• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Για εμένα, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε"
Οι αναβάτες μιλούν για την πίστα του Austin
Νέα 02/10/2021 - 16:29

To paddock των MotoGP έχει εμπλακεί σε μια νέα συζήτηση περίτης ασφάλειας που προσφέρει η πίστα του Austin, με πολλούς από αυτούς να αναφέρουν μετά την πρώτη μέρα δοκιμών ότι η πίστα δεν είναι αρκετά ασφαλής για τον αγώνα. Η επιφάνεια της αμερικάνικης πίστας είναι ένα συχνό θέμα προς κριτική για τους αναβάτες των MotoGP και την τελευταία φορά που την επισκέφτηκαν (2019) ζήτησαν να γίνει νέα στρώση ασφάλτου πριν την επιστροφή τους. Με αυτή την επιστροφή να καθυστερεί πάνω από ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας Covid-19, κάποιες εργασίες έγιναν και νέα άσφαλτος στρώθηκε σε κάποιες στροφές. Όμως με ο κεντρικό πρόβλημα να βρίσκεται στο έδαφος του Austin κάτω από την πίστα, κάτι που σημαίνει ότι το πρόβλημα επανέρχεται, ένα μεγάλο κομμάτι του grid ενώθηκε στον προβληματισμό περί της ασφαλείας της πίστας, με έναν αναβάτη μάλιστα να φτάνει μέχρι την πρόταση του μποϊκοτάζ του αγώνα!

"Για εμένα, είναι ανέκδοτο να βρισκόμαστε εδώ", ξέσπασε ο Aleix Espargaro. "Για εμένα δεν μπορούμε να αγωνιστούμε. Είναι επικίνδυνο. Πολύ, πολύ επικίνδυνο. Δεν έχω ξαναοδηγήσει σε πίστα σαν αυτή. Είναι ένας εφιάλτης και δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα συμβεί όταν 20 μοτοσυκλέτες ξεκινήσουν τον αγώνα με γεμάτα ντεπόζιτα και φτάσουν στα σαμαράκια στις στροφές 2 και 10. Είναι ένα ανέκδοτο".

Αντίστοιχες σκέψεις είχε και ο νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων, Francesco Bagnaia, o οποίος παραδέχτηκε ότι η πίστα δεν είναι αρκετά ασφαλής για τον αγώνα, αλλά αναγνωρίζοντας ότι το σόου πρέπει να συνεχιστεί και ότι οι διαφωνούντες αναβάτες δεν θα καταφέρουν να πείσουν τους υπόλοιπους να μην τρέξουν.

"Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καταλάβουμε πως να είμαστε γρήγοροι στα σαμαράκια, γιατί είναι από τις πιο επικίνδυνες πίστες που έχω αγωνιστεί", ανέφερε ο Bagnaia. "Νομίζω ότι η άποψη όλων των αναβατών είναι η ίδια, αλλά είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε. Δεν είναι εύκολο αλλά προσπαθούμε να το κάνουμε".

"Η συνάντηση της επιτροπής ασφαλείας θα είναι τέλεια, γιατί θα είμαστε όλοι θυμωμένοι με την κατάσταση. Κανονικά, όταν μπαίνει νέα άσφαλτος σε μια πίστα τα πράγματα γίνονται καλύτερα και όχι χειρότερα και πρέπει να καταλάβουμε γιατί αποφάσισαν να κάνουν αυτό που έκαναν. Πρέπει να δούμε αν είναι καλή ιδέα να γίνει ο αγώνας. Είναι αδύνατο να κάνεις δύο γύρους στην σειρά χωρίς να κάνεις λάθος. Αλλά δεν γίνεται να μην τρέξουμε. Είμαστε εδώ, πρέπει να τρέξουμε. Θα μιλήσουμε στην επιτροπή ασφαλείας και κάποιοι αναβάτες θα πουν να μην τρέξουμε, αλλά κάποιοι θα πουν ότι η πίστα είναι εντάξει και θα τρέξουμε".

"Είναι  η χειρότερη πίστα που έχω οδηγήσει στην ζωή μου", δήλωσε ο Iker Lecuona. "Eίναι επικίνδυνη. Ειλικρινά. Είναι επικίνδυνο να οδηγείς έτσι. Σε κάθε στροφή, σε κάθε γύρο, είσαι έτοιμος να πέσεις. Είναι σαν να οδηγείς ένα άλογο...στα βουνά, είναι σαν να πηδάς με ένα άλογο. νιώθεις το ίδιο πάνω στην μοτοσυκλέτα. Ειλικρινά είναι πολύ επικίνδυνο να οδηγείς έτσι".

Ακόμα και οι αναβάτες που πήγαν καλά την πρώτη μέρα των δοκιμών παραδέχτηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα. 

"Μπορούσα να ελέγξω την κατάσταση και να κάνω καλό χρόνο", ανέφερε ο Pol Espargaro. "Aλλά μιλώντας ειλικρινά, ο λαιμός μου είναι κατεστραμμένος. Πονάει πολύ ο σβέρκος μου. Είναι σαν να μην το νιώθω από τα πολλά σαμαράκια που υπήρχαν. Η μέση μου είναι πλήρως διαλυμένη, οι καρποί μου εντελώς κουρασμένοι και πονάει πολύ ο καρπός στο δεξί χέρι, όπου έχω έναν παλιό τραυματισμό, Μια μοτοσυκλέτα MotoGP είναι πολύ δυνατή, πολύ επιθετική και τα σαμαράκια είναι πολύ μεγάλα. Νιώθω το σώμα μου κατεστραμένο, σαν να έκανα τρεις μέρες τεστ".

Ο Fabio Quartararo και ο Joan Mir επίσης άσκησαν κριτική, ο τελευταίος με πιο ήπιους τόνους. Υπήρξαν βέβαια και αναβάτες που τοποθετήθηκαν αν όχι υπέρ της πίστας, τουλάχιστον ουδέτερα.

"Τα σαμαράκια είναι εκεί. αλλά είναι εκεί για όλους", είπε ο Jack Miller. "Είναι εκεί και το θέμα είναι να βρεις ένα τρόπο να τα περάσεις και τα να χειρίζεσαι σε κάθε γύρο. Η κατάσταση καλυτερεύει αλλά δεν είναι τέλεια και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε".

Ο Marc Marquez επίσης υιοθέτησε μια παρόμοια γραμμή, σχολιάζοντας ότι η κατάσταση με τα σαμαράκια είναι στο όριο, αλλά δεν το προσπερνά.

 

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Αυτή δεν είναι πίστα MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Η αλήθεια για τη διακοπή του οράματος της IRONTEAM για το HSBK

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα