• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: O Bastianini οδηγούσε σαν τον διάβολο
Το μέλλον της Ιταλίας είναι σε καλά χέρια
Νέα 22/09/2021 - 17:27

O Valentino Rossi σχολίασε την απίστευτη οδήγηση του Enea Bastianini στον αγώνα της Κυριακής, ο οποίος κατάφερε από την δωδέκατη θέση του grid να βρεθεί στο βάθρο, πάνω σε μια Ducati 2 ετών. Σε αυή του την πορεία, ο Bastianini προσπέρασε αναβάτες όπως τον Joan Mir, τον Alex Rins, τον Pol Espargaro, τον Marc Marquez και τον Jack Miller, όλοι τους με εργοστασιακές μοτοσυκλέτες και στάθηκε στο βάθρο με τους Francesco Bagnaia και Fabio Quartararo. 

Ενώ ο Bagnaia, o Morbidelli και ο Marini είναι μέλη της ακαδημίας VR46, o Bastianini ακολούθησε τον δικό του δρόμο στην μεγάλη κατηγορία.

"Ο Bastianini δεν είναι αναβάτης της VR46, αλλά σήμερα ήταν εκπληκτικός. Εντυπωσιακός", δήλωσε ο Valentino Rossi την Κυρακή. "Ήταν πολύ γρήγορος. Όλο το Σαββατοκύριακο οδηγούσε σαν τον διάβολο και σήμερα στον αγώνα έκανε επίσης τον ταχύτερο γύρο. Οπότε συγχαρητήρια σε αυτόν και πιστεύω ότι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον".

Ενώ ο Rossi θα αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς, η φόρμα στην οποία βρίσκονται οι Bagnaia, Morbidelli και τώρα ο Bastianini -μαζί με την προγραμματισμένη κίνηση ανόδου του Marco Bezzechi από την Μοto2 στα MotoGP δίπλα στον Marini - σημαίνει ότι ο Γιατρός αφήνει το μέλλον της Ιταλίας στα MotoGP σε καλά χέρια. 

"Νομίζω ότι η κατάσταση της Ιταλίας στο σπορ θα βρίσκεται σε καλά χέρια ακόμα και χωρίς εμένα. Αυτό είναι θετικό. Θα έχουμε τον Pecco, που ήδη μπορεί να παλέψει για το πρωτάθλημα. Πιστεύω επίσης ότι ο Franco Morbidelli θα είναι πολύ γρήγορος με την εργοστασιακή Yamaha, οπότε πιστεύω ότι θα μπορεί να παλέψει για το πρωτάθλημα του χρόνου".

"Από την πλευρά της ακαδημίας έχουμε τον αδερφό μου και μάλλον τον Bezzechi, δεν είναι ακόμα επίσημο, αλλά νομίζω ότι είναι δύο ταχύτατοι αναβάτες, όπως απέδειξαν στην Moto2".

O Rossi επίσης αναφέρθηκε στον δικό του αγώνα στο Misano, αστειευόμενος ότι ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στους άνω των 35 "μόνο εγώ και ο Dovi", o Rossi εξήγησε ότι μια επαφή στον πρώτο γύρο εξανέμισε τις ελπίδες του για βαθμούς.

"Η πτώση μου το Σάββατο με έκανε να ξεκινήσω από την 23η θέση. Στην πρώτη στροφή πήρα κάποιες θέσεις, αλλά στην τέταρτη στροφή είχα μια επαφή που με ανάγκασε να βγω εκτός και βρέθηκα τελευταίος. Μετά από αυτό, προσπάθησα να πιέσω, ο ρυθμός μου ήταν καλός και μπόρεσα να κάνω κάποιες προσπεράσεις. Κρίμα που δεν ήταν αρκετές για να πάρω βαθμούς, Μετά τον τερματισμό ήταν τέλεια με τους οπαδούς, μια πραγματικά συγκινητική στιγμή για εμένα και χάρηκα που κατάφερα να κάνω τον γύρο της τιμής μετά τον αγώνα".

Επόμενο άρθρο »

Τεστ Misano: 2η μέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Ταχύτερος ο Bagnaia στην 1η μέρα τεστ του Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα