσπάθησα από την αρχή να ακολουθήσω τον Pecco και ήξερα ήδη, πριν τα δώσω όλα στις τελικές επιθέσεις, ότι οδηγούσε πολύ καλά. Φρέναρε πολύ αργά και σταματούσε καλά την μοτοσυκλέτα. Επίσης, ήταν πολύ γρήγορος στην επιτάχυνση.  Ήξερα ότι στον τελευταίο γύρο, ακόμα και αν έφτανα στην πίσω ευθεία όντας πρώτος, θα με προσπερνούσε, αλλά προσπάθησα. Τα έδωσα όλα και ήταν ένας φανταστικός αγώνας, οπότε συγχαρητήρια στον Pecco. Ήταν ένα καλό κίνητρο για εμάς σε μια δύσκολη χρονιά".

Όλα αυτά ενώ δεν είσαι ακόμα στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Υπήρξαν καθόλου στιγμές που δεν πίεσες τον εαυτό σου;

"Προσπάθησα να αναλύσω που ήταν γρήγορος, ποιά ήταν τα αδύνατά του σημεία. Αλλά δεν υπήρχαν. Σε όλα τα κομμάτια της πίστας ήταν γρήγορος. Έχω παλέψει πολλές φορές με τον Dovizioso και ο Pecco είναι σαν αυτόν, αλλά με μεγαλύτερη ταχύτητα μέσα στην στροφή. Οπότε έψαχνα που μπορώ να τον προσπεράσω, αλλά δεν μπορούσα να βρω σημείο γιατί φρέναρε πιο αργά από εμένα και σταματούσε την μοτοσυκλέτα και είχε καλύτερη επιτάχυνση. Ήμουν πιο γρήγορος σε κάποια σημεία φρεναρίσματος, ειδικά στις αριστερές στροφές. Στις δεξιές ζοριζόμουν πολύ. Προσπάθησα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν προσπάθησα, είδα ότι σε κάποια σημεία ήμουν στο όριο, χαλάρωσα και εκείνος ήρθε με πλήρη ταχύτητα. Ελπίζω οι οπαδοί να απολαύσαν την μάχη, ήταν ένας τρομερός αγώνας. Δεν το διασκέδασα πάνω στην μοτοσυκλέτα, ζορίστηκα πιο πολύ από ότι το διασκέδασα, αλλά θα είναι ωραίο όταν δω τον αγώνα το βράδυ, τρώγοντας πίτσα".

Η κατάσταση έχει αλλάξει δραστικά το οδηγικό σου στυλ.

"Ναι, συνήθιζα να πιέζω πολύ το μπροστινό και στις στροφές μπορούσα πάντα να επανακτήσω τον έλεγχο με τον αγκώνα μου. Πλέον δεν μπορώ να το κάνω αυτό και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τις πολλές μου πτώσεις φέτος. Πριν, όταν έχανα το μπροστινό μπορούσα να ανακάμψω, τώρα τις περισσότερες φορές μου φεύγει. Ξέρω ότι όταν επιστρέψω στην καλή μου φυσική κατάσταση θα μπορώ να επιστρέψω στο κανονικό μου στυλ".

Πριν ανέφερες ότι δεν θα έχεις άλλες ευκαιρίες. Τί εννοούσες; Έχεις αρχίσει να έχεις αμφιβολίες για το αν θα επιστρέψεις στην προηγούμενή σου κατάσταση;

"H νοοτροπία και η ψυχοσύνθεσή μου είναι η ίδια με πριν το ατύχημα. Αλλά από όταν επέστρεψα στο Portimao, περίμενα ότι θα ανακάμψω πιο γρήγορα. Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να οδηγήσω όπως θέλω. Όταν το κάνω πέφτω. Τώρα δουλεύουμε για να βρούμε εναλλακτικό τρόπο οδήγησης, ώστε να είμαι γρήγορος και να παίρνω αποτελέσματα. Αυτό το Σαββατοκύριακο, η αίσθηση στην μοτοσυκλέτα ήταν πολύ καλή, αλλά όπως ήδη έχω πει, αυτή την στιγμή νιώθω απλός αναβάτης, χωρίς αυτό το κάτι παραπάνω που αναβάτες σαν τον Quartararo και τον Bagnaia φαίνεται να έχουν. Χωρίς να μπορώ να οδηγήσω με το στυλ μου, αυτό που είχα το 2017-2018-2019, μπορώ μόνο να περιορίσω τον εαυτό μου στο να βελτιώνει τις γραμμές του, το φρενάρισμα κ.λ.π. Μπορώ να είμαι γρήγορος σε κάποιες πίστες, λιγότερο σε άλλες, όπως όλοι οι αναβάτες αλλά έχω χάσει αυτό το κάτι παραπάνω που έκανε την διαφορά πριν".

Τί σκεφτόσουν στους τελευταίους γύρους του αγώνα, πίσω από τον Bagnaia;

"Ένιωσα πολύ πίεση αυτό το Σαββατοκύριακο, τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης όσο και ψυχολογικά. Μέχρι τώρα ξέρω ότι αν προσπαθήσω να οδηγήσω όπως θέλω, ρισκάρω να χάσω το μπροστινό και να πέσω, οπότε ξέρω ότι δεν πρέπει να παίρνω ρίσκα. Από την άλλη, καμιά φορά η ανταγωνιστικότητά μου με καταλαμβάνει και αυτή την φορά την άφησα, προσπαθώντας να κρατήσω τις γραμμές μου όσο πιο ακριβείς γινόταν, παίρνοντας τα ελάχιστα ρίσκα και δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό. Ξέρω ότι η ομάδα με στηρίζει και είμαι χαρούμενος με ότι έχω κάνει".

Ο Nakagami ανέφερε ότι έχει μια διαφορετική αίσθηση στο μπροστινό όταν κυνηγάει τις Ducati. Tί πιστεύειες εσύ;

"Το να τρέχεις πίσω από μια Ducati είναι πάντα πρόκληση, ειδικά όταν καταφέρνουν να διατηρήσουν την πρόσφυση πίσω και με αυτή την επιτάχυνση στις στροφές, είναι κάτι το φανταστικό να βλέπεις. Σίγουρα έχουν και αδυναμίες, αλλά αυτή την φορά ο Pecco ήταν καλός στο να μην δείξει καμία".

Πιστεύεις θα μπορέσουμε να σε δούμε ξανά σε αυτό το επίπεδο στο Austin;

"Προτιμώ να σκέφτομαι έναν αγώνα την φορά, ο επόμενος είναι το Misano. Eίναι αλήθεια ότι στην Aragon πήραμε ένα τρομερό αποτέλεσμα, η αίσθηση στην μοτοσυκλέτα ήταν τρομερή, αλλά από άποψη φυσικής κατάστασης ήταν ένα από τα Σαββατοκύριακα που ζορίστηκα περισσότερο. Μετά το Misano θα έχουμε τεστ αλλά ο στόχος μου δεν είναι να είμαι γρήγορος σε κάποιες πίστες, αλλά να είμαι γρήγορος σε κάθε αγώνα".

Σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, κοιτώντας πίσω στημ επιστροφή σου στο Portimao, περίμενες πάνω κάτω αυτά τα αποτελέσματα;

"Ειλικρινά, ήλπιζα σε μια πιο γρήγορη ανάρρωση, κάτι το οποίο δεν συνέβη, και επίσης δουλεύουμε πολύ πάνω στην μοτοσυκλέτα, οι άλλοι κατασκευταστές έχουν βελτιωθεί πολύ φέτος. Στους επόμενους πέντε αγώνες θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να πετύχουμε καλά αποτελέσματα, ειδικά εν αναμονή του 2022".

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Δεν ήταν καταστροφή

« Προηγούμενο άρθρο

Πρώτη νίκη στο MotoGP για τον Pecco Bagnaia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα